#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане

Протестиращи и контрапротестиращи се събират около парламента
Обновена: 4 сеп 2013 14:04 | 4 сеп 2013 08:46, Камелия Цветанова
165
#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане
Протестиращите пак са пред парламента. Снимка: Булфото

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събират в района на сградата на Народното събрание, където в 9 часа ще започне първото заседание на депутатите от есенната сесия на парламента.

До този момент обстановката е спокойна. Събралите се недоволни граждани са около 1000 души, като техният брой непрекъснато се увеличава.

Чуват се скандирания: "Оставка", както и освирквания, протестиращите носят със себе си български знамена.

Още по темата

В знак на недоволство от сегашното управление събралите се опънаха червен килим, който води до тоалетна чиния.

До тоалетната чиния пък има поставени дървени пръчки, на които пише: "Сто тояги за сто дни правителство!".

Около стотина привърженици пък подкрепят правителството на Пламен Орешарски, но техния сборен пункт е пред храм-паметника " Св. Александър Невски".

Събралите се до момента протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Освободител" - от ул. „Георги С. Раковски” до бул. „Васил Левски” в района на Народното събрание. Спряно е движението и по ул. „Оборище” около храм-паметника „Св. Александър Невски”.

Пред сградата на парламента има кордон от полицаи, като металните заграждения в района на Народното събрание обхващат целия й периметър.

Екипи на жандармерията пък охраняват служебния вход на парламента, от където влизат депутатите за предстоящото парламентарно заседание.

Малък конфликт между протестиращите стана в градинката между Народното събрание и Софийския университет.

Мъж с плакат: "Ямбол подкрепя София" започна да обижда протестиращите и да вика срещу тях. Човекът получи няколко шамара, след това полицаи го отведоха настрани.

bTV съобщи, че четири автобуса - три от Бургас и един от Малко Търново, са пристигнали на паркинга пред Националния стадион. С тях в столицата са дошли протестиращи срещу правителството.

Един от тях обяви, че членува в ГЕРБ, не знае кой е платил пътуването им с автобуса до София. Обяви обаче, че сред хората има много безработни.

Други пък коментираха, че всички идващи са организирани от ГЕРБ, пари не са им раздавани.

Контрапротестиращи също пристигат с автобуси в столицата, но в подкрепа на кабинета.

На площад "Ал. Батенберг" пристигнаха автобуси от Благоевград, които са с хора в подкрепа на правителството.

Привържениците на кабинета потеглиха по софийските улици към храма "Свети Александър Невски", като носят плакати и знамена.

Част от протестиращите пред Народното събрание се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението до Софийския университет.

Скандиращите срещу правителството на Пламен Орешарски стават все повече.

Стигна се до лек инцидент в градинката при НС, където част от събралите се нападнаха човек, издигнал плакат "Ямбол подкрепя София", с подозрения, че е провокатор.

Информацията е актуализирана в 10 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АВЕ,ЗАЩО Бг-*** ,НЕ ПРОТЕСТИРАТ ?
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само бунаци
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA SI PLATEN MALOUMEN KLOUN E LESNO.GARANTIRANO OT MUTRITE NA GERB.
65
9
 
4
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
До мръсната работаОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВА!
64
3
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Кой организира метежа пред Парламента?- МВР имаше категорични сигнали, че на 23 юли се подготвя атака на парламента и това е била една от причините за евакуация на депутатите. Имаше съпротива от някои депутати (цялата група на ГЕРБ), които не са искали да се качат на автобуса.- Протестиращите непрекъснато получаваха информация (от НСО подчинено на Офшорналиев, протежето на Буда) за това какво се случва и какво се планира от НСО...И не е нужно да си Нострадамус, за да си отговориш КОЙ ИСКА ВЛАСТТА НА ВСЯКА ЦЕНА, ДОРИ АКО ТРАБВА ДА СЕ ЛЕЕ БЪЛГАРСКА КРЪВ!!!.
63
4
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Буда-лите се напъватРОДИЛО СЕ ЕДНО БЕБЕ, СЪБРАЛИ СЕ ТРИТЕ ВЛЪХВИ ОКОЛО НЕГО ДА ПРОРОКУВАТ:- ВИЖТЕ КОЛКО СА МУ ЧЕРВЕНИ БУЗКИТЕ, РЕКЪЛ СТАНИШЕВ, ОТ БСП ЩЕ Е- А ВИЖ КОЛКО СА МУ СИНИ ОЧИЧКИТЕ, РЕКЪЛ КОСТОВ, ОТ СДС ЩЕ Е БОРИСОВ ГО ПОГЛЕДНАЛ И КАЗАЛ:- Т,ВА БЕБЕ НЕ Е КОФТИ МАТ,РЯЛ И НАПРАВО ЩЕ СИ Е ОТ ГЕРБ ВИЖТЕ ГО - ИМА ГЕРБЕРСКА ВОЛЯ - ОСРАНО ДО УШИТЕ И ОЩЕ СЕ НАПЪВАи красивите Буда-ли се напъват ли напъват .
62
7
 
3
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
ДО КОМЕНТАР 87 - ПЕШКО - *** са селски.... но доста хитри к_ _елета , Пешо! В НС са 240 броя такива тулупа - всички до един по някакъв начин обвързани с БКП !!! Това нещо да ти говори?!?! ;) БКП трудно.... ама много трудно ЩЕ ПУСНЕ ВКУСНИЯ КОКАЛ,които ги е хранил от 1945 до 1989... а после от 1989 та до сега - отново - само че с ПОСТАВЕНИ ЛИЦА!!!!! Аз поне нямам големи очаквания..... не знам за другите! Затова и отдавна съм спрял да гласувам! :(((.....
61
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 10 години
КОМУНИСТИ НЕ Е ИМАЛО, НЯМА И СЕГА! Всеки който вижда комунисти, е откровен фашист! Начело с ''пострадалия'' от режима Хер Борисов и всичките му подскачащи симпатизанти, които си позволяват не просто да не ходят на работа, а и пречат на работата в европейска столица! Бой по фашистките канчета! Борисов би нападнал Сирия ВЕДНАГА, това ли искате фашизоидно-лумпенизирани блогърчета и ИТ-специалистчета???????????????
60
7
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
ТИЯ ДИКТАТОРИ ОСТАВКА НЯМА ДА ПОДАДАТ АКО ЩЕ ДЕНОНОЩНО ДА ПРОТЕСТИРАМЕ,за съжаление без кръвопролития няма да минем ако толкова силно желаем Оставката им Нови Избори и Променена България,тия ни върнаха в онова време комунистическото,където беше унищожено всяка опит да има опозиция на тогавашната бкп днешна бсп.Изводите са ясни водят ни към комунизъм повече от ясно е с тези платени контрапротести и незачитане волята на народното недоволство,това си е налагане на комунизъм.
59
8
 
8
 
! Отговори
погр ебален агент преди 10 години
Протестиращите са много умствено изостанали. Затова не могат да влязат в разговор с правителството!
58
5
 
11
 
! Отговори
мръсната работа преди 10 години
Мумифицирания Реформаторския блок и ЕТ "герб-Буда", канят малобройните си почитатели, да излязат на протест на 4-ти Септември! Защото на Реформаторския блок и на ЕТ "герб-Буда", много им се иска, отново да са на власт! А мръсната работа, с хвърлянето на паветата и боя с полицията, ще я свършат инфантилните протестиращи!
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последните проучвания сочат официално че ако има незабавни избори сега първа политическа сила ще е БСП.НИМА ТОВА Е ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ включително и на ГЕРБ.А никой не говори за отцепниците от последните и къде в пространството са.
56
4
 
9
 
! Отговори
кришнарите на Асен преди 10 години
Ще бъде як протест. След като и кришнарите на Асен Генов са там!
55
6
 
4
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
..... Прочие... Тия там "протестиращи" и "контрапротестиращи" - НЕ БАЧКАТ ли? Що ли? ;) :) ;) :).... Или по вероятно - БАЧКАТ,а? С дневна ставка - 40-50 кинта на човек и 100 кинта за майка с дете , а?!?! ;) То и аз искам такава "работа"........ ехе... 50 кинта на ден ;) Явно МУТРОПОДОБНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И СТОЯЩИТЕ НАД ТЯХ ОЛИГАРСИ ОЩЕ СА СИ ДОСТА БОГАТИЧКИ НА НАШ ГРЪБ,РАЗБИРА СЕ....... !!!!!
54
7
 
9
 
! Отговори
ездач преди 10 години
Да живее другарят член на БКП, Борисов! Спонсор, вожд и учител, и ездач на всички протестиращи срещу правителството на Орешарски!
53
8
 
9
 
! Отговори
за духовно бедните преди 10 години
Протестирането е новият евтин секс за духовно бедните и за бавноразвиващите се!
52
3
 
8
 
! Отговори
макето преди 10 години
да живее Българската Комунистическа Партия и новия петилетен план наздраве другари
51
6
 
9
 
! Отговори
член на БКП преди 10 години
Браво на другаря член на БКП, Борисов! Пожарникарят извън Парламента протестира и насъсква срещу агент Буда, вътре в Парламента!
50
6
 
4
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Ха ха ха! Пред мен,отивайки на работа.... към 8,45 беше.... на паметника ЛЕВСКИ спря един "СЛУЧАЕН ПРЕВОЗ" и се "изтуриха" навън два файтона пенсионери,*** и чат пат някой наплашен от "работодателите си" човечец,които с бърза стъпка,бодро и с няколко трансперанти,поеха към НС.... ха ха ха ха :) Така ми идваше да ги спра и да ги питам само два въпроса - КОЛКО? И ОТ КОГО?.... Но като ги знам как са наплашени от местни "политико-мутренски структури" сигурен съм,че щяха да избягат веднага!!! :(!
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преименувайте си лозунга на "Искаме си Бойко" ясно е какво става.Ето ви го Бойко на протеста dnes.bg/politika/2013/09/04/gerb-se-ochisti-pohvali-se-borisov-i-otskochi-do-protesta.198272