Бунтове срещу бежанците няма, рече войводата Джамбазки

Той и Нидал Алгафари скочиха срещу бездействието на властта
Обновена: 10 окт 2013 11:40 | 10 окт 2013 11:26,
18
Бунтове срещу бежанците няма, рече войводата Джамбазки
Бежанци в центъра в Пъстрогор. Снимка: Impact Press Group

"Бунтове срещу бежанците не са организирани и няма да бъдат организирани. Ние ще протестираме срещу бездействието на властта", категоричен бе войводата Ангел Джамбазки на готвените от тях прояви.

Зам.-председателят на ВМРО призова от ефира на Нова тв, че държавата трябва да направи ясно разграничение между нелегални имигранти и бежанци.

Още по темата
"Едните са хора, които бягат от Сирия, за да се спасят, но ако става въпрос за хора от Чад, които са дошли да търсят препитание в Европа, тогава е много по-различно", добави той.

Джамбазки възнегодува и срещу Държавната агенция за бежанците, които не са осигурили лекари и преводачи в центровете, където са настанени имигрантите.

"Бежанците не могат да потърсят помощ от никого, не говорят езика ни", отбеляза той.

На същото мнение се оказа и пиар експертът Нидал Алгафари, който сподели, че в лагерите липсват административни лица, които да помагат на бежанците.

"Стига се до абсурди, при които майка не може да обясни, че детето ѝ е болно. Това може да доведе до хуманитарна криза. Няма проблем с храната или дрехите – българите дават много, но просто няма кой да организира дарението, така че да стигнат до правилните места", обясни той.

Алгафари бе категоричен, че даването на хуманитарен статут заковава бежанците в България.

"Ако обаче бъде предоставен статут на бежанец, то хората почти незабавно ще заминат. Между двете има разлика.  Самите сирийци не знаят какво получават, мислят си, че като получат документите, са готови да заминат за Германия. Много често обаче не е така", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Джамбазки - футболен хулиган
12
1
 
4
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Ако ВМРО наистина държат за България, не да ми се кланят на АЛгафарито и да обясняват деликатно как няма да има протести,АМИ ДА ГИ ОРГАНИЗИРАТ!Всички ще сме там!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До г-н Златко Желев,Вие господине явно не сте ходили на у-ще и май не сте българин иначе бихте знаели значението на думата войвода!
10
7
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Не знаех, че и тоя недорасляк бил ВОЙВОДА.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откачено психопатично джудже, което все се опитва да си надскочи миниатюрния политически (и не само) ръст, но си стои в миманса. Някой да твърди, че Ангелчо бил "свестен" значи не е имал пряк досег с тоя ретардирал индивид или е от същия дол дренки. Сега комсомолчетата, започвайте да слагате минуси- строй се, преброй се:)
8
5
 
25
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Това момче е един от малкото български политици, които наистина са българи, а не еничъри. Яд ме е, че не гласувах за ВМРО и то щото си виках, че гласа ми ще отиде напразно в смисъл, че няма да могат да прескочат бариерата. Нужно е всички патриотични формации да се обединята иначе губим България. Преди си виках, червената хунта ще слезе от сцената по естествени причини, но червените чудовища намериха цаката и почнаха да въдят *** в геометрична прогресия с цел създаване на електорат и кокала па
7
8
 
4
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
"Едните са хора, които бягат от Сирия, за да се спасят, но ако става въпрос за хора от Чад, които са дошли да търсят препитание в Европа, тогава е много по-различно", добави той. - разликата между гражданите на Чад и Сирия е ОЧЕИЗВАДНА това ако не го знаят войводите да се върнат в 3-ти клас или поне да питат , не е срамно , ще им покаже.
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
джамбазки си е комсомолски секретар
5
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново се вижда кой е бил единственният истински политик в тая държава за последните 20 години: ИВАН КОСТОВ. Ако не беше за него, днес в БГ щеше да има около половин милион албански главорези от Косово. Цели градове щяха да си приказват на албански (за справка: Македония). Ако беше сега на власт и този проблем със сирииците нямаше да съществува. Но българинът е *** и предпочита мутро-пожарникари в цвъвковци на власт вместо истински политици. Сега гледайте сейра и не се оплаквайте. ***.
4
8
 
45
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Джамбазки е свястно момче. Идействията му го доказват - уреди срутването на цял квартал *** коптори в София. Представям си какво би могъл да свърши ако е министър-председател
3
8
 
14
 
! Отговори
Томов преди 10 години
Войвода?
2
2
 
18
 
! Отговори
макето преди 10 години
ке има ке има бунтове но срещу лежляците у парламето 4 месеца тоя ке сложиме оня ке манеме тва им е работата за по чаша вино не са изкарали
1
3
 
22
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
.....Ах, Морето..........Минава,големият кораб минава.Претъпкан с безброй бегълци,дойде "SOS" без да подава,със счупен двигател-той на буксир.Остава, в пристанище наше остава.Конфискуван за бъдещи дни,с екипажа в ареста остава.Да действа агенция за бежанци!Не става,да минат "на тъмно" не става!Пиратският кораб нали,прихванат с радар засиява.До тук с европейски мечти!Отплава, без спасителни лодки отплава.През морската граница ни,в посока към суша минава!Матрос Йовчев:Ти му мисли!