Полицаи на кафе при Ранобудните в Ректората

Униформените снимани и качени във Facebook
24 ное 2013 19:47,
83
Полицаи на кафе при Ранобудните в Ректората
Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Полиция е влязла вчера следобед в двора на Ректората, алармират "Ранобудните студенти" и публикуват на страницата си във Facebook снимка, от която е видно как униформени са вътре в градинката на Софийския университет.

В текста на Ранобудните се чете:

"В двора на Университета влязоха около десетина - петнадесет униформени с щитове, каски и палки да.... пият кафе - по техните думи!

Дали тук е мястото за кафенца и дали на кафе се ходи в пълна екипировка и в ударна група, всеки сам да си отговори.

Нас ни интересува следното - това е поредното нарушение на академичната автономия над някоя от сградите на Университета! Без значение какво е набързо скалъпеното, нелепо оправдание".

Публикуваният кадър е породил десетки коментари във Facebook – едни настояват ректорът проф. Иван Илчев да вземе отношение, защото с присъствието си униформените нарушават автономията на СУ, други пък открито зоват Ранобудните да подновят пълната окупация на Ректората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
23
 
29
 
! Отговори
359 преди 10 години
Тези ранобудници, като им затихна медийното отразяване се чудят с какво да се върнат в мача. Ама седянката свърши! Ще затваряме за Коледа!
6
16
 
11
 
! Отговори
Derp преди 10 години
На полицията по закон е забранено да стачкува и когато има нещо, от което не са доволни, те излизат в градинката пред Министерството на вътрешните работи и пият кафе. Може би това е някаква форма на протест и подкрепа на Ранобудните :) Just say'n .
5
18
 
26
 
! Отговори
кики преди 10 години
Не съм запознат и питам.От частните университети има ли окупиран или си учат децата?Защото не съм съм съгласен цялата т.нар. стачка пак да ни излезе от джобовете.Нека да я платят бащиците ББ и ЦЦ.А студентчетата дето стачкуват да се обяви нулева година и да си я наваксат като си платят семестрите
4
20
 
35
 
! Отговори
НЕМА ЛОШО, БЕ... преди 10 години
НЕКА СЕ НАУЧАТ И ТЕ ДА СТАЧКУВАТ КАТО СТУДЕНТИТЕ ...ХА,ХА,ХААААААААААА....НАЛИ И ЗАТЕХ НЕМА ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА ...АМА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ СТАНИШКО И ДОГАН ДАДОХА 50-мил.лв.,.../ а , по времето на Ц.Ц., ПАРИТЕ БЕХА 20-мил.лв./АЙДЕ ДА ВИДИМЕ КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА ....А,....ха,ха,хаааааааааааа...??!!НАЛИ ГЕРБ , БИЛИ НАПРАВИЛИ БЪЛГАРИЯ .."полицейска държава"...????!!СЕГА ПРИ КОАЛИЦИЯТА НА "национал-социалистите "...КВА Е ...??!!
3
30
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бяха се загубили бандата на "Ранобудните" известно време. Радвам се, че отново се появиха. Ще има на кого да се подигравам.
2
17
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИма една група хора, които се намират в сграда близо до СУ - те пречат на България, няма ли кой тях да изхвърли...
1
50
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези няма ли кой да ги хване за ушите и да ги изхвърли от Университета най-после? До кога ще пречат на хилядите други студенти?