1/3 от българите искат да изгоним бежанците

Страхът е заради неизвестностите, твърдят от "Галъп"
Обновена: 18 дек 2013 17:24 | 18 дек 2013 16:10, Камелия Цветанова
76
1/3 от българите искат да изгоним бежанците
Снимка: Булфото, архив

Малко под една трета от българите смятат, че страната не трябва да приема бежанци от Сирия и трябва да изгони всички, които вече са влезли. Това сочи проучване на „Галъп интернешънал“, проведено през декември.

В миналия месец установихме, че хуманното измерение на въпроса за бежанците се сблъсква със социалната несигурност и страховете от неизвестностите, коментира социологът Димитър Ганев.

Още по темата
Проучването през този месец сочи, че 43% се съгласяват с мнението, че България като държава трябва да помага на бежанците, защото те се спасяват от военен конфликт.

Изследването през миналия месец показа, че 55% от българите смятат, че не е справедливо България да отделя пари за бежанците.

Мненията трябва ли държавата ни да приема бежанците и тогава, както и сега, бяха разделени почти поравно – 39% смятаха, че държавата ни не трябва да приема бежанци от Сирия и трябва да изгони всички, които вече са влезли в страната, а 41% бяха категорични, че трябва да помогнем на сирийските бежанци, защото те се спасяват от военен конфликт.

60% от българите обаче са на мнение, че по-голяма част от чужденците, влизащи в България не са бежанци, а са нелегални имигранти, които не са от Сирия.

Това не са непременно ксенофобски настроения, а обществена инерция и страх от непознатото и неизвестното, коментира тогава Първан Симеонов от “Галъп”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: бежанципроучванеГалъп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
Всички маймуни, обратно в маймунарника! Тук е България, а не клозет за нелегални имигранти!
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ СА 1/3 а са 99%!!!!!КОЙТО ИСКА БЕЖАНЦИ _ ДА СИ ГИ ВЗЕМА ДОМА И ДА ГИ ИЗДЪРЖА С НЕГОВИТЕ СИ ПАРИ!!!!!!!!!
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо са ни тези *** при положение че ние самите не можем да си оправим държавата ми тия *** я доразвалят
65
0
 
9
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
По време на войната в Сърбия,колко емигранти дойдоха в България? Бежанци се приемат само от съседни държави, а тези изминават 1000км за да стигнат до нашата граница. ЕС и САЩ населват България с чужденци. Няма да мине много време и България ще прилича на Лондон,по улиците само араби и ***...............
64
1
 
4
 
! Отговори
walking deat преди 10 години
До marinТвоите данъци? ***...........................
63
0
 
9
 
! Отговори
читател преди 10 години
Нито една държавна институция не предостави точна информация - кои са бежанците и от къде?Колко от тях са криминално проявени в страните си и как така нямат документи, а имат gsm и кредитни карти?Колко вече има родени тук и автоматично станали български граждани?Не ни ли стигат нашите хрантутници, ами и тези ще храним?Не ги ли виждате - хора без професии, без образование, само на едно са способни - да се размножават като зайци.Кому и за какво са нужни?
62
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 10 години
Ако "Хитлер" не е някаква невъзможна юдейска комбинация,в което не е невъзможно да се съмняваш....повтарям юдейска,не еврейска...защото вторите мразят първите,започвам да го разбирам,без никога да съм му симпатизиръръл.
61
4
 
3
 
! Отговори
marin преди 10 години
Аз искам да изгоним 1/3 от българите. Сигурен съм, че точно тази една трета живее с моите данъци.
60
2
 
5
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Да се стреля в краката на нелегалните емигранти - които не са сирийски христяни а са си изхвърлили документите защото са избягали затворници от Африка или ислямистки терористи - веднага обратно в турция.
59
0
 
9
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Галъп интернешънал са проклети лъжци, манипулатори и очевидно ционистки ***. Най-малко ама най-малко 90% от българите искат емигрантите наглеци и престъпници/терористи ВЪН. Може да останат минималния брой сирийски християни. Всичко друго - суданци, алжирци, нигерийци, чеченци и други престъпници и исламисти да се разкарат от страната ама ВЕДНАГА. Да се ангажира АРМИЯТА която по закон има функция да защитава държавните граници.
58
0
 
4
 
! Отговори
Victor Orban преди 10 години
Трябва целия народ да излезе и блокира контролно пропусквателните пунктове по границата ни с Турция Блокада на турски стоки и хора до европейския пазар и обратно .ТуРЦИЯ и ЕС да се съобразяват с *** СИ Блокадата да падне когато турците не си приберат обучените и финансирани от тях групи "бежанци" ТуРЦИЯ финансира обучи и прати "бежанци" в Сирия .А сега е наш ред да стане като в Сирия така и така Свободната сирийска армия е туквПравец по покана на НиколайМладенов Това проучване е на БХК
57
0
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До бх Вие ходете в Сирия- явно Вашите роднини и близки са там, а моето семейство ще отиде в Австрия- нашите семейни приятели са там:)
56
0
 
12
 
! Отговори
КОЙ? преди 10 години
100% искат да изгоним неканените ***. Оставка на предателите в парламента.
55
12
 
9
 
! Отговори
Ивайло преди 10 години
Мили българи, проблемът не е в бежанците, които са избягали от родината си! Проблемът е в хората, който ни управляват!
54
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1/3 Ot evropeycite iskat da izgonat Bulgarite ot Evropeyskite Durjavi Za tova kakvo shte kajete .Tezi hora sa Izbyagali ot voyna za da se spasyat ,mejdu tyah ima jeni i deca ami ako vie Rasistkite Bulgari ste na Tehno mesto kak byahte se cuvstvali .I tesa hora Nyama zanacenie etnosta ili vyarata Vseki iska da jivee normalen jivot Na vas kakvo vi prechat bejancite nito gi hranite nitogi nosite na gurbovetesi .A pravite obratnoto ograbvate gi .
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-скоро са 3/3 от българите
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1/3 от българите искат да изгоним бежанците Това са статистически измишльотини. Мен не са ме питали.В България българи не останаха предателското правителство и закон *** развъждат че и още приемат.Приемат ги защото емирствата дават огромни пари а Европа хвърля и на нашите предатели трохи. Израел изловиха и затвориха всички незаконно имигрирали суданци не евреи до тяхното екстрадиране от страната им
51
0
 
34
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Ами то повечето изобщо не са сирийци, а всякви други маймуни
50
16
 
1
 
! Отговори
emigrant преди 10 години
mnogo nedoizrasnali bulgari ima.usa canada australia nova zelanda idrugi strani silno razviti obrazuvani ot emigranti .kvo losho ima.
49
1
 
26
 
! Отговори
lud преди 10 години
Някогa дa Ви е питaл някой тaкъв въпрос зa проучвaне ?Aко дa нaтиснете + Aз нямaм един познaт,който дa искa бежaнци и никой не ги е питaл!