КАТ ни спира неправомерно? Вече се оплакваме с мейл

Полицейските патрули използват стоп палката само при 4 случая
Обновена: 3 окт 2013 23:24 | 3 окт 2013 19:44, Красимир Ангелов
79
КАТ ни спира неправомерно? Вече се оплакваме с мейл
Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия на катаджиите. Булфото

Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия на униформени служители, осъществяващи проверки и контрол на пътя, съобщават от МВР.

От вътрешното министерство съобщават, че инструкция за организацията на работа и реда за осъществяване на дейността по пътен контрол, влязла в сила на 10 септември, регламентира случаите, при които патрулите, осъществяващи пътен контрол, ще спират водачи на превозни средства.

Това ще може да става само в четири случая:

Още по темата

1. когато има видимо нарушение на правилата за движение по пътищата

2. когато има явни неизправности на пътното превозно средство или разположението на товара създава опасност за участниците в движението

3. когато начинът на движение и поведение пораждат съмнения към водача за преумора, употреба на алкохол или друго упойващо вещество

4. когато съществуват данни или предположения, че водачът е участвал в пътно-транспортно произшествие или в извършването на престъпление.

В тази връзка са въведени сериозни мерки за вътрешен контрол, отчитат от МВР.

Министерството на вътрешните работи разчита и на сигнали за неправомерни действия от патрулите, които осъществяват проверки и контрол на пътя /служители на Пътна полиция и на Магистрална полиция.

Гражданите могат да подават информация на имейл адрес kat-signali@mvr.bg на интернет страницата на ведомството.

В сигнала трябва да бъдат посочени дата, час и място, обстоятелствата, при които е станало спирането, както и данни за екипа - полицейски номер изписан на капака на патрулния автомобил, регистрационен номер на автомобила, име или номер на служител или служителите.

"Всичко това се прави, за да се предотвратят случаите на корупция от поделенията на "Пътна полиция", каза преди дни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той се закани, че за всички спрени автомобили в най-скоро време ще бъде съобщавано по радиостанцията заедно с конкретните причини, поради които е спряна колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
11
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Е*ати кефа, ше си пренасям нередовната стока (цигарки и алкохолец) без да извършвам нарушния пред куките и другия месец съм в КОСМОСАААаа. БЛАГОДАРЯ г-н ЙОВЧЕВ !!!!
22
2
 
23
 
! Отговори
ШАФЬОР преди 10 години
ХА СЕГА ДА ПОЗНАЕМ , АКО СЕ ОПЛАЧА ПО ИМЕЙЛА КАК ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ ВИНАТА НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ И ДАЛИ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ ???? ТЪМНА ИНДИЯ Е ТОЗИ ПРАВИЛНИК !
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е в чужбина цивилна полиция те засича с радара и след 500 метра ти джаскат палката ако ли не те оставят да дерзаеш седмица-две докато ти пристигне Рецептата чрез пощальона с кореспондиращата ти снимка на както подобава
20
2
 
32
 
! Отговори
МИЛИЦИОНЕРЧЕ преди 10 години
ТУК СЕ ГОВОРИ ЗА КАТ И МАГИСТР. ПОЛИЦИЯ . ПИТАМ АЗ , ИМАЛИ ПРАВО ДА МЕ СПИРАТ ОТ ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ И РАЗНИ ПАТРУЛКИ И ДА МИ ПИШАТ ФИШ ЗА НЕ ПУСНАТИ ФАРОВЕ ?????????????????????????
19
2
 
4
 
! Отговори
Batmanaaa преди 10 години
Еми евала..
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Битовата престъпност минава всички граници, Йовчев колкото и да не ви се иска трябва да направите нещо...
17
0
 
18
 
! Отговори
lgo преди 10 години
поредната простотия! всичко добре звучи само дето... е много субективно....
16
0
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Член 5 Катаджия с повишено съдържание на тостестерон.Хора сме,трябва да ги подпомогнем финансово.И те душа имат.
15
0
 
16
 
! Отговори
Точка 1 преди 10 години
То значи винаги ще сме в нарушения за катаджията, закона е безмислен!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 4 - ако беше подразделение на НАПщеше да е добре , но те работят за ЧАП.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Катаджията да няма право да спира кола освен при извършено нарушаване на закона за движение по пътищата. Така е в истинските държави. Ние пак си измисляме заобикалки и в крайна цел - сега кво ше праиме?
12
1
 
32
 
! Отговори
мислещ преди 10 години
хм,че то тия изисквания препокриват всички досегашни случаи на спиране....не виждам разлика,все ще намерят по коя от тези 4 точки да те спрат...глупост голяма!!!
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"1. когато има видимо нарушение на правилата за движение по пътищата."Ами на него (катаджията) така му се видяло.
10
2
 
16
 
! Отговори
hasles преди 10 години
само не разбрах от 10 септември другата година ли ? или имат предвид октомври (този) ? тия гадове докато не им се зашият джобовете спирка няма да имат,,,
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо като се опитам да вляза в сайта, нет протекшъна ми дава вероятност за опит за измама.Моля по - осведомените да хвърлят една светлина за нещата.
8
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще ги стигнем????-Никога!!!Кола там се спира единствено при НАРУШЕНИЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, това е закона , безпричинно спиране от рода на имаш ли аптечка немаш дай 5лв. такъв филм там нема!!!Много сме далече никога няма да ги стигнем, гледайте да върнете пушенето , че очевидно това е голям проблем за ВАС, а чехората на 30години пият хапчета за кръвно не е важно!!!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ami i do sega beshe taka
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяко чудо за три дни. Предишният мандат Миков отне правото на Охр. полиция да се правят на катаджии и след година рев всичко се върна по старому. Демек пак почнаха да клечат в храстите
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
продължениев същото време на самата спирка спря лъскав джип и чакаше някой.Автобуса дойде и стана задръстване понеже не можеше да се прибере в бус лентата и пречеше на останалото движение.Полицаите го видяха и се обърнаха пишейки акта ми.Аз ги попитах няма ли да направят поне забележка на този дето е в явно нарушение,а те ми се развикаха,че това не е моя работа и докато ми пишели на мен акта не можели да се занимават с други.Пълна олигофрения.*** си крадат,а ченгетата се правят,че не вижда
4
4
 
45
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
А пияния бай *** в каруцата, дето кара като на кушия и бие садистично кончето - него ще го спрат ли със тумбата накачулени индианци и събраното джилиазу?!

Спонсорирани публикации