Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки

За да вземат постоянна трябва да посещават курсове и да не правят нарушения
87
Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки
От СБА предлагат младите шофьори да получават временни книжки. Снимка: Булфото

Младите шофьори да получават временна книжка за срок от една година. Това е едно от предложенията на Съюза на българските автомобилисти, което предстои да бъде обсъдено по време на обществения дебат за промени в Закона за движение по пътищата, съобщава "Монитор".

Идеята е чрез временната книжка младият водач да се донаучи, защото тези 35 часа шофьорски курсове са крайно недостатъчни, уточнява шефът на съюза Георги Янакиев. По думите му е много важно младежите не да бъдат дискриминирани по пътищата, а да не получават усещането, че са пълноценни шофьори, преди да са се научили да карат.

Според предложението, ако временната книжка е за период примерно от една година, през това време водачите ще трябва да посещават допълнителни курсове, да карат с придружител и да не извършват нарушения. Ако спазят всички изисквания, едва тогава ще получат постоянна книжка.

Междувременно бившият транспортен министър и настоящ депутат от БСП Петър Мутафчиев обяви още едно възможно ограничение за младите шофьори - максимална скорост по магистралите от 110 км/ч, вместо както за останалите – 140 км/ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: СБАмлади шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
24
 
! Отговори
Проктър енд Гембъл преди 10 години
Какви са тези глупости?!? Допълнителни курсове?!? Тези не знаят ли, че хората работят, учат и т.н. И това с предружителя е пълен цирк...Един вид младия шофьор примерно няма да може да си пътува до университета с колата си?!? Това е пълна простотия....
5
9
 
23
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Тия *** се чудят какви *** щуротии още да измислят.Младите да не карат нощно време, да не карат по магистрали, да карат с придружител, да не карат мощни коли...Уж комунизма си отиде, ама диктатурата остана. Някой мустакат чиновник в напреднала възраст ще решава "компетентно" кой какво и защо.Ами да направят шофьорските курсове като образованието - учиш 4 години и получаваш полу-тапия. След още 2 - цяла.Да се въведе отнова Ергенския данък, Ленинския съботник, манифестациите, БКП 1
4
4
 
27
 
! Отговори
ОВ4444АР преди 10 години
Я си карам и без книжка...
3
0
 
58
 
! Отговори
123 преди 10 години
А този който е взел китап и не е карал през първите 5 год. Той стар шофьор ли е ......
2
3
 
53
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Да посещават курсове и да ги смучат още пари...Това е целта. И сега ,който си прави нарушения книжката му остава на трупчета ,но в този случай става въпрос за пари.Поредната глупост.Кон пърди,вятър го вее.
1
2
 
24
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
To ne e vypros do neznanie a do mantalitet i tova ne se lekuva.

Спонсорирани публикации