Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова

НАП и ДАНС правят проверка, съобщи Сотир Цацаров
Обновена: 28 ное 2013 14:04 | 28 ное 2013 11:02, Анисия Иванова
219
Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова
Сотир Цацаров. Архив: Булфото

До прокуратурата е подаден сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления, потвърди главният прокурора Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обвинител номер едно обясни, че той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите.

Цацаров поясни, че не може да даде точни данни за сигнала, защото го е прегледал с оглед на обработване на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Той допълни, че част от проверката се извършва от ДАНС.

Преди дни лидерът на „България без цензура” Николай Бареков заяви, че ще внесе сигнал до главния прокурор срещу Бойко Борисов и бившата му половинка Цветелина Бориславова.

По думи на Бареков той ще даде на прокуратурата  допълнителни обстоятелства около придобиването на СИБанк, как Бориславова е станала шеф на надзора на банката два месеца след като Борисов поема поста главен секретар на МВР през 2001 г.

Преди седмица той внесе и сигнал във връзка с офшорната фирма на Бориславова и експремиера Борисов, открита през 1994 г.,а самият Борисов заяви, че офшорната му фирма отдавна е закрита.

Главният прокурор каза още, че Софийска градска прокуратура и ДАНС проверяват и премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители могат да бъдат уволнявани, ако участват в протести.

Цацаров добави, че след като проверката приключи, прокуратурата ще се произнесе по случая.

На среща с граждански организации миналата седмица премиерът направи изказване, че от държавната  администрация ще се уволняват политически пристрастните фигури.

Впоследствие адвокатът Михаил Екимджиев обяви, че ще сезира прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
10
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До 2013абсолютно точно наблюдение. Понеже политичесдката *** болен издъхва - те готвят нова такава в лицето на Барек .
126
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не проверите СерГей за ония рекламните мъни,а.Ко ша каиш Цаца.
125
3
 
9
 
! Отговори
2013 преди 10 години
До 131: Защото на Бареков затова му плащат. На всички е ясно 1) че това е кьорфишек (както стана и с прословутите бюлетини в Костинброд) 2) че Бареков не са го изпратили да става политик, а да дърпа гласове от партиите вдясно (БСП и ДПС си имат твърд електорат, на който и магаре да покажеш, пак ще гласуват за него, че и с влака ще дойдат да му заяват подкрепа)
124
3
 
8
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Малеййййй, Цацата как се е угоил. Скоро време ще стигне Пеевски бре. В едно от предаването си Барек-*** каза че го уважава като човек с големи топки. Явно ги е пробвал тия топки, щом твърди.И двамата са *** продажни, гонещи собствени интереси и надупели се пред ДПС барабар с пудела Болен.
123
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 10 години
Тези сигнали от добросъвестни граждани вече ги знаем. Ка*ута по нищо не се различава от Янето .Цацата един път не е поискал да види произхода на тези разтревожени сигнали.
122
1
 
4
 
! Отговори
графа преди 10 години
А дано, ама надали
121
1
 
9
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс чрез геа и пудела са узурпирали власта в България и я подгитвят да бъде поднесена на тепсия на турция и катар който са крайни ислямисти
120
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А НЯКОЙ ДА Е ПРОВЕРЯВАЛ СОТЕ ЦАЦАРОВ...ПРЕДИ....И СЕГА...?! С КОИ МУТРИ ДЕЙСТВА?! КОИ МУТРИ ЗАЩИТАВА? КРАЛ ЛИ Е? МАФИОТ ЛИ Е? ДС-ар ЛИ Е ? ЗВУЧИ МИ НЕЧИСТО....С ПОДБОРИТЕ СИ....И ЦИРКОВЕТЕ СИ....*)))
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКогато държавният служител саботира умишлено работата на институцията в която работи , той не само трябва да бъде уволнен но това е най малкото което трябва да му се случи. Това е смисъла за уволненията, не се правете на луди.
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП е оригиналната издънка na БКП/дс,кгб ГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгб Атака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгб
117
6
 
16
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Ставаме свидетели как се използва цялата сила на държавния апарат за справяне с политическите противници, това разбира се само другарите от ДС знаят как се прави. Специалитета на БСП и ДПС за да прикрием некадърността си и кражбите си трябва всеки ден и всеки час да оплюваме противника пък току виж една лъжа повторена 100 пъти става истина в очите на промитите мозъци
116
0
 
15
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Прокоратурата само си проверява и вдига пушилка. То нали и Ганчев проверяваше, и Пъпката и кой ли не... театро за пред хората... ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА МЯСТО ЗА КОКОШКАРИ, ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА !!!!
115
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените Maфиози ПЕРАТ пари и в Народното събрание, в сараите на Доган , на Позитано 20 , при Моника , при изборите български , в някои маааали - при бат сали - при избори ,, при Лупи - в цска , в някои руски имоти по морето - от "бедни" руснаци , и т.н..
114
0
 
17
 
! Отговори
синоптик преди 10 години
Цацаров от радост този път ще покаже в долното си бельо от пред жълт а от зад оранжев код.
113
3
 
16
 
! Отговори
Perspective преди 10 години
Е, Цацкаров слушка каквото му се нареди от сегашните управляващи. Нищо лично.
112
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В сайта на Бареков е публикуван текста на сигнала.
111
5
 
13
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Войната на новото десетилетие - армията на Бареков, подкрепяна от могъщите си съюзници ДПС и КТБ, срещу армията на бившия император Борисов, бореща се срещу атаки на 4 фронта. Мощен натиск упражнява и варварското племе на стария враг БСП, което има негласно сътрудничество с ДПС и Бареков. Отстрани чести набези идват от варварските орди на Реф. блок, Атака и други по-малки племена, нагнетявани през годините. Като един Гъливер в страната лилипутите ГЕРБ се борят да не бъдат отнесени от джуджетата.
110
3
 
34
 
! Отговори
не удоволетворен преди 10 години
А Моника и Съсела кой и кога ще ги провери?
109
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз до сега един осъден и вкаран в затвора червен престъпник на видях....
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1) Можеш да имаш предпочитания и да си лоялен.2) Изказването на лично мнение не е нелоялност. 3) Далеч не всички държавни служители подписват декларация за лоялност.4) Декларации се подписват предимно за конфиденциалност.5) Държавата като работодател е длъжна да подбира кадрите си според професионалната им квалификация, а не според това какви са им възгледите за политиката, футбола, тъмната бира и извънбрачния секс.