Чуждите туристи у нас се увеличили след забраната за пушене

80% от чужденците не приемат дима на обществени места
Обновена: 28 окт 2013 20:19 | 28 окт 2013 20:19, Красимир Ангелов
55
Чуждите туристи у нас се увеличили след забраната за пушене
Снимка: Булфото

Броят на чуждестранните туристи през зимния сезон у нас се е увеличил с 6% след пълната забрана за тютюнопушене на обществените места, съобщи във Велико Търново Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).
 
Той бе категоричен, че членовете на асоциацията са твърдо против предложенията за отмяна на забраната за тютюнопушенето.

По думите му 80 процента от европейските туристи, пристигащи у нас, не възприемат тютюнопушенето на обществени места, а забавянето на регулацията е довело до спад на семейните почивки през последните години.

Още по темата
"Не е вярно, че оборотът на заведенията спада. Желанието на европейските туристи е да почиват в чиста среда, да се наслаждават на чиста природа с чист въздух", заяви още Байков, който отново посочи, че ограничението за тютюнопушене не е проблем на туризма.

Той припомни, че всички наши съседи са въвели тази забрана и това е довело до бум на туристическия поток.

Както Dnes.bg съобщи, здравната комисия на НС е "против" връщането на стария режим за тютюнопушене, докато икономическата е "за".

Така промените, предвиждащи възможност за пушене в ресторанти и нощни заведения при определени условия, предстои да бъдат обсъдени в пленарната зала.

Преди ден здравният министър Таня Андреева нарече отмяната на забраната за пушене "отвратителна идея". Според нея ако бъде либерализиран закона, трябва да се се пътърси и поиска ветото на президента Росен Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
9
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
България скоро ще е зад Албания. Нама политици ей, само крадци... а народа порссссс. 2013г. БГ ще е единствената държава вървяща назад.
12
6
 
3
 
! Отговори
Луди ли.сте? преди 10 години
на мен пък ми става по-рядко сега,отколкото преди 10 години,когато пушенето беше разрешено!Сигурно забраната ми влияе!?Няма какво друго да е!
11
13
 
7
 
! Отговори
tumnia1 преди 10 години
Пак *** коментари. Две зали за пушачи и непущшачи това е истината така ще бъде. И да мрънкате и да не мрънкате непушачи, не сте само вие важния фактор. По равно за всички.
10
6
 
5
 
! Отговори
до софиянец преди 10 години
ами то софия се напълни с българи от село и то доста време, но идва реч за нещо друго, ЗАКОН който се спазва не само в европейските страни но и в турция и русия , и най интересното ,никой не го прави на въпрос ввсички са наясно че това е закон за ЗДРАВЕ. ако някой каже че имало възможност за разделени помещения това ще бъдат две помешения с една отворена врата, а помеждо другото моля не сравнявай софия с никоя европейска столица, просто е смешно..
9
14
 
8
 
! Отговори
българинат преди 10 години
българинат си е див елемент и докато не окади всичко окло себе си нетрай, и какво му пука за това дали къди, дали си мие зъбите, дали си дрехите му вонят на цигарено вкиснато, нали изапод разкървавените му венци има фасссс и една шльоковица и ей тва е живота..*** , ***.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GLUPOSTI.DRUG KOMENTAR E IZLISHEN.
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Броят на чуждестранните туристи през зимния сезон у нас се е увеличил с 6% след ..."Ама той всяка година се увеличава с 5-8% и без забрани бе. Шматки...
6
10
 
26
 
! Отговори
Турция преди 10 години
В Турция има пълна забрана, дори в някои хотели не разрешават електронни цигари и въпреки това хотелите им са пълни. И какво излиза - все плюем турците, но явно те са по европейци от нас
5
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е аз на очите си ли да вярвам .Тоя е от ГЕРБ само там лъжат така безочливо.Та хотелиерите искат умишлено да фалират
4
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*ти върховната глупост е това. Все едно да намериш корелация между цикъла на женския лемур и написването "Под игото". Некои непушачи им атрофират хипофизата и главният мозък.
3
21
 
16
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
В НИДЕРЛАНДИЯ ТУРИСТИТЕ ХОДЯТ ТОЧНО ЗАРАДИ ,,ПУШЕНЕТО,, ....
2
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не е вярно, че оборотът на заведенията спада. Желанието на европейските туристи е да почиват в чиста среда, да се наслаждават на чиста природа с чист въздух"Избиват се за чистата ни природа и чистия въздух, тъй да знаете! Особено британските туристи!Който иска чист въздух и качествена, а не евтина почивка, просто заобикаля България според мен!
1
15
 
55
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Забраната за пушене не трябва да пада,сега е чисто и приятно в заведенията.Нека да се стремим да сме модерна европейска държава а не да се връщаме назад и да пушим,като афганистанци навсякъде.

Спонсорирани публикации