Синдикатите скочиха: Без механични съкращения!

"Подкрепа" видя "раздута" администрация, но КНСБ - не
Обновена: 14 окт 2013 14:39 | 14 окт 2013 14:04,
30
Синдикатите скочиха: Без механични съкращения!
Снимка: архив, Булфото

КТ "Подкрепа" и КНСБ изразиха несъгласието си със заявеното от премиера 10-процентно съкращение в държавната администрация.

"Всеобщо схващане след населението е, че администрацията у нас е "раздута". Вероятно това е така, но когато има нужда тази система да се оптимизира, това трябва да стане по един ясно дефиниран план", коментира пред журналисти президентът на "Подкрепа" Константин Тренчев.

Още по темата
Той заяви, че синдикатът се противопоставя на подобен подход от страна на премиера, който бил механичен.

"Има ведомства, където има недостиг на кадри, като Главна инспекция по труда, например", отбеляза Тренчев.

По думите му, ако е имало предложение за план с аргументи, в което да участва и синдикатът, тогава е нямало да има такава съпротива от страна на конфедерацията.

"Категорично сме против такива механични съкращения, особено в агенциите по събиране на финансите и за контрол като НАП и ГИТ", заяви и вицепрезидент на КНСБ Иван Кокалов, цитиран от БТА.

Той каза, че не приема думите, включително и на колегите си от "Подкрепа" за "раздута" администрация.

"Политическите съкращения направиха така, че кадърните служители напуснаха и сега на министерствата им е много трудно да намерят някой, който да им напише качествено становище", коментира Кокалов.

Според него необходим е дебат как и по какъв начин трябва да функционира държавната администрация.

Заместник-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков заяви, че трябва да се преразгледат функциите на административните органи и да се избягват дублиращи се структури в администрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Хайде и "Подкрепа" запя песента на КНСБ, само че в по-мек вариант. Видите ли - била раздута администрацията, ама да се правили съкращенията по дефиниран план. Какъв план бе, Тренчев! Като махнат калинките на ГЕРБ и спазват Закона за държавния служител всичко ще е наред! Признавате, че е раздут щата - хората не са прости да оставят неграмотните и мързеливи индивиди, които цял ден си ръбат химикалката и гледат хората-клиенти, плащащи им заплатите на кръв! Съкращения трябва неминиуемо да има!
3
0
 
29
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 10 години
НА ВСЕКИ ШЕФ ,РОДАТА МУ ДА ДЕВЕТО КОЛЯНО РАБОТИ НА БЮРО И КОМПЮТЪР , ВЪПРЕКИ ,ЧЕ НЯКОИ НАДХВЪРЛЯТ И 70 ГОД. !! Е , КАК ДА ГИ УВОЛНЯТ !!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КНСБ по думи са против, а по действия за
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как скочиха като са по принцип за! То само името им е синдикати, нали трябва точно разните служители да защитават от гонения и съкращения!