Без аналогова телевизия от днес

Сигналът ще бъде спрян по обед, в 11:30 часа
Обновена: 30 сеп 2013 09:55 | 30 сеп 2013 07:57, Александър Попов
53
Без аналогова телевизия от днес
Снимка: Булфото

От днес оставаме окончателно без аналогов сигнал и цялата страна минава към цифрово излъчване на телевизията. Спирането ще се състои днес в 11:30 часа в сградата на телевизионната кула в столицата в присъствието на представители на Министерството на транспорта, Комисията за регулиране на съобщенията, Съвета за електронни медии и Органа по цифрова телевизия.

Със спирането на ефирния аналогов сигнал ще бъде предоставена възможност за достъп до повече телевизионни програми и с по-добро качество. У нас цифровизацията стартира на 1 март.

България е покрита с цифров сигнал на 95%, което означава, че между 40 000 и 60 000 души ще останат без телевизия, изчисли зам.-министърът на транспорта Георги Тодоров.
Комисията за регулиране на съобщенията ще има задачата да изясни на кои места не достига сигнал и да се търсят варианти за отстраняване на проблема. Според Тодоров това може да стане чрез еврофинансиране по различни програми. Това ще зависи от броя на хората, до които не стига услугата.

Във връзка с цифровизацията държавата е осигурила декодери на 75 000 социално слаби. Право на безплатни устройства имат общо 210 000 социално слаби. Те ще могат да получат декодери до края на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
11
 
! Отговори
информ. затъмнение преди 10 години
Ваучери за 60 лв, декодери за 30 лв. за ***, 30 лв. далаверка.Старците по селата трябва да дадат половината си пенсия за декодер, антена, кабел, за да имат възможността да си доставят единственото развлечение, което имат - телевизията и да научават какво става в държавата.За безработните да не говорим.Е, вече и това няма да могат.Даже и с декодери, телевизия няма да има, защото умните ни управляващи не ги е еня за отдалечените райони.
29
5
 
4
 
! Отговори
usa преди 10 години
V Bg ima li neshto ,koeto da e napraveno ,kakto triabva.Kato se zamisli chovek mai nishto ne ni e kato v Belite darjavi.Kakva Evropa,nie sme si za Afrika.
28
3
 
2
 
! Отговори
iv.donchev преди 10 години
Kakva e tazi Cifrovizacia,a tam davat li komisionna,neshto dalaverka ima li?
27
5
 
24
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Ще стане като в Самоков......... Мангсарите - ТОК БЕЗ ПАРИ или по 20 кинта на некав си Пиже , БЪЛГАРИТЕ - ОСВЕН СВОЯ ТОК... ПЛАЩАЙТЕ ТОКА И НА *** НАПАСТ!!! Сега ще видите как всички "бедни ***" до един ще са "ЦИФРОВИЗИРАНИ".... Докато бедни БЪЛГАРСКИ БАБИ И ДЯДОВЦИ по селата , освен "страхотните" пенсии от по 70-80 евро?!?! които взимат за това,че са бачкали по 50 години за тази ш_ _ана Държава и телевизия няма да могат да гледат!!!!! ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ СМЕ ОТВСЯКЪДЕ !!!!......... :(
26
5
 
16
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
То хубаво..... Цифровизация! Добре звучи наистина! ;) Но когато става дума за една средностатистическа уредена Европейска страна... не за нашенския Абсурдистан! :) ;) :) Сега тук ще има доста възрастни хора с пенсия от по 160 лева :((( които нито могат да си позволят устройство :( нито пък имат телевизор за такова устройство! :( И телевизия вече няма да могат да гледат.. Ще им остане радио "ХОРИЗОНТ" и "ХРИСТО БОТЕВ".. "бедните" *** НЕ ги мислете! Те са крадливи далавераджии! Ще се оправят!!
25
2
 
21
 
! Отговори
Фалконе преди 10 години
Бе хора купих си декодер ама не ми дадоха мониторсега без телевизор как да гледам бе?Декодера ми няма екранЧудна работа.....
24
2
 
11
 
! Отговори
Рамбо преди 10 години
е къде им са новите телевизии нови канали?накрая ще излезе,че бойко тиквата и станишев тъпака ще си пуснат по още един канал за пропаганда и за промивка на мозъка
23
1
 
17
 
! Отговори
джото преди 10 години
40 000 - 60 000 ще се отърват от злото наречено телевизиячеститоще е временно сигурно но дано удържат
22
4
 
6
 
! Отговори
usa преди 10 години
Da mu misliat kabelarkite,shtoto pri nai malkoto nedovolstvo na horata i moje da ostanat s po malko klienti.E verno,programite sa malko,no bez pari:-)
21
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много му е кофти на Рапоня, че няма да го дават по аналоговата телевизия и кухарките, дето са гласували за него сега надават вой. Бухахахахахааааа, няма телевизия, няма ***, аахахахахахахаххх!!!
20
4
 
5
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Честито почти цифровизация - сигнала не е навсякъде силен, но и Бойко не можа да огрее навсякъде!Пенсионерите по отдалечени паланки да слушат Радио-там ще се цифровизира, след като те гушнат букета!Който иска да се дигитализира, да слага чипа под кожата, по съвета на горския "цар"!И включвайте по рядко фуражомелките, щото половин село няма цифров ефир!Напред към бежанизация и цифровизация на нашта нация!
19
4
 
13
 
! Отговори
Патриарх преди 10 години
Гладни хора без тв са като бебе без биберон.Площадите ще се пълнят с протестиращи.
18
2
 
16
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Е какво от туй ,че бабичките няма да гледат сериали. Те и без това вдигат кръвно когато Шехерезада е изоставена от Алонсио. М И Л О С Т
17
1
 
5
 
! Отговори
Аааа преди 10 години
УРААА...
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалното управление на тройната коалиция добре се погрижи за мизерните българи - стотици хиляди няма да гледат телевизия! Срам! В кой век живеем, другари?
15
11
 
8
 
! Отговори
Сандански преди 10 години
Е най после,в цяла Европа се гледа Безплатна Цифрова Телевизия,доживяхме и тук да гледаме същата досега 7 канали и един HD,от днес + 2 нови.Няма място в БГ където да не можеш да хванеш Цифрова,много е лесно за телевизори без DVВT тунер има декодери за 15лв.39лв. и т.н. купуват си и външна антена за 20/25лв. от пазара обръщат я на 90* вертикално и може да я застопориш завинаги не се влияе от атмосферните у-вия,един кабел за връзка за 2.50лв. декодер с тв и за 1ч. си готов пускаш си цифровата тв.В Германия Франция и Испания са над 60канала HD цифрови ловят се с тунер за 50лв. и лаптоп една мижа
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво значи ше бъде спрян, още вчера вечерта го резнахте!!! ***! Очаквайте протести
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми сега къде ще го включвам бе бабе.и дядото вече не може да го включва.какво ще правим.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не гледам телевизия.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
язе си гледам Турска телевизия без декодер, даже сигнала е по-силен от българската, а радиото накъдето и да врътна все турски станции хваща.