Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"

Ръководството на ВУЗ-а "скочи" и на Ранобудните студенти
Обновена: 29 ное 2013 16:34 | 29 ное 2013 14:35, Александър Попов
162
Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"
Снимка: Булфото

Двамата професори от Софийския университет - проф. д-р Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов, са дали своите писмени обяснения, след като бе "осветен" скандален клип от Ранобудните студенти.

Професорите бяха заснети как вдигат наздравица с водка и пушат цигари, поливайки професорски титли, в сградата на университета.

Още по темата
В становището от ректорското ръководство на СУ се казва, че днес деканатът на Историческия факултет ще обсъди показанията и ще направи своите предложения за наказания.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти.

Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят, се посочва в становището.

Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция, заявяват от ректорското ръководство на СУ.

По-рано на журналистически въпрос за случая, просветният министър Анелия Клисарова заяви единствено: „Всеки човек отговаря за действията си. Не може министерството или който и да е друг орган да отговаря за това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
11
 
! Отговори
tintin преди 10 години
атакистите не пият.........хапчетата си
87
2
 
1
 
! Отговори
художника преди 10 години
До АтакистСега ти прочетох въпроса, че си допивах ракийката. Ами, като съм си загубил дрегера на око ще ти кажа, че е на поне 5 води/не бъкай с водки/.Ако твоя дрегер показва друго, моля докажи ми !!!
86
1
 
13
 
! Отговори
Фьодор Михайлович преди 10 години
Има нещо съмнително в трезвеника
85
13
 
17
 
! Отговори
6 преди 10 години
Тоя комунистически неандерталец бил професор. Той сам не знае какъв е . Между две напивания го влачат в някое студио да говори глупости и го връщат обратно да си допие. Какво ще научи този полупартизанин днешните студенти че не ми е ясно.
84
2
 
17
 
! Отговори
Онанимен преди 10 години
За наказание да им дадат шише с уиски!
83
13
 
30
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 82 Нали се сещаш, че нямаше да ги запишат, ако бяха тия двама професори ЗА окупацията?! Обаче толкова са прости студентчетата, че даже единият от тях се е напил като куче, а искат да компрометират в същото време професорите, че пиели водка. Ето това е жалкото- да покажеш че някой пие в университет, след като ти самият си пиян като диво магаре.Жалката спиртосана гмеж съставлявана от 50 *** саботира работата на университета и всички трябва да се съобразяват с тях. Нема такава държава!
82
8
 
14
 
! Отговори
работа преди 10 години
Работил съм 60 години на различни места- и в университет.Още от соц. Балкантурист ни се казваше, че след края на раб. време е желателно да си ходим, ако имаме да готвим доклад или нещо под.- записване в дневник- кога напускам раб. място.(1966)В Унив. абсолютно невъзможно да останеш и да ЛАФОСВАШ, немислимо да ЯДЕШ или ПИЕШ.(до 2000)Клисарова сигурно си спомня, че в "нейния" унив. навремето не бе възможно да се разпива Тези двамата са СОЦИЗДЪНКИ, разчитащи на нЕНАКАЗУЕМОСТ.СЪС СОЦЧИП в глават
81
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЛЧЕВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА СЛЕД ТОВА КРЕТЕНСКО ИЗЯВЛЕНИЕ НА РЪКОВОДСТВОТО!
80
13
 
18
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
И още нещо - когато тия ранобудните вземат по една професорска титла, тогава да ходят да мрънкат. Човека щом е титулован като професор, явно има защо. А такива мамини, дето ги мързи да учат и използват политическата криза в страната по-добре да си ходят на село да садят картофи или да пасат кози/овци/крави.
79
13
 
20
 
! Отговори
обсъждане? преди 10 години
Какво обсъждане за този ДРАСТИЧЕН случай?1. На работното място.ПИЕНЕ? Готово дисциплинарно уволнение!2.ПРОФЕСОР ПИЕ на раб. място( сигурно повече от 40 години прави това!!), но не са го засичали досега.Ако да е след раб.време.ПОСРЕД НОЩ ПИЕНЕ на раб. място- УЧЕБНО заведение.3.Рабаджиев не зная, но Драганов е член на бКП/БСП.Те какво мислят за професора- член на партията?4.ДОБРЕ, че бяха РАНОБУДНИТЕ- иначе кьор-кютуци ще ходят по коридорите.5.Ръководството да не размахва пръст към РАНОБУДНИТ
78
14
 
37
 
! Отговори
janeXXX преди 10 години
Айде стига глупости. Съвсем нормално е, когато имаш повод да почерпиш колегите си в работно време, още повече за проф. титла. Това е част от атмосферата на университета. Единици са преподавателите ходещи пияни на работа. Жал ми е за студентите, че стигат до такива низости, за да унижат преподавателите си и престижа на университета. Това не е начално училище, да не би ако работят във фирма да запишат шефовете им как се черпят с уиски и пушат пури в работно време?! Това е абсурд!
77
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Професорите най-вероятно, ще бъдат наказани по някакъв начин. Нека обаче наречените ранобуни студенти елита на студенството да кажат дали е забранено употребяването на алкохол в студенските общижития и дали те така снимат своите колеги и колежки. Нали са морални съдници?
76
13
 
26
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Страшни калтаци са тия студентчета!
75
4
 
21
 
! Отговори
до 75 преди 10 години
Чалготеките в Студентски град и те са нормално нещо. Нали така. Знаете ли понятието за хора, мерещи с двоен аршин.
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт" Ами да ги черпят с една бутилка...
73
3
 
4
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Of basi glupostite. Tova go ima v vsiako uchilishte. Dori edno vreme v kazarmite dejurnite ni oficeri biaha piani do kuzirkata da ne govorim za ostanalite. Kakvo go pravite na goliamata novina?
72
3
 
7
 
! Отговори
Само излагации преди 10 години
Тоз пич пиян като мотика, бе. След време професори няма да има у нас. Това е повече от ясно. Не само професори, ами и преподаватели, сигурно. Това се превръща в някаква архивна, неатрактивна дейност, която е запазена за един по-особен тип хора. Изисква и доста отдаване, а отделно от това не е добре платена и не се вижда ползата от нея в доста от специалностите. В училище пак има по-нормални преподаватели, но в университета е пълна лудница и арогантност до дупка.
71
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На нормалните хора като им се допие ходят на кръчма или си сядат вкъщи. Не го правят на работното/учебното място. Явно с академичните титли вървят и други привилегии.
70
1
 
4
 
! Отговори
до 65: преди 10 години
Космически си ***, Саше.
69
7
 
13
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До 123Аз майка ми и баща ми не съм ги виждала пияни а още по-малко на работното място.Това ,че в твоето семейство са пияници не означава,че всички са такива.