Протестите в столицата продължават

Студенти пеят български народни песни и свирят с вувузели
Обновена: 15 ное 2013 22:36 | 15 ное 2013 19:56, Петя Славова
374
Протестите в столицата продължават
Младите правят мексиканска вълна. Снимка: Булфото

Продължават скандиранията на протестиращите „Оставка” пред сградата на Народното събрание, предаде Агенция „Фокус”. Протестни действия на 15 ноември имаше през целия ден.

„Ранобудните студенти” седнаха пред металните заграждения пред парламента и изпяха българските народни песни "Хубава си моя горо" „Йовано, Йованке” и „Моме Калино”, след което се обърнаха с гръб към парламента. Правиха се и мексикански вълни. Студентите имитираха танци на анимационни герои.

Събралите се пред парламента по традиция свирят със свирки и вувузели, бият на барабани. Полицейското присъствие в района остава засилено.

Още по темата

Повече от седем часа продължават демонстрациите в столицата. Най-много хора се събраха по обяд.

Както Dnes.bg писа по-рано днес "Ранобудните студенти" облепиха поставените нови и плътни метални заграждения около Народното събрание.

Протестиращите младежи обявиха, че акцията им "Берлинска стена" символизира опитите на властта да се залости и затвори за гражданите, да остане глуха за исканията им.

Тухличките, според студентите, символизират желанието им - депутатите да се озоват зад дебелите стени на затвора.

Обстановката в момента е спокойна. Няма данни за щети или сблъсъци. Към 20.20 часа още една група от протестиращи в найора на Министерски съвет се присъедини към демонстрантите пред парламента. Новодошлите бяха посрещнати с козируване.

Заради включилата се втората група в протеста пред Народното събрание, полицейското присъствие пред парламента се засили.

Около 200 души общо са се събрали тази вечер в центъра на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. След разотиването им, движението по бул. „Цар Освободител” е пуснато.

*Информацията е актуализирана към 22.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
1
 
1
 
! Отговори
pepatilena преди 10 години
Ами защото атака протестират пред джамиите, а не пред съда! 60 години БСП създава съдебна състема, удобна само на тях. Ти как искаш за 2 - 3 години да промениш цяла България? За това, че Борисов спал с жената на Волен( взел му 5 депуата) на народа не му пука. Пука му за това, че започна уникални по рода си промени, за които на другите не им стиска. На твоя лидер също. По закон усппяха само да съборят барбекюто му. Атака и това не направи, а се пишете за националисти!
258
0
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До plamen georgievplamen georgievпреди 18 минутиСкапана държава, скапанааааааааНЕДЕЙ ТАКА, ПЛАМЕНЕ!!!
257
1
 
6
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Волен спомогна за отстраняването на Герб от власт ...това беше полезно, защото сменяемостта на властта е от огромно значение при незряла демокрация като нашата. Българските политици Трябва регулярно да се сменят подобно на мръсно бельо, защото те са това - мръсни *** !Разбира се Волен не го направи от идеалистични подбуди, а от любов към парите и жените
256
0
 
1
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Атакист 306Благодаря!И моята информация е същата. То те -- гърците никога не са ни харесвали, но много неща са откраднали от нас, включително и историята -- славяно-българската на Паисий. И ние не ги харесваме особено.За джамиите, обаче, им свалям шапка!Те казват -- Ние сме православна държава! На когото му трябват джамии не го задържаме насила. Да си ходи. И са прави! Още как са прави!
255
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До 6502Совите не са това, което са, матрикулираши... ;-)
254
1
 
0
 
! Отговори
pepatilena преди 10 години
Атакист, къде в 308 прочете, че Атака е партия от 20 години? Кои партии крадат България вече 20 години? Неадекватен си пич. Или просто реагираш автоматично. Гърците са ИСТИНСКИ националисти и дори те не си затвориха границите. Защото НЯМА ДА ТИ ПОЗВОЛЯТ! Искам промяна и ГЕРБ я започна - първите дела у нас за корипция, кражби и злоупотреби срещу политици! Уволнения на корумпирани съдии! Кого да предпочета? Тези дето крадат 20 години или тези дето ги съдят??? По - нагледно, уважаеми???
253
0
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Eldorado27Мисля, че това в момента не е грешка, а политика на оцеляване. Как ли би постъпил, ако имаше по-голямо участие в НС. Например 90 % от НСТова ми е интересно. Чел съм програмата му. 50% от нея да изпълни -- България ще е по-добре. Вън пришълците (включително монополите)! Европейски минимални заплати и европейски пенсии! Това само дори стига за да тръгне живота в Нашата Мила Родина напред и нагоре. Добре, ама надали, защото няма нашите по-големи братя да го допуснат.
252
0
 
1
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
До АтакистЧовече в момента атака в парламента са безгласна буква... може да се обявяват против много неща, но това няма никакво значение защото това което предлагат или това, за което са против никога няма да се приеме в НС.
251
0
 
1
 
! Отговори
plamen georgiev преди 10 години
Скапана държава, скапанаааааааа
250
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, докато гласувате за ГЕРБ и БСП все ще се налага Атака да избира коя от тях двете да подкрепя, не го ли разбирате това. Вкарайте Атака с мнозинство в парламента и тогава и БСП н ГЕРБ ще идат в киреча, за ДПС да не говорим. Другото са празни приказки на празни кратуни.
249
1
 
3
 
! Отговори
не преди 10 години
капитал,медиапул, дневник, БТВ, нова ТВ, канал 3. Да кажем стига на тези ***.
248
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атакист, един въпрос към теб:имаш две партии, които 20 години определят мизерията в държавата ти, крадат те, убиват родителите ти със здравеопазване по средновековни стандарти и убиват твоето и това на децата ти бъдеще. Как постъпваш с тях? Подкрепяш ли ги? Защото това виждам в момента напрактика. Това и прави атака от създаването си - сплотява електората на ДПС(ако не ти е ясно да ти го обясня). Отговори на тоя въпрос първо и след това задавай твоите. Ще звучиш по - убедително някак...
247
1
 
1
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
Mangi4А кога Волен ще се извини че е в подкрепа на ДПС и БСП... Ако се извини и за това и го приеме за грешка може да си върна доверието в него, което някога имах и след изборите загубих :)
246
0
 
1
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Атакист 301А дано!..... Ама надали!
245
0
 
6
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Искам па попитам всички :Някой видял ли е джамия в Гърция? Там живеят много мюсулмани.
244
1
 
3
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Eldorado27Да. Той единствен от политиците се извини за грешката си, че бе допуснал Борисов да го подлъже. Да осъзнаеш грешка е добре, да я изправиш е още по-добре. Да се извиниш публично за грешка е достойно. Разбирам, че Сидеров в момента в НС не е "буква", а е "Запетайка", но...
243
8
 
3
 
! Отговори
6502 преди 10 години
Утре гледайте как БСП предизвиква умишлено братоубийствена война. Българи ще се бият с българи, а Местан ще се смее!
242
2
 
2
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
До Mangi4aХехе само не ми споменавай Бареков че ще повърна :) тоя освен *** друг гледа ли го :) ми да ти кажа и аз съм объркан... ако искаш си гласувай за Волен ... дано излезне някой нов националист на който да му се има вяра и да обедини българите...
241
0
 
7
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Да живее България!
240
1
 
8
 
! Отговори
бира за дебилите преди 10 години
Това са по-скоро ***, изведени в късен час , да не плашат малките деца и старците . Сега репетират и тропкат хорце за коледното празненство , а един даже си е препасал лигавник. Зелените кецове онзи ден ги раздаваха от армията на спасението, радвам се че са стигнали до тези ***!