Наричат ги "робокоп"-и, но те работят: Много рядко бием!

Той е с шлем, каска и щит, не пропуска протест пред парламента
Обновена: 18 ное 2013 14:32 | 18 ное 2013 10:04,
206
Наричат ги "робокоп"-и, но те работят: Много рядко бием!
Робокопите пред НС. Снимка: архив, Булфото

Той работи в жандармерията -  на протестите е с каска, шлем и щит.

Протестиращите на галено го наричат "робокоп". От началото на протестите е имал повече от 250 извънредни часове в редиците на живите вериги пред парламента.

Работата му е да пази обществения ред. Когато има напрежение и безредици - да ги овладява. Преди месеци е получавал вода и цветя, днес вече не е така.

"Може би те се измориха, може би се озлобиха спрямо нас. За тях ние сме хора, които пазим престъпници. Може би защото като цяло ние се налагаме да наложим някакви правила. Ходим с оборудване, което на някои се струва агресивно и от тези фактори се остава грешното впечатление, че сме агресивни, а ние искаме, по-скоро охраняваме обществения ред", разказва той пред БНТ.

Твърди, че целта им е да няма провокации, всичко да става с мирни средства, признава обаче, че е нормално, когато има някакъв контакт между полицаи и протестиращи, да има и леко ранени.

"Много рядко бием, много рядко. Това става, когато започнат да ни замерят с бутилки, псуват ни, идват и ни казват, че сме убийци, еничари. И като не може да се овладее вече тълпата..."

Предполага, че някой има интерес от цялата тази ситуация – протести с месеци. Но всички искат нещата да се променят за по-добро.

"Ние не сме изроди, ние също сме нормални хора. Имаме семейства. Трябва да се намери решение, трябва да има консенсус. Не може да блокираме една столица за такъв дълъг период от време", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
14
 
15
 
! Отговори
робокоп преди 10 години
"Много рядко бием, много рядко. Това става, когато започнат да ни замерят с бутилки, псуват ни, идват и ни казват, че сме убийци, еничари. И като не може да се овладее вече тълпата..."Хахаха верно са много прости полицайте, че то си знаем че винаги биете, само трябвало да каже и да не ги поглеждаме в очите
128
11
 
35
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Глас народен, глас Божи, не бийте, а се молете да не се обединим, че тогава жална ви майка на всички полиционери, политяги и олигарси.
127
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
платените писачи правещи орални удоволствия на политиците и мутрите, нямат право да се наричат българи, също като еничарите на площата биещи свещения български народ! Живуркайте сега, защото за вас скоро ще настъпи денят на страшния съд, и ще плащате с лихвите за престъпленията си срещу народа!
126
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ченгета цъкат с мишките в подкрепа на ЕНИЧАРИТЕ и ИБРИКЧИИТЕ.
125
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решението е едно - Оставка!
124
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние смо ревем, че сме полицейска държава, но добре че не сме такава. Онзи ден гледах по телевизията, как италианската полиция върти палки по гърбовете на протестиращите. Добре че нашата полиция не е като тяхната. Хайде останете си със здраве. :)
123
7
 
23
 
! Отговори
До сопол преди 10 години
Когато лятото протестирахме бой имаше ли а ? Каквото повикало такова се обадило не може да дърпаш загражденията да псуваш полицаите да хвърляш бутилки по тях и да очакваш да те галят.
122
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mnogo qsno 4e 6te bie, nai ve4e takiva kato teb, koito go nari4at eni4ar - a i mai ne ti e mnogo qsno kakvo ozna4ava tazi duma, samo si q 4uval
121
14
 
17
 
! Отговори
сопол преди 10 години
ти си ***, бе кавал. българин бие българин по заповед на управляващата ДПС. еничери. така е било и при турско. работата му е да не мисли, за това и не можеш да го наречеш човешко същество, а зомби. значи ни пазят зомбита
120
2
 
9
 
! Отговори
До 127 преди 10 години
Правят го на 12 пак го бяха направили и когато го направиха към тях полетяха бутилки монети итн....... Лятото когато аз също ходех на протести (протестирах срещу назначението на Пеевски, никога не съм протестирал за оставка ). Не е имало никакви проблеми и полицаите бяха без каски и шлемове
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** не е ли насилствено отнето в детството дете пратено на служба при султана за обучение в елитните военни части?... Не бе не съм много наясно с това и питам, ама така излиза,че ТЕЯ са по-зле от еничари!
118
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който бие народа и пази престъпниците от народната "любов" е престъпник, национален предател и родоотстъпник! Тези *** нямат право да говорят, защото те са лицето на тоталитаризма налаган от управляващите! Сега се налага пълно медийно затъмнение върху "проект за закон за МВР", който ще пороби тотално българите! За Бога хора, осъзнайте се !!
117
9
 
8
 
! Отговори
Ушев преди 10 години
До протестираща-Сестро,наистина много рядко бием,главно по необходимост а за удоволствие обикновено еб.м, особено проституиращи като тебе.
116
6
 
3
 
! Отговори
LALA преди 10 години
Ti si stra6en pomiar. Rabotata im e da opazvat reda be ne6tastniko, te izpalnqvat zapovedi, kakto ti hodi6 na rabota i izpalnqva6 tova, koeto ti kaje na4alnika!!!
115
8
 
19
 
! Отговори
сопол преди 10 години
какъв *** трябва да си да биеш безработни, студенти и хора борещи се срещу корумпираните ***. питал ли си се бе, еничер за какво пазиш бисеров и тези като него, т.е. останалите 239 плъхове. ама като си *** като гъон. или ще каже някой има съд той да решава. като има съд не бий, ами съда да решава. че то преди ти удрят 100 тояги и те пускат. сега 200 тояги, карцер , затвор и пак бой
114
4
 
5
 
! Отговори
AZ преди 10 години
Kato ste takiva dobri i patrioti zashto ne se obqvite sreshtu kleptokraciqta, a gi pazqt. Borbata za edna po-dobra Bulgaria qvno ne gi kusae! I znaem zashto. Vzevuzmojnite im privilegii za im zamuglili suvsem mozucite i zabravqt,4e i tehnite deca jiveqt v sushtoto blato. Kak ne gi e sram da poglednat sinovete si v o4ite, kogato gi pitat kakvo rabotqt. Dali im kazvat,4e biqt momi4eta i mom4eta, koito ne iskat pove4e kradci i korupci i dalaveri na DS?
113
2
 
33
 
! Отговори
Ямболия преди 10 години
По протести вече не ходя, не за друго а защото няма смисъл в тази им форма и защото част от тях са манипулирани. Но господин жандармериста да се запита защо след 45-та бяха избити или премахнати от армия и полиция всички царски офицери и генерали. Бяха избити точно защото бяха обучавани на първо място да бъдат патриоти и лидери и на второ място да са професионалисти. След царско време на никоя власт в България не са били удобни хора служители с мнение и принципи.Те за това полицаите ни са това
112
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак защо не опитат да си свалят шлемовете и каските,да си приберат палките и да видим тогава дали някой ще им направи нещо - най-вероятно не,и защо тогава се страхуват от народа,нали уж трябва да ни пазят от престъпниците.Същото се отнася и за НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ нали и то е на народа,защо го пазят от същия този народ?
111
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Много рядко бием, много рядко. Това става, когато започнат да ни замерят с бутилки, псуват ни, идват и ни казват, че сме убийци, еничари."---За замерянето с бутилки - ОК. Но за псуване и наричане "убийци" нещо не виждам причина да отвръщат със сила.Предвид че постоянно ги наричат така, не е чудно и че постоянно бият...
110
3
 
9
 
! Отговори
сопол преди 10 години
не е лесно да си ***. да пазиш крадците му казваш въвеждане на ред. бре то много голям ред ще да е това. еничер си бе кавал, щото пазиш дпс. с двете най тоталитарни партии дпс и бсп ще правим демокрация. опозиция е ученикът на Живков, бат ви бойка. България е най големият психо/диспансер в света.