КАТ ни спира неправомерно? Вече се оплакваме с мейл

Полицейските патрули използват стоп палката само при 4 случая
Обновена: 3 окт 2013 23:24 | 3 окт 2013 19:44, Красимир Ангелов
79
КАТ ни спира неправомерно? Вече се оплакваме с мейл
Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия на катаджиите. Булфото

Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия на униформени служители, осъществяващи проверки и контрол на пътя, съобщават от МВР.

От вътрешното министерство съобщават, че инструкция за организацията на работа и реда за осъществяване на дейността по пътен контрол, влязла в сила на 10 септември, регламентира случаите, при които патрулите, осъществяващи пътен контрол, ще спират водачи на превозни средства.

Това ще може да става само в четири случая:

Още по темата

1. когато има видимо нарушение на правилата за движение по пътищата

2. когато има явни неизправности на пътното превозно средство или разположението на товара създава опасност за участниците в движението

3. когато начинът на движение и поведение пораждат съмнения към водача за преумора, употреба на алкохол или друго упойващо вещество

4. когато съществуват данни или предположения, че водачът е участвал в пътно-транспортно произшествие или в извършването на престъпление.

В тази връзка са въведени сериозни мерки за вътрешен контрол, отчитат от МВР.

Министерството на вътрешните работи разчита и на сигнали за неправомерни действия от патрулите, които осъществяват проверки и контрол на пътя /служители на Пътна полиция и на Магистрална полиция.

Гражданите могат да подават информация на имейл адрес kat-signali@mvr.bg на интернет страницата на ведомството.

В сигнала трябва да бъдат посочени дата, час и място, обстоятелствата, при които е станало спирането, както и данни за екипа - полицейски номер изписан на капака на патрулния автомобил, регистрационен номер на автомобила, име или номер на служител или служителите.

"Всичко това се прави, за да се предотвратят случаите на корупция от поделенията на "Пътна полиция", каза преди дни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той се закани, че за всички спрени автомобили в най-скоро време ще бъде съобщавано по радиостанцията заедно с конкретните причини, поради които е спряна колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
6
 
! Отговори
ДО 24 НЕ СИ ПРАВ преди 10 години
До до 24НО ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ НЕ Е ЧАСТ ОТ КАТ. А ТОВА Е ПО ВАЖНО .
42
4
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
До МИЛИЦИОНЕРЧЕКАТ е част от охранитлена полция бе ЧУК !!
41
6
 
16
 
! Отговори
111 преди 10 години
Вдигнете им заплатите,а после ги гонете за подкупи.Или пак искаме с трици маймуни да ловим.На вън така било или онака,но забравят,че там полицаят е защитен както финансово така и законово,а не като тук имаш ли 200лв за глоба можеш всеки полицай да удариш или свободно да си го псуваш.
40
5
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
До PeterДо PeterКАТ е част от охранителна полиция, *** !!
39
2
 
10
 
! Отговори
тоягов преди 10 години
Предлагам катаджиите да са без шапки,за да не могат да си крият *** от рекета.Може и да са с шапки но прозрачни....
38
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И на мен точка 3 ми се наби на око. Тя ще им е извинението. Ще ти каже, че му изглеждаш с изморен поглед и готово. Знаете ли мили българи: В етиката и морала се крие разковничето за проблемите ви. Те са липсващата част отпъзела. Не вашите деца, а вашите правнуци няма да ги притежават, защото няма кой да им ги покаже дори.
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички катаджии и даиджии са едни долни и корумпирани ***... САМО ФОСТАТААА за тях!!!
36
3
 
9
 
! Отговори
martony преди 10 години
На прибиране миналия месец минах през Тополовград. Карам все по главния път и на едно кръстовище се оказва че съм без предимство. Намалявам до 10км и по навик на спирам. След 15 метра палка. - Що не спря бе! - Намалих! - Трябва да те глобя! Не че искам, но трябва.- Нещо да измислим?- Ще те глобя с фиш за 20 лв :).Погледнах в портмонето си, нямах по дребни от 20 лв. Не ми се даваха на мазния дебел *** облечен като полицай.- Пиши щом искаш!- Не искам, но трябва.(Каквото и да значеше)...
35
0
 
14
 
! Отговори
ала бала преди 10 години
Да един вид пак ще те спират кога им кефне ...Чалгария!!!!
34
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 9 години в САЩ нямам нито едно нарушение. При това не слизам от колата. Тук за 2 месеца имам 3 акта. В двата случая явно си искаха пари, а в третия ми праснаха скоростта от радара на друг който пред очите ми даде пари на куката. Никога не бих дал и стотинка на тези ***. Те са не само излишни, но и вредни.
33
2
 
25
 
! Отговори
ядосан преди 10 години
В Германия има една поговорка за полицията "приятел и помощник"......в Австрия пък на един препълнен паркинг бях спрял за секунди на място за инвалиди и за секунди се появи патрулка, само посочи към мен и към табелката за инвалиди без да казват нищо и отпрашиха.......в България с шкимбе и слънчеви очила: какво правиме сега къде тие триъгълника, въжето за теглене, аптечката, резервните крушки, гумите ти не ми харесват и т.н, а всичко имах и си е наред ама да се заяжда......е как да ги уважаваш
32
2
 
17
 
! Отговори
Шофьорче преди 10 години
Точка 3 и 4 са толкова мъгливо и зле описани, че полицаите ще си продължат да спират по старата практика, само че сега вече на базата на тези "предположения".
31
2
 
26
 
! Отговори
wc преди 10 години
kat bg nai dolnata *** ot negramotni yrodi
30
7
 
15
 
! Отговори
Ники преди 10 години
От 2 дни в София има нереални задръствания, ама с експертното правителство от ЮЗУ така ще е.По-високи данъци и репресии, социални помощи за мангутата и никаква реформа на съдебната система.
29
0
 
4
 
! Отговори
Vukov преди 10 години
pozdravlenia za bg uchenite akademici i profesori ot BAN i snimkata im po-gore - BG linia za BG proizvodstvo - svetovna klasa! Original!
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В чужбина ако предложиш пари на служебно лице е най вероятно да се озовеш в съдът в България колкото повече толкова по добри Приятели
27
1
 
27
 
! Отговори
ХАХХА преди 10 години
АБЕ как от 60 екипа от милиционери само един не е ИСКАЛ ПОДКУП И КАКВО ОЗНАЧАВА КАТАДЖИЯ... ШЕФОВЕТЕ СА НАГОРЕ ПО ВЕРИГАТА ТАКА ЧЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ АМА ДАЛИ НЕ НА АРМЕНСКИЯТ ПОП ХАМПАРЦУНЯН
26
1
 
7
 
! Отговори
Lutenitzov преди 10 години
pravete snimki, audio i video i slagaite v web = bg reklama na KAT! nai-velik bg katadjia za Shengen?!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МИЛИЦИОНЕРЧЕЕстествено, че да!Виш точко 1- когато има видимо нарушение на правилата за движение по пътищата
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мда случват се и такива аномалии в България да те спират охранителни патрулки но това вече си е чист рекет!!!!! от преминаващ водач през Стара Загора

Спонсорирани публикации