НС отряза "Атака" за затваряне на границите ни за бежанци

Само хората на Сидеров си подкрепиха предложението
Обновена: 9 окт 2013 14:01 | 9 окт 2013 13:02,
86
НС отряза "Атака" за затваряне на границите ни за бежанци
Снимка: архив, Reuters

Парламентът отхвърли искането на „Атака“ да се затвори границата ни за сирийски бежанци. 18 депутати, само от „Атака“, го подкрепиха, 165 бяха против, а четирима от „Коалиция за България“ се въздържаха.

Всички парламентарни групи застанаха срещу предложението на „Атака“ за проекторешение за недопускане на имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република на територията на Република България.

Единствено националистите защитиха тезата, че на наша територия не бива да се допускат бежанци. Всички останали парламентарни групи се обявиха твърдо против идеята. Точката изненадващо влезе в дневния ред с подкрепата на ГЕРБ. Това даде повод на лидера на ДПС Лютви Местан да обвини опозицията, че е квазидесен проект, който поставя тактическите ходове над политическите позиции.

Очакваме ЕНП да прогледне кого си има в България за своя посестрима, заяви Местан. По негови думи действително трябва да има дебат за бежанците, които пристигат у нас, и възможността на държавата да се справя с потока, но не чрез обсъждане на проект за решение за недопускане на бежанци.

Позицията на „Атака” е ясна, но какво правите вие, колеги от ГЕРБ, обърна се Местан към опозицията.

България не е готова да посрещне една още по-голяма бежанска вълна. Имаме ясното съзнание за крехката българска инокомика, заяви той и обясни, че страната ни трябва да получи европейска помощ.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отхвърли обвиненията на Местан. Според него опозицията е искала само да предизвика дебат, а иначе е готова да подкрепи всички конструктивни действия на властта за решаване на проблемите с бежанския поток. Парламентарната група на ГЕРБ ще отхвърли проекторешението за затваряне на границата за бежанци, категоричен бе Цветанов.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров излезе да защити позицията на партията си.

Ако отхвърлите нашето решение, това ще покаже, че нямате пробългаска национална позиция. Това не са бежанци, а филтрирани терористи, заяви Сидеров.

Подобна теза изрази и друг депутат от „Атака“ – Магдалена Ташева, която обясни, че в България не идват бежанци, а терористична армия, отгледана в Турция.

Със съгласието на сегашното правителство вратите на България са отворени. Имаме един министър на вътрешните работи, който е позор за България. Докога министърът на вътрешните работи ще пърха с мигли пред репортерките и ще се прави на госпожица, заяде се Ташева с вицепремиера Цветлин Йовчев.

По нейни думи в момента се реализира опит за ислямизация на България. 

Председателят на парламента Михаил Миков призова институциите да си вършат работата, но припомни, че страната ни е подписала международни конвенции и трябва да ги изпълнява.

Не може децата да страдат за това, че някой някъде не си е свършил работата. Много е хубаво да има служби – ДАНС, НСО, НРС, когато няма предизвикателства за сигурността. А когато има, да казваме:  „Имаме проблем“. Това е послание, което трябва да прозвучи към тях, заяви Миков.

Много е лесно да спазваш конвенцията за бежанците, когато няма бежанци, допълни председателят на НС и призова цялата администрация да си върши работата.

В отхвърлянето на проекта за решение пък Сидеров видя действия на истинската тройна коалиция – ГЕРБ, БСП и ДПС. Според Сидеров по време на целите дискусии те са си подавали топката и са излагали идентични аргументи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
24
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До АнонименТо работа няма за 25 % от българите, ти предлагаш бежанците да си търсят работа.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие какво очаквате от двете пост-комустически партии ГРЪБ и БСП.Те се диференцират и разграничават само пред обществото на основа стремежа си за управление.Действително лансират и изпълняват една и съша програмка - про-ционистка.Но, хеч, чакай, аз не съм гласувал за Болен, повечето от нас не са, но той предаде цяла България.....хмммм май сме доста прости, ние дето се излъгъхма с тувената БудАла.
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека си идват хората свободно, но не на издръжка от държавата а както всички останали Българи да се оправят.Да си търсят работа, жилище, да си плащат данъци и сметки, да се редят по учрежденията от едно гише на друго за безброй документи където ги искали на друго гише в същата служба, да плащат здравни осигуровки, когато са безработни или студенти и още безброй благини ползвани от нас Българите.
20
1
 
25
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До ДОГАНПрибери си бежанците у вас тогава и си дай от дохода по 1 100 лева за всеки от тях, щом толкова мразиш Сидеров. Аман от самоубийствено глупави реформатори, протестъри и герберухи. Готови сте да затриете цяла една държава, само и само да си покажете ненавистта към тези, които мислят за България! Халал да са ви "работливите" сирийски бежанци, даже им раздайте къщи и земя, ако искате ... Как може да сте такива олигути, каква майка ви е раждала?! Това и за депутатите БСП и за ДПС се отнася
19
1
 
28
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
НС няма думата по въпроса, ние гражданите на тази държава трябва да вземем това решение и да им го набием в *** продажни тикви.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не можаха да лансират терористите в Сирия, сега ги пренасочват към България. Зад Сирия стои Русия, зад България - НАТО.
17
0
 
46
 
! Отговори
ужас!!! преди 10 години
От провинцията съм, чаках за връзка и се разходих вечерта около Лъвов мост. Бях ужасен!Все е едно бях в Афганистан, само черни, арабески и ***. Влизаха на групи при хотела с проститутките, крещяха, викаха и се държаха все едно са си у дома. Някакъв ужас, по принцип съм здраво момче, но и аз се уплаших, все пак бях сам. Не знам, ако съм жена как въобще живеят хората на около. Какво става?Малко ли са ни ***, та да се пълним с още ***, то за българите няма работа та за тези ли?Какво тог
16
16
 
17
 
! Отговори
ДОГАН преди 10 години
Господин Сидеров, нали се разбрахме .Парите ще Ви бъдат приведени след 10 число .Укротете топката.
15
7
 
31
 
! Отговори
съдник преди 10 години
Съжалявам, но очевидно е, че само и единствено АТАКА защитава българския национален интерес. При този убийствен жизнен стандарт на българите, при това равнище на безработицата и при тази демографска картина, само грижата за бежанците ни липсва. Да хуманно е да помогнеш, но ако е с цената на собственото си съществуване, то жертвата е безсмислена, когато иде реч за един народ и една държава. Последствията от безхаберието на българските политици (т.е. и нашето) тепърва предстоят за всички нас!
14
4
 
28
 
! Отговори
Ивайло Христов преди 10 години
Видя се какви лицемери сме българите дадохме преди години въздушното си пространство на американците да бомбардират бивша Югославия а сега влизали ,,терористи,, и със парите който уж давала държавата 1100 къде се губи толкова голяма разлика че до бежанците стигат 65лева
13
1
 
35
 
! Отговори
тъжен преди 10 години
Сбогом, България! Вече не си българска. Предатели те раздадоха за коли, вили и пари. Нека си богатеят, предали род и Родина.
12
7
 
30
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
По принцип смятам Волен за еничър и *** от най-виска класа, разбира се това е популизъм, защото Волен много добре знае, че няма да се приеме и това е акция за да се хареса. А иначе съм на 100% зад думите му принципно. Гласувах за Герб, но след изявленията на Кристалина и заради това, че Герб не искат да се затворят границите за това нашествие, смятам или за ВМРО или НФСБ. Герб, Атака, БСП и ДПС - аут от парламента. А сега цъкайте мин на воля, България над всичко!!!
11
4
 
19
 
! Отговори
Боленчо преди 10 години
защо коалиционните ти партньори не те подкрепиха. ДПС доволно потриват ръце от случващото се.Върни им го само както ти си знаеш. Ще измиеш малка част от простотийте които сътвори. Не разбра ли ,че ти им трябваш само за едно нещо????
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да те е страх вече да минаваш по бул."Мария Луиза" от Халите до Лъвов мост.....А в градинката пред Централната Баня е ужассс от чернили....
9
15
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Сидеров ,стига си говорил глупости за някаква тройна коалиция .ТИ СИ ЧОВЕКЪТ или по точно индивида от човешки вид ,който подкрепя правителство с турски министри в него. Като не си съгласен искай оставка и нови избори .ДА ,ама не ти се изпускат милионите, *** мръсен.
8
5
 
23
 
! Отговори
еееееее преди 10 години
Ако стоим така и незаобиколим парламента, тия предатели ще продадат България.Само, когато хората са пред парламента *** гащите предателите вътре.На оружие, братя! Боят настана, тупакат сърца ни, ей ги наш'те душмани...
7
0
 
29
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
разбирам да си бежанец, да се радавш че си жив, а те идват тук - и претнции. тясон ние, мсъно ни е, не щем дрехи втора употреба, искаме да се съберем със семействата.Ай сиктир. като е така връщайте се по родните си земи и си живейте в РАЯ.А БСП и ДПс да затворят границите.
6
0
 
19
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
..............Песен за бежанската вълна.(МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ).................Идват бегълци от Югоизток,със персийците нали сме близки!Терористи ли?Едва ли!За Европа са тръгнали."Има демографска криза!Сметката не ни излиза!"Притесни се Кристалина.Дойде, мина и замина!Ний ще вземем нови мерки!Прави Орешар проверка."Мерките са неприложими!"Контрамерки Бойко има!Икономисвайте и тази Зима.Стегни колана-нова дупка има!Таз окрадена държава,Пиночет си заслужава!
5
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Границата трябваше отдавна да е затворена! Турците ни ги пускат насам, Европа си прави пас....
4
1
 
49
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Едно много добро предложение да направят от "Атака" и да го отхвърлят! Защо? Как Гърция затвори своите граници? Нашите депутати не милеят за българите, а сега станаха много загрижени за емигрантите! Нима имаме толкова пари ,за да ги издържаме или искате да станем ислямска държава? БЪЛГАРИ-ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!