Бежанци атакуват в съда "Атака": Не сме изчадия!

Гневът им е срещу Магдалена Ташева, обиждала ги в тв предаване
2 окт 2013 20:23,
68
Бежанци атакуват в съда "Атака": Не сме изчадия!
Магдалена Ташева размахва "Планът Сидеров" от парламентарната трибуна. Снимка: архив, Булфото

Сирийски бежанци ще съдят депутата от "Атака" Магдалена Ташева, позволила си от ефира на партийния канал "Алфа" да сипе слово на омраза срещу тях, съобщиха от Българският хелзинкски комитет (БХК), който ще представлява бежанците пред Комисията за защита от дискриминация.

В жалбата на бежанците е посочено, че многократно в предаването си "В окото на бурята" Ташева ги представя като: "изчадия", "сган", "масови убийци", "канибали", "диваци", "ислямски фундаменталисти, които бягат от правосъдието" и "лъжат властите", "отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия" и "започнаха да крадат, да бият" и които ще "започнат да изнасилват, да режат глави".

Освен това водещата е описвала бежанците като "нахлуваща поредна вълна на ислямизацията", "вкарване на огромно, радикално ислямско население - враждебно и към България и към християнството".

БХК пише още, че Ташева е отъждествява бежанците с "Ал Кайда" и им приписва "цел да изменят демографския,  национален и религиозен облик, нашата национална идентичност като българи и като православен християнски народ".

Бежанците настояват, че от ефира на тв "Алфа" Ташева пряко е призовавала българите към "организирани бунтове" и "въстания срещу нашествието на тази ислямистка сган".

Според жалбоподателите и БХК тези изявления представляват тормоз по смисъла на Закона за защита от дискриминация спрямо цялата общност на бежанците и едновременно подбуждане към дискриминация срещу тях.

"Такова крайно слово на омразата предизвиква ксенофобия и отравя средата за бежанците, като насажда предразсъдъци у околните. Така тези хора, дошли, за да спасят живота си у нас, се оказват изолирани", коментира адвокат Маргарита Илиева, директор на "Правна програма" на Българския хелзинкски комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще умра от смях ако след десетина годинки любимците на тоя БХК демократично думнат седалището им в София щот са решили,че алах това им е казал... Както и да е де то е ясно,че всичко е заради пари.Те са причината защо тази организация съществува,както и защо изобщо на тоя свят съществуват онеправдани,малцинства ,бежанци и тн.. Заради парите и тяхното придобиване.
21
8
 
9
 
! Отговори
аре бегай преди 10 години
До бъдинТочно пък бай ти тошо е бил най-гъст с такива мингияни навремето... д*ба и простия ни народ!
20
6
 
16
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Ами що не приемат християнството......Ама по-добре им е ние да сме мюсюлмани ...
19
5
 
33
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Бе няма ли ка на тая организация БХК да им се забрани да действат в България, от тях само злини. Обзалагам се, че някой техен представител специално е отишъл до някой сирийски нелегален и му е предложил сделка да съдят па барем отберат някой лев. Нищо, така поне и на наивниците става ясно каква змия си пъхаме в пазвата с тия нелегалници.
18
3
 
22
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
тези *** от юруш имаха УНИКАЛНАТА възможност,да обезпечат присъствието си във властта с добрите идеи/прилапани от някой ИСТИНСКИ българи/ преди да се продадат на местан и шеф.нямаше как да не се съобразят с тяхните искания,а вместо това те,се правят на умрели кифли и си лаят по някаква неизвестна кабеларка вместо да ударят по масата в парламента!!!!явно България не е важна,колкото милионите за сайдера.***.ще се осъзнаем чак,когато си загубим къщичката явно.
17
6
 
36
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
кога дойдоха, кога научиха езика, че и щяли дела да завеждат, ако може и в Старсбург, та да вземат някои лев за благодарност. Взеки има права, само българите имат задължения, скапана работа.
16
1
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
До ХАСАНабе то и за твоя дирник същото се говори АМА .......................
15
3
 
34
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До Made in VarnaНе са виновни бежанците, а управляващите, които се оказаха по бели *** и не успяха да защитят интересите на българските граждани!Докато бяха заети да "овладяват" силови структури и министерства и да назначават навсякъде свои послушковци, не видях задаващия се проблем с бежанците! А може би това е било целта-да се намери повод да се сложи техен човек и в тая структура!
14
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще бъдат съдени БХК за престъпленията срещу българския етнос и антинационалните си действия?
13
1
 
27
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
Майка, която уби сина си през 2010 година заради това, че не е успял да наизусти Корана, е осъдена на 17 години затвор, пише Дейли мейл. 33-годишната Сара Ийг била седемгодишния си син Ясийн до смърт, след което изгоряла и тялото му, за да прикрие всякаки улики. Вчера жената припадна, след като чу присъдата за убийството на малолетно дете тя ще прекара минимум 17 години в затвора
12
4
 
36
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Бай Тошо, къде си да видиш как мингияни живеят в сгради построени от теб!!!
11
6
 
48
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Още дошли - недошли и ще ни съдят! А представете си какво ни чака занапред с тия неблагодарници!..
10
14
 
15
 
! Отговори
ХАСАН преди 10 години
Говори се, че АМЕТ Доган е разпорил *** на Волен Сидеров и той не се е сдържал и неволно разтоварвал товара навсякъде като самосвал ЗИЛ 121.
9
4
 
55
 
! Отговори
край преди 10 години
всеки който говори за "бежанци" е национален предател. В турция няма военен конфликт защо нашите власти ги пускат на територията на Р България. По правилата на международното право бежанците от конфликт остават на територията на първата сигурна страна там се обгрижват от международните организации и след края на конфликта се връщат в държавата чиито граждани са. Никоя друга държава не е длъжна да ги приема. Съд за националните предатели които напълниха България с нелегални имигранти.
8
2
 
21
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До АнонименДо 4:Ами такива си ги избрахте сегашните - да се помайват и почесват като става дума за "пълнене на хладилник" и за вземане на мерки за изстрадалия народ, а инак да действат много бързо като трябва да назначат свои послушковци, за да усвояват средствата от ЕС.Ха, да ви е честита и политиката с бежанците. Спаха, спаха толкова време, вместо да се подготвят и сега всеки друг им е крив, ама не и правителството без топки
7
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много бързо се окопитиха какво да правят в чуждата страна. Или някой ги подучи? Или някой ги накара?
6
4
 
28
 
! Отговори
Чудо преди 10 години
Уж са против мюсулманите, а в парламента са заедно.Какви ибрици са тези от атака;
5
1
 
13
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ТОВА СА те Афганистан за момичетата, обещани за съпруги на далечен роднина, дори да са едва на 9 години, смъртта често пъти е единственият изход, защото само с един краен жест брачният договор може да бъде обявен за невалиден. Това бе добре известно на 18-годишната Насрин от провинция Кундуз, която през декември взе една ловна пушка и се застреля, пише в. "Кориере дела ***".Насрин не е единственият пример. 17-годишната Фатима от Кабул опита да направи същото преди няколко месеца, но при нея нещата се развиха по-зле. Тя о
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя жената напълно правилно се е изказала за тях, но ние сме потърпевши отново.Значи за тях може да се търсят решения за решаването на проблемите им, а за нас средния.Ще седя вкъщи и ще си гледам празния хладилник и то на студено зимата, а тея ще го поят и хранят на топличко от нашите данъци?Няма такава държава в която народа да е гладен и да мизерува, а чужденците да ги хранят и поят безплатно!
3
3
 
27
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
като не им изнася малш в *** от която са дошли

Спонсорирани публикации