Минаваш на червено - 1000 лева глоба

БСП готви десетократно увеличение на санкциите по пътя
295
Минаваш на червено - 1000 лева глоба
Снимка: Булфото, архив

Десетократно увеличаване на глобите за някои нарушения на пътя и редица ограничения за младите шофьори, предвижда проектът за нов закон за движение по пътищата, който трябва да влезе за гласуване през март, съобщи бТВ. Проектът е на депутатите от БСП.

1000 лева да стигне глобата за минаване на червено при определени условия, предвижда законът. Планира се и въвеждане на санкция лишаване от книжка до живот.

Вносителите предлагат шофьорите със стаж до шест месеца да нямат право да карат по магистралите, както и между 22 часа и 6 часа сутринта. Докато не направят една година зад волана пък не трябва да возят повече от двама души.

Предложенията предстои да бъдат подложени на широко обществено обсъждане, преди новият закон да бъде внесе за гласуване в парламента. Сегашният ЗДП е променян 49 пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още по темата: глобаДвижениепътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
10
 
! Отговори
Pilotd преди 10 години
Проблема е в политиците!!! Разказаха играта на хората,бедност немотия и т.н. , те искат да спират на червено !
146
3
 
26
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Абе нали Орешарски въведе плоският данък и обеща преди изборите да го махне, какво стана? Волен помака пък обеща преди изборите 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. минимална пенсия, а то било 1000 лв. увеличение на глоба за минаване на червен светофар.
145
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Специално за това нещо съм съгласен с управляващите - колкото и да ги ненавиждам.Ежедневно ставаме свидетели на тежки произшествия (с жертви) само защото на някой не му се е чакало да светне зелено.Не 1000, 2000лв да я направят!Като не искате да ви глобяват - просто спазвайте правилата.Толкова ЕЛЕМЕНТАРНО и ЛЕСНО е.Колкото до неправилно пресичащите пешеходци - дори тогава, ПАК ИМАТ ПРЕДИМСТВО.Няма място за аналогия между глобите за шофьори и пешеходци. Но е добре всички да спазват правилата
144
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некой май се опитва да отчита дейност...
143
9
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
нали се сещате че няма да останат камерки ЗАЩОТО:- МИ ПИСНА САМО ДА ГЛЕДАМ КАК КУКИТЕ ГЛЕДАТ САМО В СОФИЯ!- В ПРОВАНСА НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ НИ ФАРОВЕ НИ МИГАЧИ!!!!!- НА МОРЕТО СЕ СПИРАТ САМО: С ; СА - НОМЕРА.....- АВТОМОБИЛИ С "ВСЯКАКЪВ СПЕЦИАЛЕН" РЕЖИМ ЗАКОНА НЕ ГИ ЛОВИ!!!!- НЕЩАСТНИЦИ СТЕ ВИЕ БСП-ари гадни зарадди вас нормалните хора нямат време уволнения:)
142
3
 
13
 
! Отговори
Неделя преди 10 години
Какви са тия глупости бе хора?В България сме! Минималната заплата е 350 лева - какви глоби от 1000 лева говорите за нещо тривиално? Ето ви глобите в Германия как са. Сравнявайте: howtogermany/pages/traffic-violations.html
141
7
 
9
 
! Отговори
CDRom преди 10 години
Като не искате да ви глобяват не правете нарушения. Ако всички карат като хора и не тарикатеят на дребно няма да има такъв безумен трафик и няма да има глобявани.
140
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е типичното поведение на българската паразитна администрация - искат да смучат пари отнякъде с чисто пасивни мерки. Не се налага да правят нищо практически, само въвеждат нов административен акт. Не знам дали някъде по света има по-нагла крадлива пасмина от нашите бюрократи. Като се започне от правителството и се свърши с обикновените намусени лелички в общините.
139
4
 
4
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Гласуваш за червено 1000 лв глоба - 30 % за Волен !
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и отнемане на книжка за определен срок при преувеличена скорост, което е най-честото проявление на ***, който, за да не изтърве зеленото, надува 120 км пред зебра насред оживено място. Такива проявления трябва да се третирпат като опит за убийство, а не като дребно пътно нарушение.
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП -то то тея глоби ще има ли кой да ги плаща? То до сега дето бяха по 20 - 30 лв. и повече никой не ги плащаше и никой не ги търсеше та сега ли?Ами ако на мен ми стане лошо и детето ми да не може да ни пребере ли щото нямало стаж? Нито Ив. Костов нито Борисов не посмяха да измислят подобни закони.
136
3
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До redordeadНаказанията трябва да отговарят на извършеното нарушение и има известна философия при определянето им. По логиката "ами не извършвайте нарушения" може да се въведе смъртно наказание за всички нарушения. Пресичаш не на пешеходна пътека - смърт; Намираш един лев и не го връщаш в общината - смърт. Волен Сидеров те е обидил - смърт. Това е проблемът и в това е трагичната некомпетентност на червените ***. Защото и 1 милион лева глоба да направят няма да има промяна в статистиката.
135
3
 
8
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Това са лесни пари да увеличат глобите и да въведат нови данъци ощетяващи бедните. По-трудно е да инвестират и да чакат от там пари.
134
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двама полицаи а шофьора сам,каквото кажат това е миродавно.Или ми даваш 200лв. или ти пиша за червен светофар.Още една хранилка и то каква...........
133
3
 
15
 
! Отговори
бъдин  преди 10 години
Абе тея изкукали бесепари да земат да решат някой от многото проблеми на България ,а не да стоят в кабинетчетата си и да мислят лесни и абсурдни закони за да симулират дейност.БСП партията симулантка.
132
8
 
10
 
! Отговори
redordead преди 10 години
значи много ми е забавно как хората се палят. ами ако не вършите нарушени няма и да ви глобят. това е все едно да прочетете, че наказанието за убийство е да ти одера кожата и да почнете да мрънкате - ами елементарно е - не убиваш не те дерат, съответно - не минаваш на червено, не те одрусват 1000 лева...
131
3
 
6
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Нито пътищата ни са питъща нито организацията ни е като западните страни че глобите ни да са като техните. Справедливо е да има минимален праг на всяка глоба, като тя да расте според имущественото състояние на глобения или стойността на автомобилът, така глоба от 200лв. За човечец със заплата 400лв. 2000лв. За друг с 4000лв. Заплата и максимална за социално слаб (последния е с бмв за 40 000лв. Без работен ден и на помощи )
130
3
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Давате пример с другите държави , но там стандарта на живот е друг и 500 евро ще си ги платиш без проблем , а за БГ 1000 лева е доста голяма сума ... Явно правителството много е закъсало и трябва да поускубят народа ... Това е
129
1
 
18
 
! Отговори
ооо преди 10 години
Тъкмо като си продам Колата да си купя Калашник.
128
3
 
16
 
! Отговори
999 преди 10 години
Ако някои ден мина на червено без да искам,и ме спре Полицаи и се опита да ме глоби 1000 лева наи много да изпадна в Нервна криза заради немотията и да му взема Пистолета и да го застрелям. По прости Политици няма на този свят,това Българина е най гадното животно което може да има . Дават на Бащите и Майките си 150 лева пенсия ,унищожиха икономиката,съсипаха Образование и Здравеопазване и ни *** майката от данъци. Маи скоро ще ви бесим по Дървета.