Синдикатите скочиха: Без механични съкращения!

"Подкрепа" видя "раздута" администрация, но КНСБ - не
Обновена: 14 окт 2013 14:39 | 14 окт 2013 14:04,
30
Синдикатите скочиха: Без механични съкращения!
Снимка: архив, Булфото

КТ "Подкрепа" и КНСБ изразиха несъгласието си със заявеното от премиера 10-процентно съкращение в държавната администрация.

"Всеобщо схващане след населението е, че администрацията у нас е "раздута". Вероятно това е така, но когато има нужда тази система да се оптимизира, това трябва да стане по един ясно дефиниран план", коментира пред журналисти президентът на "Подкрепа" Константин Тренчев.

Още по темата
Той заяви, че синдикатът се противопоставя на подобен подход от страна на премиера, който бил механичен.

"Има ведомства, където има недостиг на кадри, като Главна инспекция по труда, например", отбеляза Тренчев.

По думите му, ако е имало предложение за план с аргументи, в което да участва и синдикатът, тогава е нямало да има такава съпротива от страна на конфедерацията.

"Категорично сме против такива механични съкращения, особено в агенциите по събиране на финансите и за контрол като НАП и ГИТ", заяви и вицепрезидент на КНСБ Иван Кокалов, цитиран от БТА.

Той каза, че не приема думите, включително и на колегите си от "Подкрепа" за "раздута" администрация.

"Политическите съкращения направиха така, че кадърните служители напуснаха и сега на министерствата им е много трудно да намерят някой, който да им напише качествено становище", коментира Кокалов.

Според него необходим е дебат как и по какъв начин трябва да функционира държавната администрация.

Заместник-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков заяви, че трябва да се преразгледат функциите на административните органи и да се избягват дублиращи се структури в администрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
уличен музикант преди 10 години
Кога се продадохте?Оставете макроикономиката на икономистите, вие си гледайте правата на работниците.Има чудовищна безработица особено в малките градове, ам дайте сега да гледаме потребителски индекси и бюджети. Няма икономика , останаха едни държавни служители, които да браните, но и там гола -вода.Метлата с приказки не се спира, трябват избори.Триста пъти трябваше да сте вдигнали стачка, ама сте купени и си мълчите.
23
0
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
А тия синдикати няма ли да ги съкратят и тях малко. Толкова години му гледам мутрата и слушам тъпотийте на тоя Тренчев. Какво е, че не го махат това двуного?
22
0
 
9
 
! Отговори
stoian000 преди 10 години
ДИМИТРОВ /КНСБ/, ДА НЕ ИДВА РЕД НА ЖЕНА ТИ /МАРИЯ ДИМИТРОВА/ ДА Я СЪКРАЩАВАТ КАТО ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ В НАП???!!АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СЪКРАТИМ И СИНДИКАТИТЕ - ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПИЯВИЦИ!!!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ако съкратят 50% от държавните служители ще видите пенсии на куково лято и държавата ще фалира , ние нямаме бизнес имаме си мафия и държавна администрация за тази мафия ,та това е положението.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не съкращавате администрация?Когато започнеш да съкращаватш администрацията.Нее може така да се съкращава.Угодия няма
19
0
 
11
 
! Отговори
ATAKA преди 10 години
TRQBVA I SYKRA6TENIE NA MVR..70 000 U6EVI SA MNOGO ZA BEDNA DYRJAVA KATO BG
18
3
 
7
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Бюджет за 2014 г. Ало пенсионерите как сте с увеличението от 3 % но един друг път. За неграмотните ще им кажа, че 3% от 200 лв. пенсия са 6 лв. , което няма да стигне за 1 кг. сирене и то на МЕСЕЦ, а не на ден. Хайде да сте живи и здрави и пак да гласувате за престъпниците от БСП-ДС.
17
1
 
10
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ВЪПРОС??? ТЕЗИ СИНДИКАЛНИ ЛИДЕРИ ЗАЩО ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО СИ ТРАЕХА КАТО П... ВЪШКИ В НОВИ *** ???
16
0
 
9
 
! Отговори
stoian000 преди 10 години
ЕХХХ...Г-НА ДИМИТРОВ НЕ Е НА МНЕНИЕ, ЧЕ ТРЯБВАТ СЪКРАЩЕНИЯ В ПРИХОДНИТЕ АГЕНЦИЙ...МОЖЕ БИ ЗАЩОТО ЖЕНА МУ МАРИЯ ДИМИТРОВА Е ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ В НАП?! ШОУТО Е ГОЛЯМО, ДА СЕ ПОЗАБАВЛЯВАМЕ
15
2
 
4
 
! Отговори
ТОВА СА ПУНТАЖИ! преди 10 години
ТОЧНО НЕСЪГЛАСНИТЕ СЪС СЪКРАЩЕНИЯТА ,ЩЕ БЪДАТ ПОДМАМЕНИ ОТ СИНДИКАТИТЕ ДА СТАЧКУВАТ----И ПОСЛЕ ЩЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ И СЪКРАТЕНИ!ЦЕЛТА Е ДА СА СЪЗДАДЕ УГОДНА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ , ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ --КОЯТО ДА БЪДЕ СЪЮЗНИК НА БКП И ДПС ЗА ЕДНИ БЪДЕЩИ ИЗБОРИ!ТОЧНО ЗА ТОВА --ЩЕ ИМ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ ПРЕЗ ЮНИ С 12%!ТАКА СЕ ПРАВИ "ПАРТИЙНА ЧИСТКА"--В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ,/ по комунистически маниер/!ЕЛЕМЕНТАРНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо тези синдикати толкова усилено бранят калинките на герб?
13
1
 
12
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Българският чиновник ще защитава до последна капка кръв топлото си местенце!Отделно Общинските чиновници от Черноморски общини удариха големия КЕЛЕПИР!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раздута е системата на изхранване на присъдружния бизнес, обръчите и лапачите на обществени поръчки. Администрацията даже да е някъде раздута с тия смешно ниски заплати то все едно че е съкратена на 80% спрямо европейските аналози. Виж сметките на присъдружния бизнес са отвсякъде европейски и после те дават на подизпълнители за без пари, та печалбите им стават над европейските. Ето ви простата истина. И ТАКА ОТ 2007 до днес.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да... 250 000 нови работни места! Да живее новата тройна коалиция и дано скоро чума да я покоси!
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МИСЛЯ ЧЕ НЯКОЛКО ДРУГАРИ ОТ ДВАТА СИНДИКАТА ТРЯБВА ДА СИ ОТИДАТ ТОЕСТ И ПРИ ТЯХ ТРЯБВА ГОЛЯМА МЕТЛА - ДА ДАДАТ ПРИМЕР 23-ГОДИНИ СТИГА ЛАПАНЕ - ЗАПЛАТИ БЕЗ НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ
9
3
 
12
 
! Отговори
да-да,ама не преди 10 години
Да ги съкратят на 100% и после конкурс.Писна ми от реформи ! Тези които останат да си плащат сами осигуровките,нали по конституция сме равнопоставени...да,ама не !
8
1
 
18
 
! Отговори
Брат Карамазов преди 10 години
Да си спомним как Тренчев (антикомунист - син на активен борец срещу капитализма) докара Костов на власт. От благодарност Тренчев получи такава власт, че смени всички директори с негови приближени. Костов промени закона така, че те без нито един ден в предприятието те да участват с всички привилегии в РМД. Така предприятията попаднаха в напълно некомпетентни ръце и бяха продадени за скрап.
7
12
 
11
 
! Отговори
НЯМА ТАКОВА НЕЩО! преди 10 години
СИНДИКАТИТЕ ВИ ЛЪЖАТ И МАМЯТ ...МЕХАНИЧНИ СЪКРАЩЕНИЯ НЯМА!Целта е проста и елементарна:НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА ДА ОСТАНАТ САМО ХОРА ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БКП/бсп и ДПС/дс!СЛЕД ТОВА ЩЕ ИМ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ С 12%.ТАКА СЕ ОСИГУРЯВАТ ПАРТИЙНИ КАДРИ В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ--ГАРАНЦИЯ ПРИ ЕДНИ НОВИ ИЗБОРИ И ПОСЛУШНИ КАДРИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА!ТАКА СЕ ПРОВЕЖДА "ЧИСТКА" НА ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ ОТ БКП/дс!!!
6
2
 
12
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Трябва да съкратят 1во 20те % новоназначени кадри на ДПС и ще си оправят бюджета.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сеч през кръста бееее...