Бежанци атакуват в съда "Атака": Не сме изчадия!

Гневът им е срещу Магдалена Ташева, обиждала ги в тв предаване
2 окт 2013 20:23,
68
Бежанци атакуват в съда "Атака": Не сме изчадия!
Магдалена Ташева размахва "Планът Сидеров" от парламентарната трибуна. Снимка: архив, Булфото

Сирийски бежанци ще съдят депутата от "Атака" Магдалена Ташева, позволила си от ефира на партийния канал "Алфа" да сипе слово на омраза срещу тях, съобщиха от Българският хелзинкски комитет (БХК), който ще представлява бежанците пред Комисията за защита от дискриминация.

В жалбата на бежанците е посочено, че многократно в предаването си "В окото на бурята" Ташева ги представя като: "изчадия", "сган", "масови убийци", "канибали", "диваци", "ислямски фундаменталисти, които бягат от правосъдието" и "лъжат властите", "отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия" и "започнаха да крадат, да бият" и които ще "започнат да изнасилват, да режат глави".

Освен това водещата е описвала бежанците като "нахлуваща поредна вълна на ислямизацията", "вкарване на огромно, радикално ислямско население - враждебно и към България и към християнството".

БХК пише още, че Ташева е отъждествява бежанците с "Ал Кайда" и им приписва "цел да изменят демографския,  национален и религиозен облик, нашата национална идентичност като българи и като православен християнски народ".

Бежанците настояват, че от ефира на тв "Алфа" Ташева пряко е призовавала българите към "организирани бунтове" и "въстания срещу нашествието на тази ислямистка сган".

Според жалбоподателите и БХК тези изявления представляват тормоз по смисъла на Закона за защита от дискриминация спрямо цялата общност на бежанците и едновременно подбуждане към дискриминация срещу тях.

"Такова крайно слово на омразата предизвиква ксенофобия и отравя средата за бежанците, като насажда предразсъдъци у околните. Така тези хора, дошли, за да спасят живота си у нас, се оказват изолирани", коментира адвокат Маргарита Илиева, директор на "Правна програма" на Българския хелзинкски комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бежанци атакуват в съда "Атака":аз не чух НИТО ЕДИН 'БЕЖАНЕЦ' да говори български, а отделен е въпросът в лагерите всички ли гледат телевизия АЛФА:):):)..Правилното име на статията е: 'Чужди служби плащат на лакоми българи да изкарват пари покрай бежанците'..А въпросните животни от БХК - няма НИТО ЕДИН регистриран случай да са се интересували от правата на българите в Македония, Украйна, Румъния, Турция, Гърция? Както за онкоболните пациенти, например.А прекрасно познавам дейността им на запад
41
4
 
24
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
ИЗМАМАТА НА ВЕКА - атака харчи парите на доган за вино в брюксел
40
6
 
28
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
БХК е *** терористична организация, чиято цел е да подкопава държавността и национализма ! Не случайно Путин ги изгони с ритници от Русия . Истината за тези "бежанци" е ,че те са тука с цел по - бързото обезбългаряване на територията ни . Преди 20 години България беше продадена на Израел и Турция , като първите ще вземат северна , а вторите южна България !!!
39
3
 
26
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
Българските представители на финансирания от чужбина Български хелзинкски комитет не са направили нищо за умиращите от глад пенсионери и безработни българи. Сега ще се занимават да зашитават мошениците, които най - нагло нахлуват незаконно в България от Турция където няма война и никой не ги гони оттам, след като са си оставили паспортите на фирми, които им уреждат незаконната емиграция в България! Ужас!!!!
38
2
 
29
 
! Отговори
Гражданинът преди 10 години
Интересно как европейските държави Гърция и Испания можаха да вдигнат огромни телени ограждения да спрат нашествието, а ние сме нямали такова право според някакви си международни договори. Как така за Испания и Гърция тези договори не важат, а за нас - важат ????
37
2
 
6
 
! Отговори
hmm преди 10 години
Abe kvo se chudite i se vaikate vsichki, be? Ta chak se i oplakvate?! Nali iskahte demokraciq, a? Na vi! Predaite i na roditelite si tova, koeto sum napisal. Ai surbaite poparata sega - tupungeri. Bahti jalkite tipovete ste...
36
2
 
15
 
! Отговори
Гърмян заек преди 10 години
То може да е туй унуй и тъй нататък,ама ако седнем да видим трезво ще се окаже,че напоследък от АТАКА само прави думи думат,делата им са ясни а постъпките мъдри,правилно е ,че балансьорът между българските партии е българска партия,(преди беше ДПС)иначе много бих се радвал ако ДПС беше българска партия на хора лишени от права и свободи,но за голямо съжаление ДПС е отоманска партия създадена и действаща извън време и място,начело с експерт по: да говори много но да не казва нищо- наречено словоблудство!
35
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значи маркиране с джамии? Някой знае ли колко джамии са разрушени след Балканската война? И какво искате в мюсюлмански села църкви ли да има? Стига с вашият *** национализъм, защото това ще докара беля на България. Вземете си поука от Югославия и Косово. Всеки да си прави църкви, джамии и синагоги. Това са божи домове и никой не кара другият да ходи насила в църквата или джамията. България никога няма да просперира докато не вземе да ценни хората си независимо от етноса и религията им.
34
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
КЪСНО Е ЧАДО! ЗАЩО ВАШИЯ ''ЛЮБИМ'' ВОЖД НЕ СПРЯ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ? ЗАЩО ВНЕСОХТЕ ТОЗИ ГАДЕН ЗАКОН ЗА ИМОТИТЕ НА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА СПОРЕД КОЙТО ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НА ТУРЦИЯ ,ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ,ЗАЩО НЕ СПРЕ МАРКИРАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯ С ДЖАМИИ ,КОИТО НИКНАТ КАТО ГЪБИ?ЗАЩО НЕ ЗАБРАНИ ГОВОРЕНЕТО НА ТУРСКИ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА? ЗАЩО НЕ КАЗА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ , ЧЕ ЩЕ УПРАВЛЯВА ЗАЕДНО С ДПС!
33
3
 
20
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Вместо да затворим границите си и да им теглим една майна ние се правим на европейски п*тки. Малко ли гърла за хранене и проблеми си имаме, че и тях да дундуркаме. Естествено и Хелзинския комитет (умишлено пропускам български) любезно се е намесил да им разясни правата и накрая освен, че трябва да ги храним, ще трябва и компенсации да им плащаме...
32
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези фашисти вече се оляха много
31
5
 
8
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
31 и 32:колкото и да е права,все пак е седнала,на к.ра на шефа си,който няма и капка патриотични наклонности.за дребни сребърници си продаде къщата.
30
7
 
20
 
! Отговори
Феномен преди 10 години
Аз мисля, че дамата е права. За разлика от от оная откачалка - лидерът й , госпожа Ташева казва много верни неща в това предаване. Гледах го и напълно подкрепям теорията, която Тя защити.
29
11
 
4
 
! Отговори
kritik преди 10 години
Kolko strahliva i drebna dushichka trqbva da si, za da mrazish neshto, koeto ne poznavash??
28
5
 
14
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Има едно мнение номер 8 : Приятелю докато се делим на наши и ваши, на червени, зелени, розови все на маймуни ще ни правят!За това в момента ние седим и си пишем тук,а тея муджихидини хапват топла храна на топло за наша сметка!
27
3
 
23
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
1100 ЛЕВА ИЗДРЪЖКА НА БЕЖАТЕЦ1 190 ЛЕВА ПЕНСИЯ, И 380 ЛЕВА СТАРТОВА УЧИТЕЛСКА ЗАПЛАТА НАМЛАД СПЕЦИАЛИСТ..........ИСКАМ СТАТУТ НА БЕЖАНЕЦ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сега целта на упражнението ясна ли е вече...
25
2
 
7
 
! Отговори
DRAZNESHT преди 10 години
ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С МАГДАЛЕНА ТАШЕВА ЗА СЛУЧАЯ - ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D1%82%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%B0%3A-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4-02-10-2013%D0%B3-c3182.html
24
6
 
26
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
Атака хем плюят мюсюлманите .но пък от друга страна са в коалиция с тях в парламента :).
23
2
 
6
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До аре бегай22 И така да е,само кюрди дойдоха по негово време!

Спонсорирани публикации