Над 60% от българите не искат бежанци от Сирия, сочи изследване

Повечето запитани са обезверени за жизнения си стандарт
Обновена: 8 дек 2013 17:45 | 8 дек 2013 13:40, Анисия Иванова
215
Над 60% от българите не искат бежанци от Сирия, сочи изследване
Бежанци. Архив: Булфото

Повече от половината българи не искат страната ни да приема повече бежанци от  Сирия. Това сочи изследване на социологическата агенция "Сова Харис".

62.2% от анкетираните са отговорили, че не искат още бежанци у нас, а само 15% са съгласни с приема на бежанци в страната. 22.7% са отговорили, че не могат да преценят.

Запитани "Смятате ли, че правителството е в състояние да се справи с осигуряването на сирийските бежанци у нас", 65.2% са отговорили с "не", а само 10.9% са посочили, че вярват на българските власти, че ще се справят с бежанската криза.

По повод това дали правителството на Пламен Орешарски може да постигне конкретни резултати за подобряване стандарта на живот у нас, анкетираните са посочили "по-скоро не". Те са 47.9%, а с "по-скоро да" са отговорили 30.6%. Другите от анкетата до 100% нямат ясна преценка за кабинета.

41.6% от българите се обявяват за мораториум върху правото да се продава земя на чужденци от ЕС. 28.1% твърдят, че България трябва да спазва договорите и ангажиментите към ЕС. 30.4% от анкетираните пък нямат позиция по проблема.

Изследването на Сова Харис е представително. За него са интервюирани 1000 души в различни региони на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
7
 
1
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Лощ матрял сти туй българете , за нищо ни ставати , на вас саму чалга и кражби *** и смотаните *** , слид време ний циганити ши тряя да въ раним - ни въ й срам
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намерете статията 'Fortress Continents' на Naomi Klein на български ,,Крепости континенти'' във вестник 'Guardian'
190
3
 
3
 
! Отговори
Бантустан преди 10 години
Абе айде стига с тия изследвания и допитвания до бай *** по въпроси, които не са от неговата компетенция! 100% от българите не искат данъци, но ги има, нали!
189
1
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 195- Не съм бот, а реален човек, живеещ постоянно в София и не желая да ми бъде препятствана конституционната възможност на придвижване по улиците на София. Не ме интересуват "хората от снимките"- те са фактор за усложняване на криминогенната обстановка в София и предвид чл.31 пар. 1 от Конвенцията, ги възприемам САМО като криминогенен фактор.
188
1
 
3
 
! Отговори
Сърбите в Германия преди 10 години
1500 евро за получаване на Български документи като Сърбите в Германия , схемата е позната
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
191 до софиянец:Извинете ме,това беше"операция под вражески флаг".Внушението,което исках да направя е ,че ние с вас съществуваме във виртуалното пространство на коментарите ,докато хората от снимката са съвсем реално в нашия град.
186
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И така- с кое сдружение, регистрирано по ЗЮЛНЦ да започна? С бхк ли?:)
185
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 191"...Какво смятате,че ще направите като пишете по форуми?.." Хм- обичакно имам постоянен достъп до Търговският регоистър. Как ще се почувстват членовете на правозащитното ви НПО, ако извадя на бял свят законно и публично всички ЕООДта,АДта или други търговски дружества, в които участва председателите на сдружението Ви?:)Май не схващате - аз наистина съм адвокат- според Вас, дали ще се поколебая да изложа на публичност връзките между физически лице и техни участия в различни фирми?
184
3
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 191- "...,значи това е становище на Европейската комисия..." Изрично написах и посочих, че ЕС НЯМА ПРАВОМОЩИЯТА ДА ИЗЗЕМВА ЦЕЛИЯТ ОБЕМ ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕНИТЕТ НА ДЪРЖАВИТЕ- ЧЛЕНКИ В ЕС. ИМЕННО ЗА ТОВА САМИЯТ ЕС ПРИЗНАВА, ЧЕ ПРАВОТО ДА СЕ УЗАКОНЯВАТ ИЛИ НЕ НЕЗАКОННИТЕ ИМИГРАНТИ В ЕДНА ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА ЕС НЕ Е ОТ КОМПЕТЕНЦИИТЕ НА ЕС, А ЗАВИСИ САМО! ОТ НАЦИОНАЛНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И Е В ЮРИСДИКЦИЯТА САМО НА ОТДЕЛНАТА ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА ЕС!
183
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато един еврокомисар казва,че бежанците ще оправят демографския проблем на България ,значи това е становище на Европейската комисия.Не мислете,че не са информирами в ЕС.Освен това има планове за развитие на еврорайоните,които трябва да се спазват.Както каза един от участниците във форума,добрите хора не са бедни.Какво смятате,че ще направите като пишете по форуми?
182
5
 
3
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯ....е да,нали колят нашите деца,не твоите.....
181
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото спасение за България е ако хората спрат да гласуват за леви, десни не знам си какви още и подкрепят патриотичните и националистически партии без атака. Тогава и само тогава България може да изпълзи от септичната яма на фалшивата демокрация.
180
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целта на тия животни е да дойдат тук и да се възползват от социалната система (правят го в цяла Европа) , Правят колкото се може повече деца, не работят, крадат, и се множат, ТОВА Е единственото което правят ? Същото се отнася и за 90% от ***. ВЪПРОСА МИ Е Тия индивиди като САМО ВРЕДЯТ на обществото и не правят нищо за него ? ЗАКВО СА ТУК ? И ЗА КАКВО НЕ ПРОМЕНЯТ *** ЗАКОНИ ??????
179
3
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Ирак. Тогава- защо всички лица от друг, небългарски етнос, внушавате на бг. граждани, че България била длъжна да приема незаконни имигранти на своя територия, да ги издържа и да им предоставя статут? ЕС казва, че предоставя правото да се узаконява незаконни имигранти на самите държави- членки на ЕС - т.е. НЯМА единен регламент, задължаващ ВСИЧКИ ЕС държави, да приемат на своя територия всеки, който пресече незаконно границите й!
178
1
 
1
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Тракиец що не искаш евреи бре. Ми те са умни и талантливи, е ..... множко послъгват ама нали не им се хващаме. Ам какви искаш....китайки ства ли? Как върви създаването на великата тракитайска нация?
177
3
 
9
 
! Отговори
Мурад преди 10 години
Аз не съм против сирийците нека идват но вече България не може да ги поеме и тука не става въпрос дали са мусюлмани или християни,тука става за човечност.И по никакъв начин не желая емигранти от държави като Алжир,Мароко,Египет и др. който нямат вътрешна война и не може да ги гледаме тука,директно с самолета за Кайро,Рабат и Алжир та ние сме по-бедни от тях,ние длъжнели сме да ги храним,трябва малко по-строги мерки към тях за да не си помислят да минават от нашата страна.НЕ В ТУРСКИТЕ РАЙОНИ
176
4
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Бълагрия да се чете България - грешка на клавиатурата
175
6
 
5
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
AZ PUK NE ISKAM EVREI.........
174
1
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Тези, които се вълнуват от въпросите за нелегалните мигранти, сирийците и правният им статут в Бълагрия, могат да прочетат мнение на колега в "Правен свят"- Едно лично мнение Бежанци ли са сирийските "бежанци"? 14 октомври 2013, 08:59 | Григор Сотиров, юрист.
173
2
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
ЗАКОН ЗА УБЕЖИЩЕТО И БЕЖАНЦИТЕ Допълнителни разпоредби 1. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) По смисъла на този закон:9. "Трета сигурна държава" е държава, различна от държавата по произход, в която чужденецът, подал молба за статут, е пребивавал и:а) няма основания да се опасява за живота или свободата си поради раса, религия, националност, принадлежност към определена социална група или политическо мнение или убеждение;б) е защитен от връщане до територията на държава, в която съществуват условия за преследване и застрашаване на правата му;в) не е изложен на опасност от преследване, от и