Да вземат ли децата от майката, която ги поощрява да пушат?

Скандалното видео взриви за часове социалните мрежи
Обновена: 1 окт 2013 10:24 | 1 окт 2013 10:24,
109
Да вземат ли децата от майката, която ги поощрява да пушат?
Снимка: архив, Reuters

Вместо да съдим майката, снимала шокиращия клип, в който насърчава към пушене малките си деца, трябва да помислим как да й помогнем. Около тази теза се обединиха експерти в студиото на БНТ. 

Скандалното видео, в което майка поощрява двете си малки деца да пушат, взриви вчера социалните мрежи. В клипа се вижда и чува как жената подканя децата да пушат и да пият кафе. За минути видеото предизвика възмущението на хиляди хора.

Агенцията за закрила на децата се самосезира и изпрати писмо до МВР, с което иска съдействие за издирването на семейството, за да може да бъде направено проучване от социални работници.

Отнемането на родителски права не е най-доброто, което обществото може да направи за такива деца и техните родители. Защото това също е драстична и ужасяваща за децата мярка, коментира изпълнителният директор на Националната мрежа на децата  Георги Богданов.

Ние лесно осъждаме родителите, лесно сме осъждали хората, а в крайна сметка много по-трудно се опитваме да им помогнем, коментира Богданов.

За такова нещо не намирам оправдания, каза и д-р Мирослав Ненков - бивш заместник-министър на здравеопазването.

Според него обаче отнемането на децата е жестокост, която би трябвало да се наложи само в краен случай. Наистина тази майка, ако получи подкрепа и помощ, може би коренно ще промени отношението към децата си и към себе си, посочи той.

„Тази жена прави ужасно нещо с децата си. Какво правят обаче тези добронамерени родители, които страшно се възмущават от тази жена и водят децата си на задната или на предната седалка в колата без столче за обезопасяване. Тези деца са не по-малко застрашени от пушещите. Не са по-малко застрашени децата – тяхното здраве и бъдеще, на тези родители, които им позволяват да ядат всякакви гадости и ги правят огромни и дебели от най-малка възраст и застрашават директно здравето им по същия начин, както тази майка“, коментира д-р Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: майкапушенедеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
11
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Тази е човек само биологично. За да имат шанс децата на толкова примитивни хора, трябва да им бъдат отнемани. Това е тъжната истина за тези, които не могат да я приемат.
80
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Тук има крещящи доказателства за липса на родителски капацитет и опасни директни действия от страна на родителя. Затова всички безмозъчно оптимистични предположения, че майката може да се промени и за разни рискове, които носи всеки човек в ежедневието си, нямат отношение. Това са пожелания. Грешна логика. Трябва да се отнемат правата на родители, които с действията си директно действат против интересите, здравето и живота на децата си. Само се търсят оправдания да не се направи правилното нещо.
79
6
 
4
 
! Отговори
поля преди 10 години
Ана майка България, ще се грижи добре за децата й. Ще ги изпрати на сигурна смърт или разруха в някой дом. Как може да се дебатира такъв въпрос, в Държава която е тотално инвалидизирана и изгнила от корупция, безхаберие и омраза. Аре спрете и оставете жената на мира
78
0
 
5
 
! Отговори
Е, и? преди 10 години
....я на някоя друга планета, я при братята индийци. Нищо няма да й отнемат, щото тя сама си ги праща редовно по домовете и си взема детските през това време. Докога българинът ще се примирява и ще гледа безпомощно как цяла една държава се завзема и руши отвътре?
77
0
 
9
 
! Отговори
Е, и? преди 10 години
И какво като й ги "отнемат"? Улиците са пълни с пушещи ***, като ги виждате пред очите си не се възмущавате, даже сигурно и по някоя цигарка им отпускате. Както вече споменаха, пълно е и с гнусни ***, които държат в ръцете си отпуснати, полуживи, дрогирани бебета, от тях също не се възмущавате. Крайно време е тая *** дума "дискриминация" да се забрани със закон и на тоя етнос да му се даде право на избор - или ставайте хора, или заминавайте и си правете държава, я в някоя пустиня, я
76
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Хора няма вече такава държава България , може би по инерция са я пуснали на картата на света.Примирете се и живейте на само пилот.
75
0
 
8
 
! Отговори
CCc преди 10 години
Животните знаят кое е опасно за малките им , а тези *** не !
74
0
 
0
 
! Отговори
Min-chou преди 10 години
za kvi glyposti se nervirate...tva sa ta6aci....koi go boli yq za ***...ai da gi ekstradirat nai nakraq kvo pravqt v BG ?????? za6to sa v BG !???
73
0
 
11
 
! Отговори
111 преди 10 години
Абе повечето от пишещите не сте наред честно.Имам чувството, че никой не мисли.Всеки месец четем как раждат деца по на 11-12 години.Всеки ден виждаме дрогирани бебета да ги влачат майките по улиците.Други пък си пращат децата да просят и крадат.Как за това никой нищо не каза, а тука голяма врява се вдигна.Когато почнат да взимат горепосочените деца от родителите им, тогава да и ги вземат и на тая.
72
0
 
0
 
! Отговори
ina преди 10 години
DA!!!
71
0
 
1
 
! Отговори
sopol преди 10 години
ама някой казва ли ти как да си възпитаваш децата. ти кой , че да казваш кой кво заслужава. то и за богатите всички са мързеливи и глупави и не заслужават повече от 200 лв на месец. и като вземат децата кво. ще направи още 3. виз примерно на такива да им се забраняват всякакви соц. помощи и придобивки, ок.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
наистина лош материал, комунистит са отвратителни хора, изпъдиха децата ни сега пъдят и нас, ами кой ще ви е роб
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До sopolСъс сигурност няма да уча децата ми да пушат.Аз съм за това да се отнеме детето от такава майка. Тя не го заслужава.
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakto predi vreme bezsurdechni kuchemrazci komentiraha statiq za chovek ubil kucheto si- "negovo si e da si go pravi kakvoto iska", i az sega taka shte izkomentiram: rajdala si gi e, da si se griji kakto si iska za tqh. dali tq shte gi nauchi da pushat ili bnqkoi drug e vse edno!
67
1
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
подкрепям 71, който реве толкова как се правело в белите държави, да хваща пътя.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До родител 67Директно заминавай за тези държави и си стой там. Да видиш, ако живота те поднесе на бананова *** - колко е хубаво да ревеш, докато ти извеждат децата, без да си виновен, но и без шанс да го докажеш някога, без възможност да ги видиш повече. Ето заради това при нас закона е по-добър, независимо от недостатъците му.
65
0
 
4
 
! Отговори
Изпушил преди 10 години
Това е 'нооогу скандално.Затова дилърите,които продават дрога покрай училищата НЕ ПРОДАВАТ цигари на хлапетата,защото милицията ще почне да ги издирва.Евала,милиция!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne!!!!!!!!!!!!!!!! ostavete *** sami da se unishtojavat
63
3
 
9
 
! Отговори
sopol преди 10 години
със собственият си живот не знаете кво да правите, ама с чуждия разполагате.българина е цар на това и като се провикне. ама АЗ ако бях на твое място, мале какво щях да направя, чудеса
62
9
 
8
 
! Отговори
родител преди 10 години
В т.н. бели държави въобще не питат ,а директно вземат деца от такива "родители".Възстановяване на родителски права е трудна и дълга процедура.Така смятам,че е правилно.Другото са компромиси,които водят до по-големи такива.