Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!

Той бе задържан при обсадата на МВР шефа в столичен ресторант
Обновена: 18 дек 2013 09:06 | 18 дек 2013 09:04,
148
Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!
Протестиращи и полицаи пред Клуба на архитектите. Снимка: YouTube

Не съм посягал на полицай, никога и не бих си го помислил. Не знам защо бях задържан, обяви пред Нова тв студентът Александър Кирицов, който бе арестуван в събота на протеста на Ранобудните студенти.

Вечерта на 14 декември той и още няколкостотин младежи обсадиха Клуба на архитекта, където в ресторанта вечеряше вътрешният министър Цветлин Йовчев. След задържането на Кирицов от МВР съобщиха, че той е в ареста за 72 часа, защото е извадил рамото на един от полицаите.

Днес обаче се оказа, че студентът е обвинен не за тази травма, а за нанасяне на удар в лицето на Живко Иванов Ласкиев, старши полицай при СДВР за спречкване пред паметника на "Цар Освободител".

Още по темата
Александър обаче определи документа, с който е задържан, като поредното противоречие, защото е бил арестуван на ул. "Кракра", където е Клубът на архитектите, а не пред паметника до парламента.

"Бяхме пред Клуба на архитектите и полицаите дойдоха... те ни бутаха, не само мен, а абсолютно всички протестиращи... и мен ме хванаха за рамото, дръпнаха ме 5-6 полицая, свалиха ме на земята, казаха ми: "Легни на земята, ръцете на тила"... и аз го направих", обясни той случката.

Момчето допълни, че учи специална рехабилитация в НСА за хора и деца с увреждания и не си е и помислял да посегне на униформен.

"Откъде накъде ще тръгна да удрям полицай?", попита риторично той.

Младежът бе категоричен, че полицаи не са му посягали за тези 72 часа, които е прекарал в ареста, макар в следствието на "Г.М. Димитров" да е бил в една килия с престъпници, обвинени за убийства.

Александър Кирицов обясни ареста си с натоварването, което изпитват полицаите около протестите и обвини хората, които ги командват в опит за пренастройване на тяхната агресия срещу участниците в протестите, за да се създаде личен конфликт между гражданите и служителите на реда.

На свой ред другите двама Ранобудни, които бяха в студиото на Нова тв - Румен Стоев и Константин Голев, обявиха, че проявата им в събота е била напълно спонтанна и ако са искали, са щели да влазат в ресторанта.

"Това не беше планирано шествие с факли и вили, което да линчува Йовчев, както се изкарва, напротив хората спонтанно се събраха там", настояха те.

Студентите заявиха, че не са имали намерение да влязат в ресторанта, където вечеря вицепремиерът.

"Ако искахме да влезем, щяхме да го направим… Щяхме да го попитаме дали е редно да пие вино, докато около парламента има хора от месеци, които не издържат на това показно игнориране, което властта им дава", коментираха още Ранобудните.

Момчетата за сетен път настояха, че никой не стои зад техните протести.

"Зад нас стоим само ние, стоим с лицата си", категорични бяха те.

Преди два дни вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че протестите са политически и призова "този, който стои зад тях, да обяви своите цели". Той определи поведението на протестиращите в събота, които го блокираха в ресторант в центъра на София, като неприемливо.

"В това заведение имаше хора, които нямат нищо общо с този, срещу когото се протестира или с протестиращите, имаше малки деца, защо трябваше да се тормозят тези хора", упрекна Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
10
 
33
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Българин-o много си елементарен бе мойте дете :))) И нещо комлекси на тема жени има ..страшна работа :))) Бягай, бягай при стадото на улицата да викате оставка вместо да се вгледаш в жалкия си животец. Ама ако случайно ти и другите мандраджийчета не разбрахте - НИЕ другите искаме като посегнете на полицаи и пречите на хората да учат или да ходят на работа да ви спукат кофите от бой. И се чудя дали ако в името на моите виждания благородно ти отлепя един ще тичкаш ли да търсиш същите тия полицаи?
91
8
 
36
 
! Отговори
asat преди 10 години
ПО нова Борисова тел. трима *** се оплакват
90
11
 
39
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Разбира се, че ще го арестуват! Кой дава право на шепа *** да разполагат със съдбите на хората? Кой им дава право да смущават вечерята на когото и да било?! Кой им дава право да посягат на органите на властта?!България е ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА, а анархията е несъвместима с демокрацията!
89
10
 
35
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Разбира се, че ще го арестуват! Кой дава право на шепа *** да разполагат със съдбите на хората? Кой им дава право да смущават вечерята на когото и да било?! Кой им дава право да посягат на органите на властта?!България е ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА, а анархията е несъвместима с демокрацията!
88
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Света ненапита водица.И тогава какво търсиш с озверела тълпа пред ресторанта? Какво ви бяха виновни хората между които и майки с малки деца?Заслужава най-строга наказание, каквото би получил в САЩ, Германия, Фронция.Платени наемници, които ви мързи да учите и единствения ви шанс да ви забалежат е да крещите силно и да ходите по гайдата на фалирали политици.
87
8
 
38
 
! Отговори
Антон преди 10 години
Този студент,между другото от НСА е от силоваците на Бойко.Както се казва,ако спортист на спортист не помогне,кой друг.Само не знам защо полицията действа толкова меко и културно.Това в друга страна едва ли ще го допуснат.Един баща се жалва,че е разпитван защо непълнолетната му дъщеря посред нощите като Раймонда Диен стои като жив щит срещу полицай вместо да си учи уроците в къщи или да спи по това време.Нещо ми се струва,че анархията взема застрашителни размери.Всеки търси поле за изява с всичк
86
6
 
32
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Българин - o и ко да правим сега? Да оставим на някакви като теб самопровъзгласили се интелекти да си правят каквото си поискат по улиците ли ? И да говорите от мое име и името на всички какво искаме НИЕ ? Как някой, които нарушава закони и правила ще говори за нов морал ? Кое в това които посегне на полицаи да му счупят кофата от бой не ти харесва партизанино? Кое в това, които нарушава законите да бъде съден не ти харесва? Или с благородна кауза може, а ? Ами да, ама това си чист комунизъм:)
85
4
 
30
 
! Отговори
ДОЛУ БКП преди 10 години
До ТодорЕвала Тошко и аз съм на твоето мнение. Протестират в събота ,неделя и след 18:30 , когато в парламента няма никой , а хората се прибират от работа . И как мислите , че да кажем са били 1000(бяха много по малко , но да кажем , че са били толкова) , ще свалят КОЕТО И ДА БИЛО ПРАВИТЕЛСТВО, а ? И аз не съм съгласен със сегашното управление, но след като хората масово НЕ ПРОТЕСТИРАТ , значи им харесва или просто времето за сериозен протест не е дошло. Как хората търпят студентите не знам
84
5
 
30
 
! Отговори
До Българина преди 10 години
Да, партиите са избрани от народа.Партиите са такива каквито ние сме си ги направили, каквито ние сме си ги избрали.Ако никоя Партия не ти харесва, направи си ти такава каквато на теб ти харесва, а аз ще преценя дали да гласувам за нея. А ако не ти стиска, стой си в къщи и си пиши безмислените коментари.Навсякъде по света демокрацията е такава - каквото хората си направят, каквото хората си изберат.А това което ти искаш е революция, метеж, диктатура на шепа хунвейбини над народа
83
20
 
28
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
Няма ,в човешката история , държава, КОЯТО комуноидите да не са превърнали в АБСУРДНА държава ..Пак сме се запътили по този път...::)))
82
14
 
28
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
"Опорните точки" на Моника и сие кутевчетата , се появиха ..::))Как така можело , човекът на доган, Дс- другарите, Моника и гейч..то, да не бъде оставен да си пие виното ::)) Ами може , когато такава е ситуацията в България ..:)КЪДЕ е Бисеров, ЗАМ.председател на Народното събрание ???Кове ли закони - за енергетиката::), бат сали ??Как са руските агенти за Коледа ?? Мучат ли министрите ?? А сидеровчето осребрява ли "непоносимостта " си с ДПС ??Изобщо , ИМА ли друга такава държава в Европа ???Толкова 'нормална" ???Хахахааа.....Няма ,в човешката история , държава, КОЯТО комуноидит
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАПРАВИЛ ГО Е - ХАРИ ПОТЪР
80
8
 
32
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
А чий го търсиш там, келешче?!?!
79
9
 
29
 
! Отговори
123 преди 10 години
За какви ранобудни студенти говорите? След като камбаните на герб и реаниматорския блок успяват да ги събудят едва в 19 часа.:)))
78
5
 
28
 
! Отговори
До Българин-а преди 10 години
Да, Българино ще ми харесва, ще ми харесва да начупят канчето на всеки който не спазва законите независимо дали е от "нашите" или от "вашите". Никой няма право да пречи на никого да живее. Демокрация, това са законите, а не *** хунвейбини да издевателстват над всеки дето на тях не им харесвал.А ако на мен този някой ми харесва, аз какво да правя. Тях ли да набия???Демокрация означава партии, избори, закони. Всичко останало е партизани. Не ги искам
77
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aбе тази полиция кога ще почне най-сетне да бие!? Такава толерантност и хуманност няма никъде по света!
76
4
 
30
 
! Отговори
нимка преди 10 години
А сега нека тези които ти плащат да вършиш глупости да те извъдят от кашата. Носиш отговорност за действията си и следва да разбираш негативните последици от това....
75
5
 
36
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Българин-о какво ми харесва и какво не няма да обяснявам на теб. Теб ако те заприщят в някое заведение, някои ти окупира къщата защото не го кефиш или нещо подобно ще омяучиш света къде е държавата и законите. Демокрация - има се закони и правила. Да ти обяснявам какво е комунизъм - вземи почети малко вместо да пишеш глупости. А едно време едни окупирали мандрите, тия са същите :) И за всеки посягащ на полицаи - да, бой по кофата и то много. Както е навсякъде в белите държави матриалчо!!! :)
74
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой по празните "интелектуални" тикви!
73
12
 
38
 
! Отговори
София преди 10 години
Писна ми от протести и *** студенти не мога да се прибера в къщи от техните блокади писна ми!!!!!!