Оплакваме се от КАТ чрез нова система

Патрулите вече ще спират коли само при определени случаи
26 сеп 2013 20:19, Красимир Ангелов
57
Оплакваме се от КАТ чрез нова система
КАТ вече ще ни спира само за определени нарушения. Снимка: Булфото

МВР ще въведе система, чрез която хората ще могат да подават оплаквания от неправомерни действия от патрулите на КАТ, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от БНР.

По думите му с новата технология сигнали ще могат да се подават както по телефона, така и в интернет.

"Патрулите на КАТ ще могат вече да спират автомобили само в определени случаи, когато има фрапиращо нарушение на правилата на движение по пътя. Ще бъде въведена и система, в която всеки един от полицаите, които са от "Охранителна полиция" и от патрулите на КАТ, ще бъде снабден с GPS", заяви Йовчев.

Още по темата
По думите му по този начин ще се знае къде точно се намира патрулът в момента и дали точно изпълнява разпорежданията на съответния си ръководител.

В патрулните автомобили пък ще бъдат раздадени таблети на патрулните полицаи. В новата техника задължително ще бъде въвеждана детайлна информация за всички случаи, в които има спрян автомобил.

Според новите правила водачите ще бъдат спирани само при 4 случая - при видимо нарушение на правилата, когато се вози опасен товар, ако има съмнение, че водачът е употребил алкохол и когато има данни, че шофьорът е участник в катастрофа или престъпление.

"Всичко това се прави, за да се предотвратят случаите на корупция от поделенията на "Пътна полиция", каза вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той се закани, че за всички спрени автомобили в най-скоро време ще бъде съобщавано по радиостанцията, заедно с конкретните причини, поради които е спряна колата.

Работата на пътните полицаи ще се оценява с намаляването на жертвите и на пострадалите, а не с наложените глоби и наказаните водачи", категоричен бе МВР шефът.

Вътрешният министър посочи още, че за момента няма да има сериозни кадрови промени в поделенията на КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
kat преди 10 години
До ,mnogo si otvoren be drislio
51
3
 
1
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
КАКВА ЛИ ГЛУПОСТ ОЩЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ ТЕЗИ С БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ...СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ПОЛИЦАИТЕ ДА СА НАРЕДЕНИ ПРЕЗ 50 М. ЕДИН ОТ ДРУГ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ПЪТЯ, ЧЕ ДА ГИ ВИДЯ ТОГАВА КАК ЩЕ КАРАТ ШОФЬОРИТЕ И КАК ЩЕ ВЗИМАТ ПОДКУПИ ПЪТНИТЕ ПОЛИЦАИ...
50
1
 
2
 
! Отговори
Просто пешеходец преди 10 години
А какво е видимо нарушение ?! И кой ще го вижда?! Та 90 % от нарушенията, У НАС са невидими. Видимо ли ще е масовото притискане на пешеходеца от водачите на ПЪТЕКА, при десен или ляв завой зад гърба на минаващия старик, ЗАДРЪСТВАНЕТО НА ТРОТОАРИТЕ ОТ БЕЗРАЗБОРНО ПАРКИРАНИ КОЛИ БЕЗ МИСЪЛ, ЧЕ ПЕШЕХОДЦИТЕ, ЗАРАДИ УМА НА ШОФЬОРИТЕ, СЕ ПРОМУШВАТ МЕЖДУ КОЛИТЕ ТУ НАЛЯВО, ТУ НАДЯСНО, надуването до отказ на тонколоните, *** високият рев на БЪГИ-тата, паркирането и изпускането на масло по тротоарите и под прозорците, А, това видимо ли е? Такъв просташки разгул ще настане, че няма живот да има
49
3
 
1
 
! Отговори
, преди 10 години
Най доброто средство срещу корумпирани катаджии е снимането Може да снимате на видео всеки път когато ви спре кат Не могат да ви забранят да снимате , има закон Закон за авторското право и сродните му дейности ,чл 13 който разрешава снимането Освен това в Закона за МВР , чл 4 , т. 4 се казва че служ. на МВР осъществяват своята дейност в условия на публичност , също и Конституцията казва в чл 41- '' Всеки гражданин има право на информация , която да търси , получава и разпространява ''
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До , АМИГО ТЕЗИ ТВОЙ РАЗБИРАНИЯ ЩЕ ТИ ДОНЕСАТ БЕЛЯ НЯКЪДЕ ЩЕ ТЕ ИЗМЪКНАТ БАРАБАР С ВРАТАТА НЕ ЗНАЕШ НА КАКЪВ ПАТРУЛ ЩЕ ПОПАДНЕШ НЕ МЕ РАЗБИРАЙ ПОГРЕШНО АКО НЯМА ПРИЧИНА ЗА СПИРАНЕТО САМ СЪГЛАСЕН НО АКО ИМА НЕ СЕ ПРОБВАЙ С ТЕЗИ НОМЕРА
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пари се дават винаги,когато си направил нарушение и искаш да се откупиш.Понякога даваш повече от колкото ще ти бъде фиша,но ти си горд,че си минал по втория начин.Проблема е във водачите.Младите вземат книжка за двадесетина дена или пък направо си я купуват.Тези,които нямат пари или са *** карат без книжки.По възрастните и опитни пък толкова са смазани от проблеми и скапан живот,че карат като дрогирани по пътищата.3 месеца беше за В кат и 6 месеца за С кат.плюс полигон и психо.
46
6
 
4
 
! Отговори
плащач преди 10 години
Ако наистина си шофьор в България,няма как да спазваш правилата.Десетки пътни знаци малоумно поставени,не премахнати стари след ремонт или нови не съобразени с конкретното място.Няма как да спазваш скорост.Светофарите така са настроени,че ако спираш винаги на червено ще ти направят задницата на трътка.В България не става.Тия най-стриктните най-много задръстват и пречат на движението.
45
4
 
13
 
! Отговори
, преди 10 години
Сега всичко зависи от нас водачите Като ви спре катаджията , вратите ви да са заключени Сваляте малко стъклото , като си каже името , вадите лист и си го записвате и веднага питате по коя от четирите точки са ви спрели Ако вземе да мънка се обаждате на телефона в полицията и казвате че са ви спрели безпричинно Ако оня отвън се държи агресивно искате да изпратят полиция защото катаджията ви е нападнал На украинският сайт Доройний контрол или в ютюб може да видите как се прави
44
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A мръсният *** без фaрове,книжкa,ГО,технически кой ще го спре.Веднъж ме спряхa зa проверкa,a пред мен кaруцa,зaщо пък не спряхa мaнго.До когa ще толеримa тези мaнгуси.
43
5
 
11
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Само трябва да се направи каквото казват 38, 39 и 44 и след месец всички ще живеем по-спокойно. Камери в колите им, премахване на термина несъобразена скорост и затвор за куките рекетьори!!! Всичко е лесно но едва ли ще стане....
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Саакашвили ще оправи тая прогнила от корупция и шуробаджанащина ,разпасала се ,некадърна пасмина.
41
6
 
2
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Тъкмо съм изпил 18 бири и съм в лошо настроение,щото бирата свърши.Отивам да си направя автомобилна разходка по околовръстното и да създам работа на няколко Катаджии......ДАНЪКОПЛАТЕЦА им плаща заплатите на КАТАджиите....да му мислят Катаджиите и Данъкоплатците.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много коментирах по тази статия,защото ТЕМАТА - 'КАТ',трябва да намери подобаващо място в гражданското ни писане и говорене....В пътната ни Инфраструктура има безброй неадекватни знаци,зад които удобно се наместват КАТАджии....Катастрофите по Българските Пътища ,няма да намалеят със увеличаване на броя и правомощията на КАТАДЖИИТЕ.НАПРРОТИВ.Нужни са Повече Камери по Важни Пътни Артерии и Кръстовища ипо-малко КАТАДЖИИ зад храстите.
39
1
 
1
 
! Отговори
........... преди 10 години
до анонимен 39Отвори Закона за движение по пътищата и прочети чл.20 , и особено ал.2.Ако имаш друга идея след тази консултация, сподели ни моля.
38
0
 
19
 
! Отговори
запознат преди 10 години
Поредната катаджийска имитация на дейност. Защо ли? Ами много просто - уж либерализират режима за проверките на пътя, маркирайки 4 причини за да бъде спрян един водач, но в същото време си оставят вратичка голяма до небето, казвайки, че ще спират при съмнение за употреба на алкохол... Ами то след 10,30 вечерта тогава трябва да спират наред всички... И още - как са пропуснали да добавят към текста '...и при съмнение за употреба на упойващи вещества...'? Или така е по-добре ?...
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се премахне определението Несъобразена скорост.Или е позволена или - не.Другото е измиване на ръце.
36
1
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
slogete im po edna kamera v avtomobilite ,taka kato se oplachem ot tqh, ste moge da se vidi koy prav koy kriv.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво крадците пеша не ходят, слагат си колана и не минават на червено и готово
34
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Патрулите на КАТ ще могат вече да спират автомобили само в определени случаи, когато има фрапиращо нарушение на правилата на движение по пътя"Ами те и до сега спираха само АКО си нарушил правилата за движение!!!Например:Стори ми се че говориш по телефона.Видях че си без колан.Стори ми се че мина на жълто.Не си си включил светлините.А има 150 знака,маркировка,светофари и кво ли не.ТОВА СА ВСЕ ВЪЗМОЖНИ НАРУШЕНИЯ!!!Нищо няма да се промени!!!Само шменти-капели.
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо ново, просто сега ще ти викат като те спрат - мии осъмнихме се, че си пиян. Даже ще се спира повече!