Защо сте изненадани, че съм свободен, зачуди се Боевски

Твърди, че е получил декрета си за "експулс" още на 13 март
Обновена: 24 окт 2013 17:31 | 24 окт 2013 15:07,
166
Защо сте изненадани, че съм свободен, зачуди се Боевски
Снимка: архив, Булфото

"Свободен човек съм, никога няма да се върна в Бразилия", каза Гълъбин Боевски на журналистите пред дома му, които с часове го чакаха след изненадващото му завръщане у нас.

Щангистът, който бе осъден за нарkотрафик, заяви, че не разбира защо всички са толкова изненадани от освобождаването му, след като е получил декрета си за т. нар. "експулс" още на 13 март.

"Не виждам защо твърдите, че всичко е станало изненадващо, на 13 март получих "експулс" и 6 месеца по-късно съм си тук. Вие всичко знаете, аз няма какво да ви кажа. В общи линии каквото добро е могло да ми се случи, се случи", допълни той.

Още по темата

На въпрос на Нова тв какво е носел в куфарите, той не пожела да отговори и помоли журналистите да не го безпокоят.

Малката му дъщеря Майра, каза, че е щастлива от факта, че баща й се е върнал у дома.

Все още не са ясни мотивите за експулса му като свободен гражданин, който няма "никакви задължения".

В кратък коментар Боевски заяви: "Ако мислите, че аз мога да влияя върху бразилската съдебна система, значи ме смятате за много сериозен човек".

По-рано днес от Външно министерство обявиха, че съгласно бразилската съдебна система решения за експулсиране от страната се вземат за всички чужденци, осъдени за трафик на наркотици. Решението се взема от министъра на правосъдието на Бразилия, потвърждава се от федерален съдия по експулсирането и от федералната полиция.

От МВнР коментираха, че информацията за освобождаването на Гълъбин Боевски от затвора е постъпила в посолството ни в 16.00 часа на 22 октомври (23.00 часа българско време) от управата на затвора в Итай.

Само час и половина по-късно той е излетял за България, като според посланик Чавдар Николов посолството не е било информирано предварително за това. Към момента мисията ни в Бразилия събира необходимата допълнителна информация по случая.

От Външно обявиха още, че временният паспорт на Гълъбин Боевски, с който той се завърна вчера в България, е бил издаден на 11 октомври по искане на щангиста.

Искането му било обосновано с необходимостта да притежава документ за самоличност с цел назначаване на работа до края на срока за изтърпяване на наказанието.

Както е известно, олимпийският ни шампион от Сидни 2000 беше задържан на 24 октомври 2011 година на летището в Сао Паоло с кокаин и оттогава бе в затвора в Итай. Боевски беше осъден на 9 години и 4 месеца в Бразилия за трафик на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Притесняваме се за бежанците от сирия, а в същото време пускаме на свобода един нарко-трафикант само защото е Българин? Това не ви ли излежда странно?
137
1
 
5
 
! Отговори
Цеко преди 10 години
Сега пьк Боевски и Бразилия са ни кусура , поинтересувайте се наркодильрите в Бьлгария как ги сьдят иколко лежат взатвора. За 60 кг. хероин например ?
136
0
 
2
 
! Отговори
коч преди 10 години
трябва да е луд да се върне там
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо миличък и другите осъдени не получават този твой т.н. "експулс".Нали беше невинен а те осъдиха несправедливо и то за 9 години.И сега хайде у дома.Как стават тия работи.Дали има пръст и Дилма в тия твои работи.И сега естествено мълчим и се правим на герои и прословутия куфар естествено изчезнал.Направо мистерии и загадки а уж законите в Бразилия били много "строги".
134
0
 
0
 
! Отговори
А.С. преди 10 години
Щом е роден наркотрафикант ........трябва да се радваме ,че е на свобода ! Нали ?Вие какво очаквахте ? Да го посрещне някой прокурор ли !? Такива работи не стават в една ........... страна !
133
1
 
3
 
! Отговори
Св.Иван Рилски преди 10 години
Върнете го в затвора.Не ни трябва дявол на казана,сами се пазим някой да не излезе.Само да е излязъл сух, сме готови пак да го върнем. Само за да са доволни всички,най-вече телевизиите,които изпуснаха момента на неговото излизане.Затова всички трябва да ги накажем -посланика,гл.прокурор,Дилма Русев и т.н. да дадат обяснение как е възможно антипъклено дело.
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РадоНе ти пожелавам да погребеш дете от свръх доза,на мои познати им се случи и сега по-скоро такъв биха го пребили с камъни вместо да му се радват,че бил съгрешил.Съгрешил! И колко ли пъти веднъж го хванаха но колко ли пъти е минал???
131
17
 
3
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Стига сте се занимавали с човека! Ако зависи от вас пак ще го вкарате в затвора... Едно е да си олимпиец и да си вдигнал цял свят на крака за родината си, друго е да си обикновен престъпник. Човека е сбъркал, но направо се изненадвам като чета коментарите по долу!
130
1
 
15
 
! Отговори
НИТА преди 10 години
ТОВА АКО НЕ Е НАГЛОСТ, ТОЗИ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗЛИЗА ОТ ЗАТВОРА, А СЕ ДВИЖИ САКЯШ Е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ!
129
0
 
19
 
! Отговори
Учуден преди 10 години
Има наистина за какво да се чудим. Наркотрафикантите трябва да са в затвора !!!!
128
0
 
4
 
! Отговори
ЛОШ преди 10 години
Добре дошъл в редиците на СВЕСТНИТЕ ООД -шампион до шампион.
127
0
 
10
 
! Отговори
dydo преди 10 години
Narkotrafikant - nazionalen geroi! Bravo!
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В бразилският им е писнало да го еб*т и са го пуснали спинаджиятада докара малко кока!
125
0
 
14
 
! Отговори
един от многото преди 10 години
защото никой не го пускат ей така....
124
2
 
24
 
! Отговори
Helloween преди 10 години
Има два вида гълъби за доставка-пощенски гълъб и Гълъбин Боевски.
123
2
 
36
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
"Защо сте изненадани, че съм свободен" ами защото си наркотрафикант примерно, затова сме изненадани. Мислех че по-продажни от БГ магистратите няма, ама глей кво стана...
122
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз се чудя от закрила на детето защо не са го навестили да му вземат родителските права, този използва детето си за пренасяне на дрога, ефективно е осъден и е лежал. Имат поне няколко правни основания да го лишат от родителски права, за да не вземе утре пак да си развежда детето с пакети с хероин по цял свят. Да е мислил на времето ... и като спортист се видя що за стока е - медали, световен шампион ама два пъти го гониха от националният заради допинг и накрая му отнеха състезателните права.
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MANI GO TOQ MAFIOZ,KVO DA GO KOMENTIRAME.BKP =BSP NAPRAVI OT VSI4KI SPORTISTI MAFIOZI I GI POSTAVI IZVYN ZAKONA NEDOSEGAEMI.DOKATO NE SE ZABRANI BSP TYI 6TEE TQ.MAFIOZKA DYRJAVA
120
11
 
2
 
! Отговори
aaaaaaaaaaaaaa преди 10 години
със сигурност е ПЯЛ -ЦЪФНАЛ ГЕРБ..
119
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТ КАКТО СА НА ВЛАСТ БСП И ДПС,ВСИЧКИ НАРКОТРАФИКАНТИ,СВОДНИЦИ,МУТРИ,НАРКОПЛАСЬОРИ И ДР.ПОПУЛЯРНИ ЗАНАЯТЧИИ ИЗВЕДНЪЖ СЕ ОКАЗАХА НЕВИННИ И ПО-БЕЛИ ОТ АНГЕЛИ. ЗА СПРАВКА: НАГЛИТЕ,ОКТОПОДИТЕ,МАРГИНИТЕ,МИТЬО ПОЛИЦАЯ И ДР.ПОДОБНИ. АМИ ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБИРАТ,ИЗБОРИ ИДАТ. СЕГА И ВЕЧЕ СТАНА ЯСНО ЗА КОГО РАБОТИ НАРКОМАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ.