Протестите в столицата продължават

Студенти пеят български народни песни и свирят с вувузели
Обновена: 15 ное 2013 22:36 | 15 ное 2013 19:56, Петя Славова
374
Протестите в столицата продължават
Младите правят мексиканска вълна. Снимка: Булфото

Продължават скандиранията на протестиращите „Оставка” пред сградата на Народното събрание, предаде Агенция „Фокус”. Протестни действия на 15 ноември имаше през целия ден.

„Ранобудните студенти” седнаха пред металните заграждения пред парламента и изпяха българските народни песни "Хубава си моя горо" „Йовано, Йованке” и „Моме Калино”, след което се обърнаха с гръб към парламента. Правиха се и мексикански вълни. Студентите имитираха танци на анимационни герои.

Събралите се пред парламента по традиция свирят със свирки и вувузели, бият на барабани. Полицейското присъствие в района остава засилено.

Още по темата

Повече от седем часа продължават демонстрациите в столицата. Най-много хора се събраха по обяд.

Както Dnes.bg писа по-рано днес "Ранобудните студенти" облепиха поставените нови и плътни метални заграждения около Народното събрание.

Протестиращите младежи обявиха, че акцията им "Берлинска стена" символизира опитите на властта да се залости и затвори за гражданите, да остане глуха за исканията им.

Тухличките, според студентите, символизират желанието им - депутатите да се озоват зад дебелите стени на затвора.

Обстановката в момента е спокойна. Няма данни за щети или сблъсъци. Към 20.20 часа още една група от протестиращи в найора на Министерски съвет се присъедини към демонстрантите пред парламента. Новодошлите бяха посрещнати с козируване.

Заради включилата се втората група в протеста пред Народното събрание, полицейското присъствие пред парламента се засили.

Около 200 души общо са се събрали тази вечер в центъра на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. След разотиването им, движението по бул. „Цар Освободител” е пуснато.

*Информацията е актуализирана към 22.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
5
 
7
 
! Отговори
ба.х маам.у преди 10 години
-Точно Тиквун.а е виновен за:Меринджейската си партия и политикаМеринджейското образование видно по-гореМеринджейското здравеопазване (съюз м/у лекари и доставчици)Меринджейската външна политика (като бонус атентат)Меринджейското усвояване на евро средстваМеринджейска пропаганда (особено ожесточена)Меринджейското МВР (ушето Цецово)... и т.н. ...
238
2
 
10
 
! Отговори
Егати преди 10 години
Няколко напушени ухилени мухльовци ... те ли ще решават какво ще става в държавата ?
237
0
 
3
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До ванкоМного тъжно, ако е вярно!
236
5
 
10
 
! Отговори
фен на бсп преди 10 години
***, вие сложени до премиера сте като ***! Той е един от водещите финансисти и авторитет в областта си, човек постигнал много в живота си, а вие дори неможете да се обръснете! Така ,че не ставайте смешни повече и разберете че: МАЛКО СТЕ, ЖАЛКИ СТЕ!
235
2
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Eldorado27Добре, де, Eldorado27, за кого да гласувам ? За Бареков ли? ...Или за Светльо от хиподил?
234
7
 
7
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
Защитната реакция на правителството е да изкара студентите ненормални. Във форума се забелязва наплив на платени драскачи на панираната коалиция. Съсела и Бея треперят, усмивката им изчезна още на 1 месец от управлението им. Следваха истерични ходове, да защитят предварително проваленото си управление. Защото и то беше платено от някого. Това което им остана е да обиждат студентите. Дръжте се момчета, края на Ореха е близо.
233
4
 
6
 
! Отговори
ванко преди 10 години
До Mangi4aКакви студенти бе, никой не ги е виждал в Университета! Ивет Добромирова ги е събирала по всички кафета в Люлин, чисти наркомани са!
232
5
 
4
 
! Отговори
6502 преди 10 години
До дидаДо там стигна милата Родина. Циганизирана с малцинство българи в нея. Всичко това под режисурата на БКП под знамето на всякакви партии. Мисля да заколим другарите вече!
231
2
 
0
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
До Mangi4a...Все пак съм решил на следващите избори да гласувам за него -- по-малкото зло за България. ...Мислиш ли... ако вярваше и правеше това, което говори особенно против турците и сирийците и аз щях да гласувам за него, но тоя се продаде и вече не може да му се вярва... трябва да направи нещо фрапантно според мен за да си върне стария имидж...
230
0
 
2
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До дидаТъжно, но факт!
229
3
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 10 години
Какви са тия гейове на снимката? Пингвини ли са, калинки ли? Мъже със сигурност не са!
228
3
 
9
 
! Отговори
дида преди 10 години
Гледам тези шприцвани кратуни и се питам: до там ли стигна мила Родино? *** до ***, *** до ***. Все отбор безполезна ***.
227
6
 
1
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До ванкоСмешници, обаче студенти, Ванко.
226
2
 
8
 
! Отговори
ванко преди 10 години
Какви са тия плешиви гномове на снимката? Има ли там "студент" под 30 год? Смешници жалки!
225
3
 
2
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Ако искайте ми вярвайте, но се обзалагам на 100 %, че Орешарски посмъртно няма да подаде оставка. Той е готов да умре мъчително.
224
4
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До 6502"....Достойнство и чест са непознати думи, това е точната причина поради която нито историята ще ги запомни, нито ще свършат добре...."Същото важи за всички политици, които са били на власт през последните 25 години...НЯКОЙ осъден, засега? М?;-)
223
2
 
2
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До 6502Власта е най-голямото богатство, приятелю. Без бой не се дава.
222
6
 
1
 
! Отговори
6502 преди 10 години
Стига с този Бойко бе, за всичко той и извънзенмите са виновни! Вервайте си! ама само вие си вервате
221
3
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Eldorado27Не знам. Не бих се учудил. Интересно Волен дали е бил член на БКП тогава? Няма начин да не е бил. ...Е, какво да си мисля, като го хващам, че едно говори, друго върши. Все пак съм решил на следващите избори да гласувам за него -- по-малкото зло за България.
220
2
 
5
 
! Отговори
ба.х маам.у преди 10 години
Бързо връщайте казармата че народа се изпеде.аст.и , а тия вместо да играят на мека ръчичка с топка да отиват на границата където има работа до шия.До къде стигнахме, на тия връстниците им които учат в Германия,Англия и Франция не могат да вдигнат глава от четене, ба.х маам.у и вишето образование в БГ.Редукция на университетите с 50%.