Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки

За да вземат постоянна трябва да посещават курсове и да не правят нарушения
87
Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки
От СБА предлагат младите шофьори да получават временни книжки. Снимка: Булфото

Младите шофьори да получават временна книжка за срок от една година. Това е едно от предложенията на Съюза на българските автомобилисти, което предстои да бъде обсъдено по време на обществения дебат за промени в Закона за движение по пътищата, съобщава "Монитор".

Идеята е чрез временната книжка младият водач да се донаучи, защото тези 35 часа шофьорски курсове са крайно недостатъчни, уточнява шефът на съюза Георги Янакиев. По думите му е много важно младежите не да бъдат дискриминирани по пътищата, а да не получават усещането, че са пълноценни шофьори, преди да са се научили да карат.

Според предложението, ако временната книжка е за период примерно от една година, през това време водачите ще трябва да посещават допълнителни курсове, да карат с придружител и да не извършват нарушения. Ако спазят всички изисквания, едва тогава ще получат постоянна книжка.

Междувременно бившият транспортен министър и настоящ депутат от БСП Петър Мутафчиев обяви още едно възможно ограничение за младите шофьори - максимална скорост по магистралите от 110 км/ч, вместо както за останалите – 140 км/ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: СБАмлади шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие оставете младите шофьори, ами помислете как да контролирате всички... Всеки ден гледам по околовръстното психопати летящи с бясна скорост, маневрирайки между колите...., спрели навсякъде неправилно лелки....
45
0
 
29
 
! Отговори
versaux преди 10 години
До Съюза на българските автомобилисти...................Защо не вземете вкупом да се гръмнете.... невероятно *** предложения.... СБА се напълни с *** и простаци....Курсове за ..... нови парички за СБА !>!>!> , а *** не искате ли..... Затегнете контрола с изпитите.... Санкционирайте яко за нарушение на закона и правилника....... Това са реалните инструменти за постигане на резултати ! ! !
44
0
 
24
 
! Отговори
Kamen преди 10 години
И как ще се контролира това бе Мутафчиев? Ще се спират всички, които карат с над 110 по магистралата и ще се проверяват дали не са млади шофьори ли? Аман от *** идеи. Мислете малко дали това, което предлагате е реализируемо.
43
0
 
14
 
! Отговори
К преди 10 години
Това са мега *** идей, лишени от всякакъв здрав разум и съвремено мислене, *** тъпите чички ***, имам книжка от 15 години и съм мега активен шофзор със златен талон, който малко шофира ще разбре че това са *** популистки исказвания
42
0
 
21
 
! Отговори
63424 преди 10 години
Вместо да предлагате безумни простотии, затегнете контрола над вземането на книжки и изкараването на курсовете. В момента е такава пародия и смехория, че е нормално да е толкова зле положението. Когато карах курсовете така и не ме учиха как да паркирам, давам на заден ход и какво ли още не. Веднъж не ги направихме тези неща. Добре че имах родител професионален шофьор, който да ме научи на всичко.
41
0
 
3
 
! Отговори
се тая бе преди 10 години
Да приемат квито глупави закони искат, никой няма да ги спазва така или иначе, тука закони в тази държава нашата няма, пазете се от беззаконието и това да ви натопят или го използвайте за ваша сметка и така.
40
1
 
6
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 10 години
До Анонимен2 години временна книжка - това хубаво, ама в щата, в който бях аз, книжките се взимаха още на 16. Я дай на някой 16 годишен ключа за голфа/астрата и го пусни на околовръстното.Да те видя как ще го осъдиш за нещо :)
39
0
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Вместо да се въведат стандарти, които да принудят фирмите да обучават шофьорите качесвтено, тези *** им позволяват да вземат пари за един полукачествен продукт, налагайки санкции върху клиентите, които на всичкото отгоре са с платили прескъпо за този развален продукт. На всичкото отгоре, след полагане на изпит, ще трябва да си плащат два пъти и за издаване на книжка - веднъж временна, после после постоянна. А тези временни книжки, как ще важат в чужбина, защото сме подписали конвенция?
38
1
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Твоята поне е слушала. И аз моята трябваше да я уча дълго преди да я оставя сама да вози децата. ...ама има и такива, дето на тах никой не може да им каже, понеже те винаги знаят повече.... докато не си счупят главата или не дай си боже, на някой друг главата....
37
2
 
13
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Поредната простотия. Не временни книжки, а курсове като хората. Не може 20 дни курс. После се чудим защо не се знаят знаците, маркировката и изобщо правилника за движение. Научават ги криво ляво да шофират и айде. Имах си пример в къщи с подобен курс. После още 4 месеца съботно-неделно домашно обучение. Но сега знам, че може да кара и знае правилата.
36
3
 
14
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Това ли са най-големите проблеми в държавата -тютюнопушенето и младите шофьори ? След като трябват още курсове,добавете към основния-ясно е че всичко е за пари ,ама поне го направете като хората.Имате добри практики от други държави,използвайте ги.Стига експерименти на джобовете ни.
35
1
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Тези, ако ги оставим живи след още 20 години ще ни награждават за заслуги с правото да управляваме автомобил.....
34
2
 
15
 
! Отговори
Леля Ог преди 10 години
Да ама в другите държави се прави и нещо друго. Ако аз карам за зад теб и те видя да извършваш нарушение задължително трябва да се обадя и да съобщя, нали ? Виж за пример Швеция там имат страхотни пътища и магистрали, а жертвите на пътя годишно са около седем ? Преди две седмици ме изпреварваха в обратен завой без видимост, в който изскочи кола в насрещното и без малко да се насметем в дерето ? Изпреварващия беше *** на около 40... за какво говорим, с тия статистики ще сме си все така ...
33
12
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 10 години
Виж статистиката пич. Младите шофьори са с повече ПТП-та от тези с опит (осреднено). Когато нещо е добре и може да намали броя на ПТП-тата защо да не се направи? В другите държави го има това разграничаване между млади шофьори и такива с опит. Онези да не са по-глупави от нас?
32
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе на тия *** затова ли им плащаме??? Да мислят само глупости. Ръсат нови и нови простотии. Младите трябвало да карат със 110. И как ще разберат шофъора какъв е по магистралата та да следат за превишение на тия 110??? А да още не са наясно, но сигурно имат идеи - да се лепи стикер, ще има едно лепене и одлепяне ако колата е на бащата примерно. Или пък ще спират всички каращи над 110 пък после ще се разбира кой е карал..Смях... плащаме на слабоумни хора, които най лошото е че се имат за умни
31
8
 
13
 
! Отговори
Леля Ог преди 10 години
Голяма глупост, особено това за магистралите :D Я стига, младите виновни, а колко катастрофи са защото някой на 70 години шофира, без значение, че не вижда и че е със забавени рефлекси. Шофьор съм от доста години и съм имала повече ситуации с възрастни хора. Че още неосъзнатите лапетии на по 18-20 са все още неосъзнати и си мислят че да караш с 150км/ч по квартална уличка е геройство е така, ама кой не го е правил като млад.
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко е прогнило от корупция, като почнеш от тоя дето люпи семи в униформа,до най-високо ниво, кат,мат,даи,изпитващи,инструктори,фалшиви дипломи и какво ли още не. Те тръгнали нови правила в *** да създават,а тр и сегашните работят, просто не се спазват,защото контрола е поверен на корумпирани нещастници имащи се за фактор.
29
2
 
18
 
! Отговори
Амелия преди 10 години
То цялата ни държава е наред, сега да оправим и младите шофьори! Първо се огледате, в какъв батак е затънала държавата, после се занимавайте хората с глупости! Всъщност ........., кой мисли подобни закони - ХОРАТА С ЛИЧЕН ШОФЬОР! На тях за какво са им книжки, а за какво са им и други шофьори на пътя ?! Само им се пречкат да карат с 200 км/ч ! Следователно - Други коли освен тези на нашите мили управници на пътя да няма! Който изкарал книжка изкарал! А другите нямат пари за бензин ! ОСТАВКА !
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинете, вие по заглавието ли коментирате? Пеевски остава никой ли няма да заеме позиция по въпроса?
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви 100000 бре? Гледам разни чичковци и лелички, може и 500000 да са натрупали и карат отвратително!То или си го имаш, или го нямаш!Хората са различни и в тая връзка не може всички да се слагат под общ знаменател!

Спонсорирани публикации