Полицаи на кафе при Ранобудните в Ректората

Униформените снимани и качени във Facebook
24 ное 2013 19:47,
83
Полицаи на кафе при Ранобудните в Ректората
Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Полиция е влязла вчера следобед в двора на Ректората, алармират "Ранобудните студенти" и публикуват на страницата си във Facebook снимка, от която е видно как униформени са вътре в градинката на Софийския университет.

В текста на Ранобудните се чете:

"В двора на Университета влязоха около десетина - петнадесет униформени с щитове, каски и палки да.... пият кафе - по техните думи!

Дали тук е мястото за кафенца и дали на кафе се ходи в пълна екипировка и в ударна група, всеки сам да си отговори.

Нас ни интересува следното - това е поредното нарушение на академичната автономия над някоя от сградите на Университета! Без значение какво е набързо скалъпеното, нелепо оправдание".

Публикуваният кадър е породил десетки коментари във Facebook – едни настояват ректорът проф. Иван Илчев да вземе отношение, защото с присъствието си униформените нарушават автономията на СУ, други пък открито зоват Ранобудните да подновят пълната окупация на Ректората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
4
 
! Отговори
Нарушител преди 10 години
Това ме разсмя, едните нарушители се жалват от други нарушители.
66
10
 
5
 
! Отговори
работещ преди 10 години
А дали СУ беше мястото, което ранобудните да ползват като хотел?Те не нарушаваха ли академичната автономност на СУ?Защо не настояват ректора да вземе отношения и за техните действия?P.S. Не че съм за това полицаите да влизат в градинката и да пият кафе, но аз съм влизал и съм пил кафе там, поради факта, че живея на близо.
65
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Te tova mogat da plkatadjiite da vzemat po 10 lv za narushenie
64
3
 
11
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Каква работа имат тези в този храм на науката!? Е сега трябва всичките студенти да се вдигнат на бунт!
63
8
 
8
 
! Отговори
:) преди 10 години
Университета не е частна собственост, че да се иска заповед за обиск или т.н за да се влезе вътре. Публично място е. Единствения университет в който полицията не може да влиза е в Атина - след превратите властите са им дефинирали един вид 'свободен' статут. Тук никой не е дал такава автономия.
62
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво толкова е станало,че полицаите влезли в двора на СУ за кафе?Да не би СУ да е Белият дом,ЦРУ,Ватикана или Пентагона,а Иван Илчев - Барак Обама или Папата???Хайде стига,моля ви се с тази автономия и други такива капризи,претенции и искания,защото ако се беше случило нещо друго-лошо,първо щяха да викат полицията,пожарната,бърза помощ и други такива,а не баба ми от Бусманци!!!И пак питам-това ли е топ новината на деня??????
61
4
 
10
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До СънчоСънчо,Откъде знаеш,че тези хора са на "оргии" и "марков алкохол"?Аз като им слушам приказката по телевизията и радиото и като гледам,че са от рано там, ми се струва,че другите,дето не са "ранобнудни" са до късно на оргии,алкохол и ги болят пръстите от щракане.На някои май им е много удобно да няма "ранобудни"Най-добре е целият ни народ да е успан! Да бачка за мизерни пари, да изплаща кредитите на Станишев,Орешарски,Местаня и Сие и да подвива опашка!
60
2
 
16
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 63Докато има такива , които казват "Какво толкова,че 15 полицаи с щитове влезли да си вземат кафе?", "Какво толкова,че назначили Пеевски за шеф на ДСАНС,нали после се отказа?""Какво толкова,че управляващите изтеглиха дотука 3,2 млрд.заеми?""Какво толкова,че хиляди полицаи бяха струпани в столицата и понабиха малко?"Та, докато има такива овчедушни приказки от рода на "Какво толкова?" и "Нека всеки се хваща да работи?" ще сме на това дередже!Подвивайте опашки и бачкайте за олигархията!!!
59
19
 
8
 
! Отговори
Сънчо преди 10 години
Нека "ранобудните" да се наспят една сутрин като хората-без вечерни оргии,без "марков"алкохол и без тревица пък тогава да имат претенции,че са ранобудни
58
6
 
17
 
! Отговори
к преди 10 години
До ДИДИТи затова никога няма да станеш работодател, защото разсъжденията са ти много прости и задръстрени без никаква перспектива за бъдещето на децата ни, + заради много такива като теб с просто мислене БГ е на това положение, защото е пълно с гъзоподавци като тебе за жълти стотинки, а останаха малко хора който до последно да си отстояват правата и истината.
57
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не им е мястото на полицаите там Те не пазят гражданите и бандитите безчинстват а пазят комунистите и турците.
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
идете окупирайте оксфорд!!!
55
19
 
18
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Тези младежи никак не са в час! Не разбират ли, че вече станаха банални! Добре, че в Медицинска академия няма "ранобудни", защото, а си представете - след няколко години да се наложи да ви лекуват! Те сегашните мързели са от лаладжийски професии, та поне няма да има фатални последицици, то ако съм работодател - никога няма да ги взема на работа!
54
32
 
35
 
! Отговори
Ясно преди 10 години
Е,гадно е но е ясно-платени са,то и затова са толкова-никой не ги последва
53
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
факоф, к***мунистически писачи!
52
33
 
56
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
Я не говорете за платени протести....спомнете си кой докара и плати на автобуси, *** и турци да правят контра протест!То пожарникаря ако имаше токова пари да плаща протести 160 и кусур дена и тези пари ги беше дал на СерГея оня мишок сам да се е махнал от парламента!
51
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Светльо Витков ще ви оправи вазе...
50
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 51Интересно, но защо ли ранобудните не се интересуват от ректора?
49
20
 
31
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До HejЩе използвам твоя пример - четиричленно семейство - баща, майка, две деца. Синът се усеща, че трябва да му дават пари и за тревица, но бащата не дава... Синът се заключва в къщата и не допуска другите вътре. Чакам твоя отговор... и съм сигурен, че нищо няма да измислиш. Срещу разума можеш само да обиждаш или да се държиш като американски дипломат.
48
21
 
35
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Вън мършите от университета!!! Тая помия няма място там!

Спонсорирани публикации