Минаваш на червено - 1000 лева глоба

БСП готви десетократно увеличение на санкциите по пътя
295
Минаваш на червено - 1000 лева глоба
Снимка: Булфото, архив

Десетократно увеличаване на глобите за някои нарушения на пътя и редица ограничения за младите шофьори, предвижда проектът за нов закон за движение по пътищата, който трябва да влезе за гласуване през март, съобщи бТВ. Проектът е на депутатите от БСП.

1000 лева да стигне глобата за минаване на червено при определени условия, предвижда законът. Планира се и въвеждане на санкция лишаване от книжка до живот.

Вносителите предлагат шофьорите със стаж до шест месеца да нямат право да карат по магистралите, както и между 22 часа и 6 часа сутринта. Докато не направят една година зад волана пък не трябва да возят повече от двама души.

Предложенията предстои да бъдат подложени на широко обществено обсъждане, преди новият закон да бъде внесе за гласуване в парламента. Сегашният ЗДП е променян 49 пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още по темата: глобаДвижениепътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ei ,boklyci samo kyrshym za vas.mrasna paplach obirdjiiska.
206
1
 
11
 
! Отговори
??? преди 10 години
Това обаче трябва да важи и за пешеходците които пресичат неправилно!!!
205
1
 
3
 
! Отговори
Кан Крум преди 10 години
До шишоДа и 15 години затвор.
204
2
 
4
 
! Отговори
шишо преди 10 години
Да я направят милион тогава вече ще е всичко О.К
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КОКО - ами така като заблуден и бутнеш човек и почине !?!?!?Баси *** и *** ,заблудил се бил ,да те заблудят на село да пасеш кравите ,ти не трябва да управляваш автомобил бе заблудения !!!
202
3
 
8
 
! Отговори
Кан Крум преди 10 години
1000лв. са малко за това трябва да са минимум 3500лв.
201
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само високи глоби и тежки наказания ще научат българина на ред и дзисциплина на пътя !!Всеки ден даваме жертви и ранени като във война !! Тука някои индивиди търсят оправдания от родо - ами ако съм се заблудил ,ами ако съм се заплеснал , пътищата са ни лоши , светофарите на места били излишни видите ли ,и още куп такива балкански простотии !!Българина разбира само когато му бръкнеш в джоба или *** !! Европейци с *** ..
200
4
 
22
 
! Отговори
teddy_ins преди 10 години
Нещастници. Хората нямат пари за храна и лекарства. За кого са тези глоби, питам?!Костов, Мостов, Станишка, Мишка и прочие няма проблем да плащат по 1000 лева, защото за тях това са жълти стотинки. Разграбването приключи, ГОСПОДА-ДРУГАРИ! Дано да изгърмят и чуждите банки в които се държи разграбеното. Кеф! Мамата си трака и *** се вихри с пълна сила, най-вече по високите етажи на властта.
199
1
 
6
 
! Отговори
68526 преди 10 години
До агент Буда БорисовГосподине ВИЕ СТЕ мЕЧТАТЕЛ, ТА НАЛИ СЪДА РАБОТИ ПО ТЯХНАТА СХЕМА ОТ ГОДИНИ САМО РУШВЕТИТЕ ЩЕ СА ПО ГОЛЕМИ
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да хубаво е да са високи глобите за нарушителите но има ли двама човека нещата ще се решават с въпроса-,,сега кво прайм,,.да се слагат камери поголовно и да се елиминира фактора полицай.иначе корупцията пак е налице.
197
4
 
12
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
А БЕ ТЕЗИ ХОРА КВО МИСЛЯТ ДА ПРАВЯТ.АКО СЕ ЗАБЛУДЯ И МИНА НА ЧЕРВЕНО И МЕ ГЛОБЯТ 1000 ЛВ. С 186.65 ЛВ. ПЕНСИЯ КОГА ЩЕ Я ПЛАТЯ ЧЕ И ДА ОСТАНЕ ЗА ХАПЧЕТА И ЯДЕНЕ.НАПРАВО МЕ КОПАЙ ДА СЕ ОТТЪРВА.
196
7
 
15
 
! Отговори
Dimitar преди 10 години
Правилно е да има такива глоби , няма друг начин да преодолеем простотията по пътищата . Но за да има ефект , заедно с глобата трябва да се въведе 10 години затвор за подкупен катаджия /дори един лев да е взел/ . Иначе мяркята ще е насочена към повишаване благосъстоянието на катаджиите .
195
3
 
8
 
! Отговори
qq преди 10 години
До БСП: Шофьор до 1г стаж да кара само офроуд. До 2г стаж по 4-токласната пътна мрежа.До 3г - третокласната, до 4 - второкласната, до 5г- първокласната и водач над 5г стаж като награда да може да кара по магистрала.
194
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тя идеята не е според мен да можем да си плащаме глобите, а да бъдат толкова високи, че да ни стимулират да не правим нарушения
193
4
 
9
 
! Отговори
bd2 преди 10 години
Ще караме без номера,глобата е по малко ,ако ни хванат,и камерите няма да ни ловят.Самото организиране на движението е безумно и ние ставаме по неволя нарушители.Няма как да сме толкова ***,че да правим по хиляда нарушения на час на дадено кръстовище.Причината е някаде другаде.
192
2
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Подкрепям драконовските мерки, също и за отнемане на предимство на пешеходец на пешеходна пътека! Неправилно пресичане на пешеходец - също. Отнемане на предимство, засичане, спиране на платното с включени аварийни - а мадамата си купува семки от съседния магазин също -не й пука, че пречи на останалите участници в движението.Синя зона до Гешов! на двупосочна от двете страни паркирали трошки глоба хиляда лева, не мога да се размина, паркиране на тротоар хилядарка! Паркиране пред подземен гараж!
191
1
 
2
 
! Отговори
до агент Буда Борисо преди 10 години
Пич осъзнай се малко... Гърците карат пияни като казаци, отделно тия глоби е да се отбива номера.
190
1
 
15
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Трябва просто глобичките да се изравнят с европеиските и всичко си идва на мястото.Проблем ще има само със събираемоста при заплата 300 лева.Как да вземеш на босия цървулите.Наще Евродепутати получават 60 бона месечно и за тях не е проблем,но за редови *** на помощи в Абсурдистан се съмнявам да плати глоба 1000 лева.Също искам да ми се обясни как млад водач става опитен без да е изминал определени километри.Познавам хора дето имат златни талони без да са карали 1 км. какъв им е опита.
189
1
 
13
 
! Отговори
... преди 10 години
И кат' го наложите това 1000 лв. на ***, дето и книжка си няма, *** си кара спокойно чер мерцедес у квартало, че к'во? Боли го фаро него!Конфискация на МПС за превишена скорост и неспазване на светлинен сигнал и предимства, както и задържане, като в белия свят. Бой истински през ръцете, *** не само на тези, дето си ги подават.
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като оправят светофарите , да са на нормални места, а не кеф ти отбивка кеф ти светофар , да са нормално регулирани на зелена вълна , а не всеки да е със собствено мнение, тогава да правят такива глобите ... в София има много светофари на които с чиста съвест може да си минеш на червено...