Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова

НАП и ДАНС правят проверка, съобщи Сотир Цацаров
Обновена: 28 ное 2013 14:04 | 28 ное 2013 11:02, Анисия Иванова
219
Прокуратурата се захваща със сигнала за Борисов и Бориславова
Сотир Цацаров. Архив: Булфото

До прокуратурата е подаден сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления, потвърди главният прокурора Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обвинител номер едно обясни, че той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите.

Цацаров поясни, че не може да даде точни данни за сигнала, защото го е прегледал с оглед на обработване на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Той допълни, че част от проверката се извършва от ДАНС.

Преди дни лидерът на „България без цензура” Николай Бареков заяви, че ще внесе сигнал до главния прокурор срещу Бойко Борисов и бившата му половинка Цветелина Бориславова.

По думи на Бареков той ще даде на прокуратурата  допълнителни обстоятелства около придобиването на СИБанк, как Бориславова е станала шеф на надзора на банката два месеца след като Борисов поема поста главен секретар на МВР през 2001 г.

Преди седмица той внесе и сигнал във връзка с офшорната фирма на Бориславова и експремиера Борисов, открита през 1994 г.,а самият Борисов заяви, че офшорната му фирма отдавна е закрита.

Главният прокурор каза още, че Софийска градска прокуратура и ДАНС проверяват и премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители могат да бъдат уволнявани, ако участват в протести.

Цацаров добави, че след като проверката приключи, прокуратурата ще се произнесе по случая.

На среща с граждански организации миналата седмица премиерът направи изказване, че от държавната  администрация ще се уволняват политически пристрастните фигури.

Впоследствие адвокатът Михаил Екимджиев обяви, че ще сезира прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
2
 
! Отговори
дo: 87 преди 10 години
Борисов и Цветелина за Роми ги смяташ , ако не си прочел статията горе и нищо не си разбрал , просто не коментирай глупости , казваш неща които немат нищо общо с темата
86
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО СЕ ЗАХВАЩА - А РЕЗУЛТАТИ НИКАКВИ ЩЕ ОПРАВДАЯТ КОЛЕДНИТЕ ДОБАВКИ
85
4
 
15
 
! Отговори
xxx преди 10 години
Нищо лично към Цацаров но снопчета от "костинбродските бюлетини" стърчат горния му джоб а това някак олекотява всичко казано от него.
84
5
 
8
 
! Отговори
mitova преди 10 години
До ДИДИОстаналите текстове са:Чл. 5. (1) .............2) .......служителят следва поведение, което създава увереност у органите, чиято дейност подпомага, че могат да му се доверяват и да разчитат на него.(3) Служителят изпълнява задълженията си честно и безпристрастно, като не допуска личните политически пристрастия да му влияят. Скандирането "Оставка" вписва ли се в това поведение, как мислите?????
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а и ако Делян Пеевски беше шеф на ДАНС!? и Сокола Цар?! *Imagine*!!!!!!!!!
82
4
 
11
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До ДИДИДиди може ли един подзаконов акт или правилник да противоречи на върховния закон -конституцията В нея е закрепено правото на свободно сдружаване волеизявление и т.н.А защо направо не задължим държавните служители да гласуват за тези които им посочи правителството?Ако ти си държавен служител и разсъждаваш така ясно е защо при вас ходят тези които никъде не могат да си намерят работа.Затова е толкова жалко нивото на цялата администрация от неграмотници
81
10
 
7
 
! Отговори
SIMO преди 10 години
Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.
80
0
 
18
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Прокуратурата да провери висшето образование на този измамник от БСП-Страхил Ангелов,че ще излезе нещо интересно ***........
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дидке,не се занимавай с неща,които не разбираш,тръгнала да ми тълкува закони.Държ.служител в извънработно време може да има каквито си иска пристрастия и да участва в граждански прояви,както и да членува в партии.И ако някой посмей да го уволни заради това,ще *** бахура и ще плаща обезщетения за незаконно уволнение,капиш?
78
0
 
12
 
! Отговори
st преди 10 години
Грухи как е баце бива ли днес обядът
77
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно,др.Цацаров!За Дядо Кирил се тиражират само слухове и прокуратурата не се занимава с тях.Но всичко,което *ата уста на Бюреков донесе до знанието ви, се захващате на секундата.Нищо друго в тази страна не е за вашето внимание,нали?Единствено послушанието ви пред властимащите.СРАМ!ПОЗОР!Бъдете и вие проклет????
76
11
 
7
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Не зная за какво се занимават с Орешарски. Всички знаем, че е прав! Една от причините за уволнение на държ.служител е неспазване на правилата на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация нека да видим какво пише там:Чл. 5. (1) Служителят подпомага органа на държавна власт с висок професионализъм, безпристрастност и активност при разработването и провеждането на държавната политика, както и при изпълнението на взетите решения и осъществяването на неговите правомощия.(2) При изпълнение на служебните си задължения служителят следва поведение, което създава увереност у ор
75
20
 
17
 
! Отговори
капо преди 10 години
Искаме *** в затвора!
74
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ок много добре, ама искаме същото да видим и за станишев и йосифова, че там още по-кървава.
73
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А депресираният хидроинженер кога ще го проверяват?
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Блажени са вярващите в независимия български съд! Амин!
71
1
 
8
 
! Отговори
Х преди 10 години
БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ НАРЕД С ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДОРИ И ДИШАЛИ ВРЕМЕ Е ЗА ЦАЦАРОВ ДА ГИ РАЗСЛЕДВА И ЗА ТОВА.ВСИЧКО ДРУГО НА ЗАДЕН ПЛАН.ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ПОРЪЧКА НА ДОГАН.
70
4
 
10
 
! Отговори
Цац преди 10 години
Цаци, а.к.а. Цвети прави каквото може да разбие герб. Това е заданието, братя и сестри.. Като го разбие, вече няма да има алтернатива на ДПС и сателитите и БСП и Атака
69
3
 
10
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До дo 58Абе лидерчето на една трета партийка който се бие в гърдите че бил уж националист е финансиран с 1,5 милиона/с документ/ от една турска партия и заедно с една проруска партия обслужват въпросната турска партия а трите заедно слугуват на едно джудже в Москва.Такива работи.
68
4
 
12
 
! Отговори
уджъст преди 10 години
Поредният кьорфишек, вече почвам да се дразня за какво се харчат огромни бюджетни суми в прокуратурата без резултат. Само като видим от кого произтича сигнала и мога да предскажа, че след дълги месеци разследване от 10 прокурори ще докажат едно голямо НИЩО. Освен това не е незаконно да имаш офшорка, така че спрете с тази глупост. И какво стана с подслушванията, половин година изготвят някаква експертиза имало ли е такива или не, но побързаха преди изборите да наклепат Цветанов. Прокурор-медуза