#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане

Протестиращи и контрапротестиращи се събират около парламента
Обновена: 4 сеп 2013 14:04 | 4 сеп 2013 08:46, Камелия Цветанова
165
#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане
Протестиращите пак са пред парламента. Снимка: Булфото

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събират в района на сградата на Народното събрание, където в 9 часа ще започне първото заседание на депутатите от есенната сесия на парламента.

До този момент обстановката е спокойна. Събралите се недоволни граждани са около 1000 души, като техният брой непрекъснато се увеличава.

Чуват се скандирания: "Оставка", както и освирквания, протестиращите носят със себе си български знамена.

Още по темата

В знак на недоволство от сегашното управление събралите се опънаха червен килим, който води до тоалетна чиния.

До тоалетната чиния пък има поставени дървени пръчки, на които пише: "Сто тояги за сто дни правителство!".

Около стотина привърженици пък подкрепят правителството на Пламен Орешарски, но техния сборен пункт е пред храм-паметника " Св. Александър Невски".

Събралите се до момента протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Освободител" - от ул. „Георги С. Раковски” до бул. „Васил Левски” в района на Народното събрание. Спряно е движението и по ул. „Оборище” около храм-паметника „Св. Александър Невски”.

Пред сградата на парламента има кордон от полицаи, като металните заграждения в района на Народното събрание обхващат целия й периметър.

Екипи на жандармерията пък охраняват служебния вход на парламента, от където влизат депутатите за предстоящото парламентарно заседание.

Малък конфликт между протестиращите стана в градинката между Народното събрание и Софийския университет.

Мъж с плакат: "Ямбол подкрепя София" започна да обижда протестиращите и да вика срещу тях. Човекът получи няколко шамара, след това полицаи го отведоха настрани.

bTV съобщи, че четири автобуса - три от Бургас и един от Малко Търново, са пристигнали на паркинга пред Националния стадион. С тях в столицата са дошли протестиращи срещу правителството.

Един от тях обяви, че членува в ГЕРБ, не знае кой е платил пътуването им с автобуса до София. Обяви обаче, че сред хората има много безработни.

Други пък коментираха, че всички идващи са организирани от ГЕРБ, пари не са им раздавани.

Контрапротестиращи също пристигат с автобуси в столицата, но в подкрепа на кабинета.

На площад "Ал. Батенберг" пристигнаха автобуси от Благоевград, които са с хора в подкрепа на правителството.

Привържениците на кабинета потеглиха по софийските улици към храма "Свети Александър Невски", като носят плакати и знамена.

Част от протестиращите пред Народното събрание се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението до Софийския университет.

Скандиращите срещу правителството на Пламен Орешарски стават все повече.

Стигна се до лек инцидент в градинката при НС, където част от събралите се нападнаха човек, издигнал плакат "Ямбол подкрепя София", с подозрения, че е провокатор.

Информацията е актуализирана в 10 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
10
 
! Отговори
искаме да диктуваме преди 10 години
Ние, симпатичните и интелигентни протестиращи, искаме да ви диктуваме на вас, грозните и тъпите, какво да правите. Ние ще ви диктуваме с ултиматуми, кой и кога да подава оставка. Ние ще ви диктуваме с ултиматуми, кога ще има избори и за кого да гласувате!
87
2
 
4
 
! Отговори
ХАХХХХА преди 10 години
ТОЯ ТЕРОРИСТ ЛЮТВИ БОСТАН АКО МИ ПАДНЕ ЩЕ МУ ИЗБИЯ ЗЪБИТЕ ПОД РЕД!!! няма такъв НАГЪЛ ЛЪЖИВ ТЕРОРИСТ ТОЙ Е КАТО ГОВОРИТЕЛ НА ДПС И ЦЯЛАТА КРАДЛИВА ИЗРОДСКА ПАРТИИКА !!!! НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДА Е ДАРИЛ СРЕДСТВА ЗА СИРИИСКИТЕ БЕЖАНЦИ ИЛИ САМО НИ ПЛАШАТ НА ИЗБОРИТЕ СЪС ЕТНИЧЕСКИЯТ МИР????? ОСТАВКА НА ***
86
3
 
9
 
! Отговори
Обезвредител преди 10 години
Протестиращите не търпят чуждо, различно от тяхното, мнение. Това е типично за фашистката идеология. Истинските демократи толерират и други мнения, различни от техните.
85
4
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
110 Колко пъти ще го постваш това бе Румене , ти да нямаш качени на компа готови заучени фрази свалени от нета разбира се и сглобени за случая . казах. ти : С ТЕРОРИСТИ И КОМУНИСТИ НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ , ТОВА Е ЗАКОН , Който иска комунисти , ченгета от ДПС и ИНФРАЧЕРВЕНИ комунисти првърнали се в националисти да го управляват моля АЗ НЕ ИСКАМ.
84
3
 
3
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н rumen221,Другата малка крачка е, че ще се увеличи тока за бизнеса, както и въглищата ;)Така че тези 40-45% пак ще се избият отнякъде, защото на г-н енергийния министър учтиво му обясниха, че даже 5% по-нисък ток ще срине всичко и той клекна на 4.3%, ама с увеличения другаде... Та, пак ще си цакате като поп, ама по линия на по-скъпи продукти. И по-скъпи въглища, ако ползвате такива :))) Да Ви е честито!
83
3
 
7
 
! Отговори
Има и други начини преди 10 години
Драги протестиращи! Има и други начини за самозадоволяване, освен да гледате и да слушате монолозите на агент Буда по кабеларките!
82
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее Герб и БКП вечна дружба,вечна дружба!
81
8
 
3
 
! Отговори
pettre преди 10 години
Ще зи заминете завинаги мръсни червени ***!! Последно ви беше ходете в корея да правите политика не тука!
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пешко, та нали заради войната е цялата дандания, всичките тези атентати, газове отровни и долари зеленяти! РАЗДРУСАЙ МОЗЪКА И ПОМИСЛИ МАЛКО!)))
79
0
 
2
 
! Отговори
Апостол преди 10 години
Нямало организация,ама-никак : bulgariautre.bg/2013/09/04/184330-petnoto_vodi_moshtna_agitka_v_podkrepa_na_upravlyavashtite
78
4
 
8
 
! Отговори
Собственикът преди 10 години
Собственикът на ЕТ "герб-Буда", другарят член на БКП Борисов, не може да свали кабинета на Орешарски! Никой не може да свали кабинета на Орешарски!
77
1
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
За ограмотяване на красивите Буда-ли.- Диалог - разговор между двама или повече събеседници които общуват с пряка реч.- Ултиматум - искане принуждаващо към изпълнение, придружено със заплаха за проливане на кръв- Това, второто ли искат красивите Буда-лиВ същност, откривам, че са просто ***(Укипедия - *** - Съществително нарицателно име, мъжки род, глупав човек, неадекватен, заинатен в заблудите сиСинонимиНаглец, ***, ***, смахнат).
76
4
 
4
 
! Отговори
vechno ot bsp преди 10 години
maloumni plateni bokluci ot mutritr na mafiqta gerb.
75
2
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Ето това е първата малка крачка- По наредбата за цените, от 1 август трябваше да има увеличение на ел.енергията от 40%...(каза го каката назначена от ГЕРБ)- Или намалението общо е 45%...!!! Само *** гербер или клиент на "Карлуково", може да каже, че "намалението е символично"...- Я, хайде... Всички недоволни от Правителството по маршрута - Парламент - Орлов мост - "4-ти километър"... Там щи ви посрещнат едни много внимателни чичковци с бели манти и най-тежките случаи ще бъдат приети на стационарно лечение..
74
4
 
4
 
! Отговори
Естет преди 10 години
Росен Марков;*** ви на Правителството другарю орешко,протеста ми е рядък!Даже си е докарал и тоалетна чиния пред парламенто.Е те това е Голата Истина!
73
7
 
4
 
! Отговори
gudfe преди 10 години
Da gi butame!!! Dolu mrusnata komunisticheska sgan i mestan da bude linchuvan publichno pred naroda!
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя будалисти и кришнари, нашата цел днес е свалянето на Орешака и назначаване на служебно евреиско правителство което да вкара България в коалицията на супер демократите от ЧЕРЕП И КОСТИ, СИВИТЕ ВЪЛЦИ И АЛ КАЙДА! Бдете господа, победата ни е гарантирана!
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pежима на Станишев ..
70
2
 
14
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Вместо да дзвекате ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!, вземете и направете нещо разумно - обединете се около идеята за неутралитет по Сирийския въпрос! Покажете, че сте хора, а не жалки и егоистични овце, които постоянно си търсят нов пастир!
69
10
 
5
 
! Отговори
'MAOCEDUN преди 10 години
ДА СМАЧКАМЕ КОМУНИСТИТЕ!!!