Пияният професор: Видеото е опит за саморазправа

Проф. Костадин Рабаджиев не подкрепя окупация, но и правителството
Обновена: 2 дек 2013 14:15 | 2 дек 2013 09:40,
258
Пияният професор: Видеото е опит за саморазправа
Проф. Рабаджиев в кадър от клипа "Морал на градус". Снимка: YouTube

Проф. д-р Костадин Рабаджиев, хванат в крачка от "Ранобудните студенти" да пие в СУ, обяви, че видеото е опит за саморазправа с него.

Още по темата
"Не подкрепям окупацията като форма на насилие и използването на университета като залог в една битка, която е предимно политическа. Но аз не подкрепям и правителството", каза той пред Нова тв.

Проф. Рабаджиев обясни, че преподавателите се били събрали на 26 ноември, за да отпразнуват няколко повода – нови академични титли, рожден ден на историка проф. Драган Драганов и раждането на бебе на техен колега.

"Едва ли има обществено място и институция, където по повод не се сервира алкохол", настоя той.

Представителят на Ранобудните Константин Голев, подчерта, че поантата от случилото се не е алкохолът и пиянството на професорите, а изречението – "един глупак да говори на един професор по този начин", заснето в клипа "Морал на градуса".

"Репликата, която не знаех, че е поанта, бе изпусната пред няколко души, които влязоха при мен и искаха да ме изгонят от аудиторията, обяснявайки, че не спазвам правилника на окупацията", оправда се проф. Рабаджиев.

Все още се очаква реакцията на ректорското ръководство на СУ, което ден след пускането на видеото в YouTube, обяви, че ще обсъди показанията на професорите по случката и ще направят своите предложения за наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И при нас в офиса се случва някой да почерпи след работа. Понякога се случва и човек да се почерпи малко повечко. Грозен е обаче начина, по който студентите разнасят този компромат напред назад по медиите и с него се опитват да злепоставят тези, които не са съгласни с тях. В началото симпатизирах на студентите, но сега започват да използват същите недостойни методи като тези, срещу които протестират. Жалко и срамно! Това вече не го подкрепям.
132
6
 
15
 
! Отговори
златко преди 10 години
Явно на тия хич не им пука за авторитета на университета.Ако беше частен университет, щеше да ги съди и осъди да плащат десетки хиляди за уранване престижа на университета, с нуразрешеното от никого снимане на територията на университета и пускането на видеото по интернет.
131
11
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До ккДоносник ли?! А как се противопоставяш на такова безумно, тотално нарушаващо правилата поведение? Като си мълчиш от криворазбрана толерантност ли ?!? Доносничество се нарича онова, което правят тези, дето най-много реват сега - ходенето и докладването ТАЙНО. Тук хората застават с имената си и не се опитвайте да изкривявате нещата !!!
130
6
 
9
 
! Отговори
куки преди 10 години
познавам този мазник. Не там е въпроса, а в това че доста колеги от Университета периодично превръщат Алма матер в кръчма.
129
11
 
27
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Вчера писах, но днес ще повторя:Предпочитам пиян професор, отколкото *** студент, защото утре професорът ще изтрезнее, ама студентът ще си остане ***...
128
6
 
19
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Вчера писах, но днес ще повторя:Предпочитам пиян професор, отколкото *** студент, защото утре професорът ще изтрезнее, ама студентът ще си остане ***...
127
0
 
10
 
! Отговори
Ben Turpin преди 10 години
До ИдеалистПодкрепям всичко, което е законно и не ограничава правата на другите. Отговори си сам.И се пише окУпация.
126
6
 
7
 
! Отговори
?!?! преди 10 години
До 1От една чашка не се ходи на зиг-заг ...
125
3
 
17
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Новото поколение от ДС! Да ни е честито!
124
6
 
19
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Предлагам от днес нататък "ранобудните" да бъдат следени ден и нощ......... Каквото повикало - такова се обадило!
123
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
Щом е имало повод да пие с една чашка няма как да се напие оставете професора все пак и той е човек.
122
7
 
19
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
Тези доносници са срам за академичната младеж! На мястото на техните колеги, бих ги поставил в пълна изолация!
121
1
 
12
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
До SpiroМного ми е интересно да ми опишеш какъв трябва да бъде този който "да подготвя интелигенцията на България"?Предполагам като Дева Мария - непорочно заченала?
120
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези студенти са готови за ченгета и "подслушватели". Колко жалко.
119
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До SpiroСлед работно време човек спокойно може да се почерпи, в кабинета си! Нито е седнал да преподава пиян, нито да пречи на някой. Кабинетите не са публични, там се *** и се пита "Може ли?". Нагли пишлемета, самопровъзгласили се за морални стожери. Това днес е най-големият проблем на държавата-че двама професори седнали да пийнат по чашка в кабинета си след работа!
118
9
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 10 години
до ben Turpin: а ти като те дразни пушенето,защо не скочиш ? Защо само седиш и питаш? Сега трябва да обвиним студентите, че не са ни оправили държавата за 3те седмици окопация ? Кажи по темата, подкрепяш ли пияните *** преподаватели по коридорите на университетите или не, не си избивай тука политическите пристрастия спрамо студентите. Още повече, пушенето в заведенията беше лансирано от власта, като отново се казваше ,че е нормално никой да не я спазва. То за тях законите не се спазват явно..
117
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Паднах от смях като гледах видеото. Ама как се беше нажмулил професора, стъпваше като елен от високо с изсулени дънки и го носят! :)
116
5
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До SpiroСпиро, за да са стигнали до там, че да не могат да ходят, това означава, че от години пиянстват. Въпросът е защо чак сега се подава сигнал за тяхното поведение? Отговорът е - защото не подкрепят окупацията и това е удобен повод на няколко късани студента да си разчистят сметките с тях, под предлог че са възмУтени от поведението им. Правиш ли тази разлика, защото според мен - не я. Ако проблемът беше в алкохола, щеше да е придобил гласност много отдавна.
115
11
 
6
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Преди малко в Хоризонт до обяд една преподавателка по етика от СУ с празни фрази и никакви доводи се опита да оправдае колегите си - главната й теза беше : в момента те не са били на лекции - нито професорите, нито студентите. Аха - значи по време на лекции един морал, а извън аудиторията - друг.Браво на преподавателката !
114
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свекърва ми едно време казваше:"У нашто село сички пият".Докато сме с тази философия няма да се оправим.ДА ДОЙДЕ КРУМ НЕЗАБАВНО!!!Не разбра ли нашето общество ,че пиенето и алкохолизмът са проблем номер едно в БГ.От това печелят само алкохолните олигарси.Народът ни се обезличава,народът ни загива.БГ няма нито една организация бореща се с пиянството.