Решено: Край аналоговата телевизия на 30 септември

От днес раздават декодери за социално слаби граждани в няколко района
16 сеп 2013 15:37, Красимир Ангелов
15
Решено: Край аналоговата телевизия на 30 септември
Аналоговият сигнал ще бъде спрян на 30 септември. Снимка: Булфото, архив

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян на 30 септември в 00.00 ч., реши днес Органът по цифрова телевизия. Предложението за датата е на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, съобщават от ведомството.

Тодоров е информирал, че от днес започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен (области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник; Софийска област, общините на територията на София град без  "Оборище", както и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол).

Предоставянето на ваучери в тези области, започна на 11 септември. Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г.

Още по темата
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията призова всички граждани, които имат право на безплатни декодери, да ги получат до края на септември, с оглед решението за спиране на аналоговия телевизионен сигнал.

Програмата за доставяне на декодиращи устройства обхваща около 210 000 граждани, които са получили целеви помощи за отопление за сезон 2012/2013 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 10 години
и докога 6те продалжи тази глупост да си купуваме декодер или ван6на антена стара в памтивека ли живеем не знам a пак не сам и виждал такава а обеснетеми откаде да си купя ван6на антена и да се ка4вам на покрива като *** да я опавам
10
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 10 години
интересното е след 1 октомври кои 6те намаже от тази далавера с китаискaта технология наи много просто се 4удя наистина
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един декодер върви между 50 и 36 лв. Производствената цена явно е около 5 лв. Питам-кой лапна комисионната и кой стана бизнесмен с активната помощ на държавата?Депутатче май ще е. Е така се става бизнесмен.Щът не щът ще купуват като им резнеш сигналчето.
8
0
 
2
 
! Отговори
Ааа преди 10 години
който и канал да щракнеш и сега си е порно.
7
1
 
1
 
! Отговори
онзи под мене преди 10 години
промени, не аромени
6
1
 
5
 
! Отговори
на брат пит брат му преди 10 години
и защо въобще трябва да правят такива аромени?Само ни зимат парите от джобовете, а поосле защо имало криза!
5
1
 
8
 
! Отговори
Батко ви цифров преди 10 години
До 1 септември не се бяха разбрали кой ще чопне паричките от декодерите за социално"СЛАБИТЕ", /респ. кой ще цака под масата / но явно са на път да се разберат , затова вече има краен срок . На декодери , струващи ок 30 лв. се признава ваучер 60 лв !Чиста "работа" за некви си 6-7 милиона ........
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Екстра - ваучера е за 59 лв. а в магазините дават китаец дето тук струва 30 лв. а в ebay от Китай 4 долара... не знаеме къде отива разликата и 100% не се краде, убедени сме...
3
3
 
8
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Лесно се свързва:на единия край правиш шлюп, нахлузваш го на врата, другия краи връзваш за полюлея здраво и ритваш столчето под краката си, така част от електоралната подкрепа на БСП-ДПС-ДС ще се намали.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак некоя наша фирмичка ще продава декодери за сметка на народеца, както преди години с ел. таблата, както със светнатите фарове през целата година/ акумолатори да се купуват по често и лампи/ други ден нещо друго пак представено като искане на ЕС. Бившият съветски съюз нямаше почти никакви такава искания / бъркания/ в празният джоб на народа.
1
2
 
17
 
! Отговори
Проктър енд Гембъл преди 10 години
Добре, ама как да го свържем?!?

Спонсорирани публикации