Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки

За да вземат постоянна трябва да посещават курсове и да не правят нарушения
87
Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки
От СБА предлагат младите шофьори да получават временни книжки. Снимка: Булфото

Младите шофьори да получават временна книжка за срок от една година. Това е едно от предложенията на Съюза на българските автомобилисти, което предстои да бъде обсъдено по време на обществения дебат за промени в Закона за движение по пътищата, съобщава "Монитор".

Идеята е чрез временната книжка младият водач да се донаучи, защото тези 35 часа шофьорски курсове са крайно недостатъчни, уточнява шефът на съюза Георги Янакиев. По думите му е много важно младежите не да бъдат дискриминирани по пътищата, а да не получават усещането, че са пълноценни шофьори, преди да са се научили да карат.

Според предложението, ако временната книжка е за период примерно от една година, през това време водачите ще трябва да посещават допълнителни курсове, да карат с придружител и да не извършват нарушения. Ако спазят всички изисквания, едва тогава ще получат постоянна книжка.

Междувременно бившият транспортен министър и настоящ депутат от БСП Петър Мутафчиев обяви още едно възможно ограничение за младите шофьори - максимална скорост по магистралите от 110 км/ч, вместо както за останалите – 140 км/ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: СБАмлади шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е лошо като идея. Най ме е страх от млади и самоуверени шофьори. Шофьор ставаш като натрупаш поне 100000 км на пътя.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А майките в пос родилна депресия?
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kak ste go razberat che e mlad 6ifior po magastralite nemi e yasno.namat svirshvane naste tupi ideii..
23
4
 
15
 
! Отговори
пю преди 10 години
младите,а дъртите какво ще ги правим оня ден в бургас един дядка на 70 помля млада жена на пешеходна пътека .ставаш на 64 и на трупчета книжката ,защото рефлекса им е като на умряло коте
22
12
 
9
 
! Отговори
бивш студент преди 10 години
До Черен ПетърСАЩ е страната, която е най-нетърпима към комунизма, но и те имат ограничения за младите шофьори! Ако това беше предложение на Бойко щяхте да се надпреварвате да го хвалите.... Младите шофьори са некадърни! Аз взех книжка преди 9 години и още на 13-тия ден се блъснах. После карах с придружител 8 месеца преди да се престраша да карам отново. Сега имам 250 000 км и нито една катастрофа, а живея в София, а тук е трудно да не се блъснеш... Така, че забрави си пристрастията и мисли!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея работи ги мисли някой много умен ошаф ,който работи на бирьо, и дреме за 20 заплати непрокопсаника.
20
3
 
0
 
! Отговори
Лятиф преди 10 години
До АнонименАшколсун , бе .....!!! Най-сетне нещо вярно и точно!!!!
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 23 години активен стаж на пътя ми се наложи да се явя за книжка в една друга страна. След като вече така или иначе 1 година шофирах с международна книжка в тази страна и след като ме късаха 4 пъти на теста, най на края получих желания от мен документ, но съм задължен да нося новобрански знак залепен на колата отпред и отзад. така всеки вижда че около него има новобранец. други ограничения нямам. Това е, нека ги обозначат и толкова. при нарушение губиш книжката, това е
18
1
 
18
 
! Отговори
НЕ преди 10 години
Преди няколко дни на светофар до мен имаше учебен автомобил и това , което ми направи много лошо впечатление беше как в колата на двете предни колони от двете страни с огромни букви имаше залепени надписи: съответно от ляво-надписа беше ляво и от дясно-дясно. Мое лично мнение е че, ако човек не знае къде му е ляво и къде му е дясно, не трябва да сяда зад волана.
17
6
 
25
 
! Отговори
Zeitgeist преди 10 години
Хей, лузъри! Всичко това го правите само и само да измъкнете някой лев повече. В САЩ плащаш си $20 и отиваш на листовки, взимаш ги и ти дават един лист хартия, на който пише, че можеш да шофираш временно с него, докато се научиш. Няма инструктори, няма СБА, когато се почустваш готов отиваш и на практически и ако го изкараш получаваш книжка. Това е! Какви са тези закони, какви са тези ограничения? Взел си книжка, значи си правоспособен водач, това е!
16
3
 
16
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Това са проедните глупости. На първо място ограничението за придружител, как точно смятат да правят проверки за нарушения? Или ограничението за скорост? Пълен смях. Хубаво си внасят предложения, но изпълнителната власт не я включват в картинката. Или ще си има звено на КАТ за проверка на млади шофьори. Това предложение е дискриминация от всякъде. Ако КАТ започне да си върши работата и глобите се прилагат винаги, не ни трябват нови закони. Закон си имаме, изпълнителна власт нямаме.
15
2
 
10
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Бойко си замина,но простоията си остана........
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То затова ли нашите министри са с по 5 придружители (съветници).
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати и "магистърчето" от западна Европа. Пише с правописни грешки. ***.
12
1
 
13
 
! Отговори
очите ми горят преди 10 години
Няма и ден без умните глави от парламента да измислят някоя нова простотия. Правилата отдавна са измислени, но не се спазват. В моя град изкарването на един изпит струва 50 лв. подкуп за инструктора. Като знам какви хора станаха "шофьори", направо ме е страх да се покажа на улицата.
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак от грешната страна се поглежда! Ако има яки глоби, които да не се опрощават с двайсетолевки, дадени на катаджията, много бързо всички ще се научат да спазват правила - и млади и стари. Минаване на червено - 200 лв, превишена скорост - 200лв, спиране на забранено - 100лв, шофиране в пияно състояние - 300лв. Ако не иска да плаща - запор на заплатата, ако е безработен - 15 дни общественополезен труд. Ай да видим тогава дали няма да се научат и 18 и на 50 годишните. ;)
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За срок от 5 години, новите водачи, да имат право да управляват само магарета и то без каруца! Ето ви още едно предложежие да обмислите!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера хората с книжка ще имат или няма да имат умения да карат?То излиза, че хем ще имат, защото ще карат сами, хем няма да имат, щото им трябват курсове!
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе най-добре забранете им да карат, кво си играете на срокове! Да могат да карат само синове на мутри, депутати, магистрати, полицаи, с две думи, само синовете на мафията!
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези в КАТ да не са обявили конкурс за най-тъпо предложение за закон?!?..какви курсове-нали преди да вземат книжка ,пак карат курсове?..ако ще е така-да приемат закон до петата година да си карат с инструктора и да се приключи данданията....празни,чугунени глави...

Спонсорирани публикации