Полицаи на кафе при Ранобудните в Ректората

Униформените снимани и качени във Facebook
24 ное 2013 19:47,
83
Полицаи на кафе при Ранобудните в Ректората
Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Полиция е влязла вчера следобед в двора на Ректората, алармират "Ранобудните студенти" и публикуват на страницата си във Facebook снимка, от която е видно как униформени са вътре в градинката на Софийския университет.

В текста на Ранобудните се чете:

"В двора на Университета влязоха около десетина - петнадесет униформени с щитове, каски и палки да.... пият кафе - по техните думи!

Дали тук е мястото за кафенца и дали на кафе се ходи в пълна екипировка и в ударна група, всеки сам да си отговори.

Нас ни интересува следното - това е поредното нарушение на академичната автономия над някоя от сградите на Университета! Без значение какво е набързо скалъпеното, нелепо оправдание".

Публикуваният кадър е породил десетки коментари във Facebook – едни настояват ректорът проф. Иван Илчев да вземе отношение, защото с присъствието си униформените нарушават автономията на СУ, други пък открито зоват Ранобудните да подновят пълната окупация на Ректората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
13
 
9
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
***, зимате ли бонус като плещите глупости и у неделя?ОСТАВКА! П.С.И да ме фанете за гегата :D
26
15
 
11
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
При *** нищо случайно няма!!!!!! То и вземането на лични данни е забранено от закона ама го правят....
25
2
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
На пост 20 имам 3(три) минуса.Чакам възраженията по точките от правилника...
24
2
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До до 1234Правилник за устройството и дейността на Софийския университет Свети Климент Охридскиприет на 30 юни 2003 г., в сила от 15 юли 2003 г.; изменен и допълнен на 20 април 2005 г., в сила от15 май 2005 г.; на 31 март и 28 май 2009 г., в сила от 7 юли 2009 г.; на 24 март 2010 г., в сила от 6 юли2010 г.; на 20 юни 2012 г., в сила от 10 юли 2012 г.; на 16 януари 2013 г., в сила от 30 януари 2013 г
23
7
 
4
 
! Отговори
до1234 преди 10 години
Чл. 22. Автономията на висшето училище не може да се нарушава чрез:1. намеса в дейността на висшето училище, освен в случаите, изрично посочени в закон;2. влизане или оставане на органите на сигурността и обществения ред без съгласието на академичните власти, освен за предотвратяване на непосредствено предстоящо или започнало престъпление, за залавяне на извършителя му, както и в случаите на природни бедствия и аварии;
22
0
 
6
 
! Отговори
до 1234 преди 10 години
Всъщност цитираният от Вас закон се нарича Закон за академичната автономия на висшите учебни заведения и леко е отменен през 1995год. В момента действа Закона за висшето образование.
21
4
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Продължавам с тълкуването ПУДСУ - след като има ЯВНО ПОГАЗВАНЕ ЗА ПРАВИЛНИК, алинеи 2 и 3, НА ПОЛИЦИЯТА НЕ Й ОСТАВА НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ДА СПАЗИ алинея 4...Е, ми... по точки и алинеи го обясних, сега чакам обяснения за всеки минус на седерастията.
20
10
 
17
 
! Отговори
Бабината преди 10 години
Абе, аз така и не разбрах, кой ги кръсти тези студенти "ранобудни"?! Според мен по-точно би било "Сладкогласни", "много-досадни" и "пре-експонирани".
19
6
 
14
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Такааа...Член (1) е ясен.Член (2) е много интересен - исканията на тези калъфи са политически! Ами сега?Член (3) - още по-забавно! РаноГъзните с блага дума ли залостиха вратите? А?Член (4) Органите на сигурността и обществения ред имат право на достъп до сградите на Университета и прилежащите им територии само със съгласието на Ректора, освен за предотвратяване на непосредствено предстоящо или започнало престъпление, за залавяне на извършителя му, както и в случаи на природни бедствия...
18
13
 
25
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Нарушение на академичната автономия е да се окупира Университет.Това, че група полицаи пие кафе до Университета не е нарушение на нищо с изключение на гузната съвест на 20 соросоидчета на пряко подчинение на американското посолство.
17
12
 
18
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Нарушение на академичната автономия е да се окупира Университет.Това, че група полицаи пие кафе до Университета не е нарушение на нищо с изключение на гузната съвест на 20 соросоидчета на пряко подчинение на американското посолство.
16
4
 
21
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Неприкосновеност на територията на УниверситетаЧл. 6. (1) Автономията на Университета не може да се нарушава чрез намеса в дейността му освен в случаите, изричано предвидени в закон.(2) В сградите на Университета и прилежащите им територии не може да се извършват политическа, партийна или религиозна дейност.(3) Не се допуска насилствено възпрепятстване на дейността на Университета и на членовете на академичната общност.
15
10
 
19
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Бой, бой ваш'та мамка ***!Това ли искате, а?Точно това искате, ама нямаааааа!Ха-ха-ха! Набутаха ви го на три ката, венест и с квадратна глава!Алоууууу, академичната автономия я нарушавате вие, бе ***!Полисмените просто са отишли за кафенце, и те са хора! P.S. На тази замазана картинка нищо се не вижда, само някакво момиче с шапка.Аха! Видях розов еднорог в единия ъгъл!!!
14
20
 
7
 
! Отговори
1234 преди 10 години
До susiЯвно интелектуалният Ви багаж е твърде ограничен, в противен случай щяхте да сте информирана, че има ЗАКОН ЗА АВТОНОМИЯТА на висшите учебни заведения. Ако пък не сте наясно с някои от по-горе написаните думички с удоволствие ще проведа една кратка беседа с Вас за елементарно ограмотяване. Ако пък не проявите интерес, очевидно сте доста заета да доите кравите в някой краварник. Пожелавам Ви спокойна вечер.
13
9
 
15
 
! Отговори
Goran преди 10 години
Протеста на "ранобудните", както и "танцуващите" са поредния провален проект с чуждо финансиране. И както при проектите по САПАРД, организаторите-бенефициенти лъжат финансиращия орган, че протестират. Многомесечните разходки вечер на стотина човека, вресливи и нагли не е протест а имитация и както е при всеки проект в който има злоупотреба със средства, така и тук на някого ще му търсят сметка. Снимката на полицайте и "възмущението" от нарушената автономия е поредната имитация на дейност.
12
11
 
17
 
! Отговори
Утайката преди 10 години
Може да са отишли студентите да им направят една сФирка ,щото и без това от студентите нищо не става.
11
28
 
33
 
! Отговори
susi преди 10 години
Единствените нарушители на университетската автономия са "ранобудните" ***. Не съм чула полицаите да са попречили на учебния процес, за разлика от тях. Ако *** от правителството не бяха такива страхливи мишоци, отдавна трябваше да изхвърлят с полиция тази *** от сградата на Ректората и да я пратят където й е мястото - по селата, в краварниците.
10
1
 
14
 
! Отговори
do 6 -тия преди 10 години
Не пият кафе а пушат цигари
9
20
 
31
 
! Отговори
tarbuh преди 10 години
Какво значи автономия бе? Това да не е друга държава, че да няма право полицията да влиза? Много криворазбрана демокрация... Изведнъж всеки започна да има права без да се интересува дали нарушава правата на останалите, които имат различно мнение.
8
11
 
28
 
! Отговори
съвет преди 10 години
Специално за "ранобудите", полицаите трябва да се преобличат за кратката си почивка за да не ги стресират :)

Спонсорирани публикации