#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане

Протестиращи и контрапротестиращи се събират около парламента
Обновена: 4 сеп 2013 14:04 | 4 сеп 2013 08:46, Камелия Цветанова
165
#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане
Протестиращите пак са пред парламента. Снимка: Булфото

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събират в района на сградата на Народното събрание, където в 9 часа ще започне първото заседание на депутатите от есенната сесия на парламента.

До този момент обстановката е спокойна. Събралите се недоволни граждани са около 1000 души, като техният брой непрекъснато се увеличава.

Чуват се скандирания: "Оставка", както и освирквания, протестиращите носят със себе си български знамена.

Още по темата

В знак на недоволство от сегашното управление събралите се опънаха червен килим, който води до тоалетна чиния.

До тоалетната чиния пък има поставени дървени пръчки, на които пише: "Сто тояги за сто дни правителство!".

Около стотина привърженици пък подкрепят правителството на Пламен Орешарски, но техния сборен пункт е пред храм-паметника " Св. Александър Невски".

Събралите се до момента протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Освободител" - от ул. „Георги С. Раковски” до бул. „Васил Левски” в района на Народното събрание. Спряно е движението и по ул. „Оборище” около храм-паметника „Св. Александър Невски”.

Пред сградата на парламента има кордон от полицаи, като металните заграждения в района на Народното събрание обхващат целия й периметър.

Екипи на жандармерията пък охраняват служебния вход на парламента, от където влизат депутатите за предстоящото парламентарно заседание.

Малък конфликт между протестиращите стана в градинката между Народното събрание и Софийския университет.

Мъж с плакат: "Ямбол подкрепя София" започна да обижда протестиращите и да вика срещу тях. Човекът получи няколко шамара, след това полицаи го отведоха настрани.

bTV съобщи, че четири автобуса - три от Бургас и един от Малко Търново, са пристигнали на паркинга пред Националния стадион. С тях в столицата са дошли протестиращи срещу правителството.

Един от тях обяви, че членува в ГЕРБ, не знае кой е платил пътуването им с автобуса до София. Обяви обаче, че сред хората има много безработни.

Други пък коментираха, че всички идващи са организирани от ГЕРБ, пари не са им раздавани.

Контрапротестиращи също пристигат с автобуси в столицата, но в подкрепа на кабинета.

На площад "Ал. Батенберг" пристигнаха автобуси от Благоевград, които са с хора в подкрепа на правителството.

Привържениците на кабинета потеглиха по софийските улици към храма "Свети Александър Невски", като носят плакати и знамена.

Част от протестиращите пред Народното събрание се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението до Софийския университет.

Скандиращите срещу правителството на Пламен Орешарски стават все повече.

Стигна се до лек инцидент в градинката при НС, където част от събралите се нападнаха човек, издигнал плакат "Ямбол подкрепя София", с подозрения, че е провокатор.

Информацията е актуализирана в 10 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както винаги БСП си отива с протести и павета.Нищо ново.
107
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо след като намалиха тока тоя месец беше с 30% по скъп?Вижте си сметките!Кого лъжете?
106
0
 
3
 
! Отговори
Лъчезар Лазаров преди 10 години
Асене, Асене! Падаш много ниско и се коленичиш за жълти стотинки!
105
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП да събира" червените кхмери" и да прави "културна революция" !
104
2
 
2
 
! Отговори
BEZRABOTEN преди 10 години
NA TIA POLICAI DETO SE KANIAT DA BIAT ZASHTO TRIABVA DA IM PLASHTAME ZAPLATI OT NASHIA DJOB SPIRAM DA PLASHTAM DANACI KRAI S BODALAKAAAA NEKA DA OGLADNEIAT KATO NAS DA VIDIM KAKVO SHTE PRAVIAT POSLE
103
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пускайте,жандармерията да им счупи главите на тия *** и квот е квот е да се свърши.Сега ни трябва правителство,света е пред трета световна война.Ако няма кой да притискаме за неутралитет ще загазим здраво.
102
4
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До en taro adunЗа тези крадци ли говориш?1. В случая с фотоволтаиците, определената цена на базата на този закон е между 718лв. и 823лв., но само за периода 2007 2008г.- Защо ГЕРБ не я промени след 2008г., защо не промени закона 2. БСП е подписала договори за 300 МВ., а ГЕРБ промени закона едва, СЛЕД КАТО ПОДПИСА договори за около 11 700 MW.3. След като ужким промени закона ГЕРБ подписа договори за още 600 MW, - Самата Цветелина Бориславова заяви Инвестирала съм 3 милиарда(интересно как го направи с гаранция от смешните 600 милиона).
101
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента 10-тина човека дърпат заграждение а от другата страна ченгетата и те го дърпат. Смях в залата....вместо да заиграят палките те си дърпат заграждението. Баси смеха!
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Фашиста...Хайде бе, откога чакам да се сбиете и да пролеете кръв с ченгетата.Разбрахте че комунистите само с кръв ще дадат тази власт. К'во чакате???Или май не ви стиска?
99
4
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Kaleko AlekoПротеста обслужва Ц.БориславоваОставката на Борисов и след това Протестите бяха организирани от ОЛИГАРХИЯТА, с цел да няма правителство и тока да се повиши с 40%, както беше по наредбата...!!!- Това не стана..., заради правителството на Орешарски (зад което стоят англичаните)- Парите на Б.Б. за протестите са спрени и само *** от РЗС и НФСБ се мъчат да пуснат поне малко българска кръв...- Сега ще се опитат да качат цената на тока с профсъюзите!Не забравяйте какво е казал Великият български Народ...:- "И най-умния си е малко ***..., а понякога
98
8
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
126 кога пък танахте и вярващи безбожници такива нали се кълнехте ввъ вечна вярност само на Светата троица Маркс Енгелс и Ленин и тяхното отроче Димитров , карахте поповете с бадите си да метат милиционесрките управления , мръсни гадове , когато видях цървула Гоце Първанов до патриарха в катедралата александър Невски ми се повръщаше ,а дори и днес КВО ПРАВИТЕ НА ОНЗИ ПЛОЩАД БЕ , КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО ДА ЗАЕМАТЕ ПЛОЩАДА ПРЕКАТЕДРАЛАТА БОГОХУЛНИЦИ.
97
4
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До en taro adunкрасавци и хубавици,КАТО ПОГЛЕДНА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВИЖДАМ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО...:- Румен Николов - Пашата, зад него- Цветан Цветанов, зад него- Бойко Борисов, зад него- Ядосаната от намалените цени на тока - Цветелина Бориславова (щерка на генерал от ДС)...- Зад Цветелина Бориславова - съзвездие от ГЕНЕРАЛИ ОТ ДС, КОИТО ПРИВАТИЗИРАХА БЪЛГАРИЯ...!!!Хора - ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И ВИЖТЕ ИСТИНАТА...: - ПРОТЕСТА Е ПЛАТЕН ОТ ОЛИГАРХИЯТА НАРЕЧЕНА ДС...!!!.
96
0
 
9
 
! Отговори
Адска машина преди 10 години
Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997
95
1
 
11
 
! Отговори
червени боклуци преди 10 години
Зад понятието "червени ***" се крие ЕТ "герб-Буда"! Защото най-червените болшевики са тези от тиквения герб! Пожарникарят-агент Буда е член на БКП и е бил генсек на СИК, Цецо Пудела е член на БКП и е работил в 7-мо Управление на ДС, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет, Цацата е бил член на БКП, Плевелът е бил член на БКП. Доколкото ми е известно, нито Станишев, нито Сидеров, нито Доган са били членове на БКП!
94
3
 
3
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 10 години
Всяка човешка власт е дадена от Бога - Рим.13:1-3. Следователно Орешарски е назначен лично от Господ Бог! Това означава, че който е срещу Орешарски, той е против Господ Бог! Въпроси има ли?
93
3
 
9
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
До rumen221Какъв диалог може да има когато има едно единствено искане - ОСТАВКА!? Теб ако някой ти влезе в къщата и започне да краде ти диалог ли ще водиш или ще му поставиш ултиматум да си излезе веднага?! *** НЕЩАСТЕН!
92
6
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
118 да спрямо комунистите съм фашист , ако така ти харесва , само мъртвия комунист е добър комунист .
91
1
 
11
 
! Отговори
пред огледалото преди 10 години
Ние, протестиращите, не разговаряме с други хора! Ние се самозадоволяваме, пардон, разговаряме само със самите себе си, пред огледалото! Защото ние сме симпатични и интелигентни! А всички останали сте грозни и глупави!
90
2
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Урок за антидемократите Буда-лиСлед избори, организирани и проведени от ГЕРБ, правителство направиха БСП И ДПС...- Това се нарича ДЕМОКРАЦИЯ...!ГЕРБ не можаха да управляват и трябва да си го признаят, като поемат скромната си роля на ОПОЗИЦИЯ...!!!- Това е ДЕМОКРАЦИЯ...!!- Когато една партия не признава Конституционно избрано правителство и предизвиква гласоподавателите си за бунтове...- ТОВА Е ТЕРОР...!!!.
89
9
 
5
 
! Отговори
Фашист преди 10 години
Елате бе привърженици на Олигарски елате кво пишете само и стоите в къщи като бълхи...елате *** червени *** на площада!! Тепърва ви чака мор! Власта ще я дадете с дране много кръв и паднали зъби!