Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова

НАП и ДАНС правят проверка, съобщи Сотир Цацаров
Обновена: 28 ное 2013 14:04 | 28 ное 2013 11:02, Анисия Иванова
219
Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова
Сотир Цацаров. Архив: Булфото

До прокуратурата е подаден сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления, потвърди главният прокурора Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обвинител номер едно обясни, че той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите.

Цацаров поясни, че не може да даде точни данни за сигнала, защото го е прегледал с оглед на обработване на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Той допълни, че част от проверката се извършва от ДАНС.

Преди дни лидерът на „България без цензура” Николай Бареков заяви, че ще внесе сигнал до главния прокурор срещу Бойко Борисов и бившата му половинка Цветелина Бориславова.

По думи на Бареков той ще даде на прокуратурата  допълнителни обстоятелства около придобиването на СИБанк, как Бориславова е станала шеф на надзора на банката два месеца след като Борисов поема поста главен секретар на МВР през 2001 г.

Преди седмица той внесе и сигнал във връзка с офшорната фирма на Бориславова и експремиера Борисов, открита през 1994 г.,а самият Борисов заяви, че офшорната му фирма отдавна е закрита.

Главният прокурор каза още, че Софийска градска прокуратура и ДАНС проверяват и премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители могат да бъдат уволнявани, ако участват в протести.

Цацаров добави, че след като проверката приключи, прокуратурата ще се произнесе по случая.

На среща с граждански организации миналата седмица премиерът направи изказване, че от държавната  администрация ще се уволняват политически пристрастните фигури.

Впоследствие адвокатът Михаил Екимджиев обяви, че ще сезира прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЛКО ГОДИНИ НАЗАД ще проверяват? ОТ 2009 да 2013-държ. служител,от преди това кмет,преди това от 2001 гл.секретар на МВР,държавна заплата.ЗНАЧИ ЛИ ТОВА,ЧЕ НА ББще проверяват данъците преди 2001г или /12 ГОДИНИ НА държавна и общинска заплата /назад за времето МЕЖДУ 1989 и 2001г.КОЛКО ГОДИНИ Е ДАВНОСТНИЯ СРОК?Бяха 5,ако са променени и аз нещо съм пропуснала ДА СА СТАНАЛИ 10,АМА ДА СА ДВАДЕСЕТ НЯМА КАК!ЦАЦАРОВ СЕ НАЦАЦА!
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Соте постоянно ни заблуждава с неговите ПУШИЛКИ...И какво? Изкара Маргините невинни херовимчета и чисти като сълзица...Браво Соте ....Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . .
105
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКО Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА П У Ш И Л К А...С ЦЕЛ....ЗАБАВЯНЕ,ЗАЛИЧАВАНЕ,ПРИКРИВАНЕ....
104
3
 
25
 
! Отговори
до ЦАЦАРОВ преди 10 години
Цацаров,а какво става с крадкинята Масларова(12 милиона),спонсорите на Гоце Седефчов и самия Гоце,а с пъпката,а с Доганя и сараите му и убийствата, а ТРАКТОРА,а Лупи,а серГЕЯ и Моника...и т.н,ком.соц КРАДЦИ - изкрали народеца?!
103
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Работодателят на държавните служители е държавата и те трябва да са лоялни на нея.Но! държавата не е управляващото мнозинство в момента,защото утре може да е друго,всеки ден ли ще преназначаваме администрацията,водещи трябва да са професионализма,а не политическите пристрастия.Щото ти може да си много лоялен на Ореха,но и много некадърен.Така че мислете повече с тези глави какво значи декларация за лоялност.Егати малоу.мието
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Митова,осъзнай се,държава и управляваща партия са две различни неща,не сме 85г.Държ.служител трябва да си изпълнява съвестно работата и да не проявява пристрастност в работно време.След това може да си вика каквото иска.Един счетоводител,примерно,трябва да си води счетоводството коректно,а дали харесва или не мин-председателят не касае работата му.Мн си тъ.па.По твойта логика всяко правителство трябва да подменя половината администрация.
101
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито БСП, нито ГЕРБ доказаха, че са по-добри. Ако още се колебаете кое да изберете от двете, по-хубаво задраскайте цялата бюлетина. Така няма да останете излъгани и няма да съжалявате за това, че сте дали гласът си за някакви си ***, които си правят каквото си искат и не ги боли за вас. В момента се готви нещо подобно на ГЕРБ, което ще "спасява" България, а именно Реформаторският блок и Бареков са новите "спасители", които ще се прегърнат с ГЕРБ, за да са на власт. Не гласувайте и за тях!
100
1
 
12
 
! Отговори
ico33 преди 10 години
А дано,но надали!
99
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е крайно време беше!
98
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де. Казвате, че няма осъдени политици. Гюнай Сефер от ДПС е вече осъден и цялото му имущество е на търг, защото е придобито незаконно. Бисеров сигурно ще е следващия. Какъв ви е проблема с прокуратурата?
97
7
 
18
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Давах пържолки на Бареков, подкрепяше ме фанатично, а сега е срещу мен. Дадох политическата си подкрепа за кандидатурата на Цацаров, а той почна дела срещу мен. Дадох МВР на Цветанов, а той ме подслушваше докато пикая. Дадох си *** на Обама, а той нищо не ми даде. Отвсякъде съм прецакан.
96
5
 
16
 
! Отговори
а преди 10 години
Докато съдът и прокуратурата са червени ку*рви нищо добро не ни чака. Не случайно чуждите инвестиции за септември са 3 млн евро. Аз ако се напъна малко и си изтръскам джобовете мога да инвестирам повече, но не бих го направил в една изгнила комунистическа държава!
95
3
 
22
 
! Отговори
кьорфишеков преди 10 години
"По думи на Бареков ........." и оня пич от "онази" снимка беше Б.Б., да, ама не! К'во ше каже още гусин Бареков!?
94
3
 
11
 
! Отговори
inatut преди 10 години
До ju до митоваНе естествено, комунист закон зпазва ли?
93
8
 
21
 
! Отговори
ju до митова преди 10 години
вие госпожо другарко, знаете ли какво ЗНАЧИ КОНСТИТУЦИЯ и какво е върховенство на закона...ОСТАВКА И ОСТАВКА НА *** УРКО УРЕШАРСКИ
92
1
 
22
 
! Отговори
detelina преди 10 години
Всичко в БГ е -всяко чудо за 3 дена!!!24 години -ВИНА ИМА -ВИМОВНИ-НЯМА!?НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ!Г-Н ПРОКУРОР, КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ИМА ПОЛИТИЦИ В ЗАТВОРА!?ТАКАВА МИЗЕРИЯ Е НАВСЯКЪДЕ,ЧЕ СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ!?ВИЕ КЬОРАВИЛИ СТЕ, НЕ ВИДАТЕ И НЕ ЧУВАТЕ ЛИ!?МОЙТЕ РОДИТЕЛИ СЪС СТАЖ 35ГОДИНИ ИМАТ САМО ЕДНО ЖИЛИЩЕ С МИЗЕРНА ПЕНСИЯ,КАК СТАВА ТАКА,ЧЕ НЕ МИ Е ЯСНО!?ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА,ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ!?НАРОДА ИСКА, НАКАЗАНИЯ, А НЕ ОБЕЩАНИЯ!?
91
12
 
10
 
! Отговори
! преди 10 години
Подкрепям Митова. Държавните служители подписват декларации за лоялност. Ако считат, че не могат да бъдат лоялни към работодателя, могат да напуснат.
90
2
 
2
 
! Отговори
по старому луд преди 10 години
Мене ме страх от Османската империя нищо че било преди 100-ци години , пра Дядо ни така ни учеше , първо се предава на баща ми после на мене , да но като починал пра Дядо ми казали че бил откачил по старому луд , психично болен
89
1
 
21
 
! Отговори
alf2 преди 10 години
ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ......Знаят че започнат ли да съдят едните и другите ще ги съдят А реално погледнато и на едните и на другите затвора им е малко за геноцида над българския народ през време на прехода В България няма правосъдие
88
7
 
7
 
! Отговори
mitova преди 10 години
До pamet Съгласно чл. 89(2), т. 5 от Закона за държавния служител, неспазването на цитираното по-долу поведение е повод за дисциплинарно уволнение!!!! Това по никакъв начин не противоречи на конституцията! Държавата облагодетелства държавния служител с ред привилегии, тъй като той я представлява и провежда държавната политика! Самият държавен служител приема да изпълнява задълженията си по чл. 22 от ЗДС, кълне се и прочее....