Привикаха на разпит Деси от снимката с полицая

Трябвало да обясни защо ходи на протести след сигнал на ДАЗД
Обновена: 18 дек 2013 20:58 | 18 дек 2013 20:58, Камелия Цветанова
300
Привикаха на разпит Деси от снимката с полицая
След като тази снимка обиколи социалните мрежи, от ДАЗД попадоха сигнал. Снимка: Facebook

Десислава Николова, известна като момичето от снимката, прегърнало полицай по време на протестите пред парламента, беше извикана на разпит в полицията, съобщи бТВ.

Преди седмица бащата на 15-годишната ученичка беше привикан на разговор в полицията, днес и самата тя даде обяснения. Момичето се яви в СДВР след сигнал от Държавната агенцията за закрила на детето, в който се твърди, че тя участвала в протести без придружител, а също и че употребявала алкохол.

Деси пристигна в полицията, придружена от баща си и адвокат. Срещата продължи 40 минути.

„Искаха да разберат защо ходя на протести, как се държа и дали всичко, изписано в медиите е вярно. Казах им, че всичко е наред, ходя с родителите си на протест и си изразявам мнението", разказа момичето.

Ученичката призна, че дни след като снимката й с полицая обиколи интернет, за нея са изписани множество неверни неща. За самата фотография обаче не станало дума в разговора.

„Не мога да преценя дали е натиск. Нямам 18 години и не съм достатъчно зряла да правя такива оценки. Оставка!", заяви Деси.

Бащата на момичето пък е бил посъветван да съблюдава поведението на дъщеря си. „Всеки има право да си изразява мнението, дори и непълнолетните", категоричен е бащата - Филип Николов.

Към него също е имало препоръки от полицията - да съблюдава нейното поведение, да не взема наркотици, цигари, да ходи на училище. „Мисля, че съм нормален родител и няма нужда да ми казват", коментира той.

Според защитника на семейството проверката ще приключи в следващите дни и няма да има нужда от повече срещи в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
ккк преди 10 години
Е как,нали е племенница на Великов-Директор на кабинета на МВР!
261
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 10 години
А кога ще привикат полицаите дето млатеха студентите?
260
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая е на 15 ? Та тя изглежда на 20 .
259
4
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До pepatilenaНе решавай вместо мен...- Изброй ми поне 3 същински причини...!!!.
258
13
 
9
 
! Отговори
pepatilena преди 10 години
Румене, на три истини казваш 2 лъжи. Или се изживяваш като манипулатор, или си леко заблуден. Като ти чета постовете, не мога да допусна да си платен кутевист с опорни точки. Прекалено детски и несериозно ми звучиш. Мога да ти изброя 10 000 причини защо правителство с участието на БСП трябва не само да си замине, но и да бъде екзекутирано бавно и мъчително. Ако ти не виждаш и една, няма да приемеш никакви доказателства. При това положение защо да ти се обяснява каквото и да е?
257
18
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Уважаема Деси,Уважавам мнението ти:- " Нямам 18 години и не съм достатъчно зряла да правя такива оценки. ОСТАВКА!".Деси, Обещавам ти да сваля правителството, ако ми докажеш, че то Трябва да подаде оставка...!- Иначе, никой не изпълнява неоправдани детски капризи...!!!.
256
21
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
И да допълня: Не съм обиждал момичето . Мисълта ми беше,че трябва малко да поработи,да я поодари живота и тогава с придобития опит да си изказва позицията. И аз като бях на 15 съм правил неща,дето сега се чудя какъв ми е бил акъла. Рано й е за политическа деиност и ходене самостоятелно на протести. А родителите й са за бой,щото момичетата на тая възраст трябва да се държат изкъсо. А после се чудите,що имаме голям процент на абортите в сравнение на други държави.
255
17
 
20
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Уважаеми родители, ако не искате децата ви да бъдат премазани от видиотената тълпа, влезте в задълженията си! А не после да обвинявате за всичко полицията! Защото е очевидно, че на тези сборищи, и то във време, когато децата трябва да спят, се събират САМО наркомани, пияници и бивши престъпници, на които е платено да чупят и бият! Сигнализирахте за неуместен коментар
254
32
 
22
 
! Отговори
тя преди 10 години
Той бащата ,като дъщерята .Няма да е по- свестен от нея.
253
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полиция.... Това обяснява всичко!
252
13
 
13
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
ВЪЗМУТЕН СЪМ !!!!!!
251
10
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
263, Морал ли? - "Да бе, да..., ама едва ли...- Нима мислите, че между Партията на партийните секретари (БСП и креатури) и партията на милиционерите (ГЕРБ и креатури) и командващите ги мафиоти-милиардери (генералите от ДС) има голяма разлика...- И едните и другите са се клели..., първите да обясняват, вторите да пазят КОМУНИЗЪМА..., под мъдрия Контрол на генералите от ДС = Олигархията...!- СЕГА и едните и другите ПАЗЯТ И УМНОЖАВАТ ПАРИТЕ на ДС = Мафията!Проблема ни е Кои са по-малко алчни
250
14
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До 256 до neni4a А сега се правиш на 2 и половина. Много ви е избирателна паметта нещо на сегашните протестиращи. И пък щом те изнервих,значи не се лъжа в писанията си. За разлика от такива като тебе,аз пиша,каквото виждам и чувам,никой не ми нарежда. А междудругото няколко субекта които бяха активни участници в данс with me се каниха да ме бият,ама нещо не са дошли,а съм им казал адреса каъдето живея. Вие сте п*серковците,дето за 6 месеца само затвърдихте мандата на тия в НС
249
10
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 259,Българска Морална революция. Тръст за гражданско общество за Централна и Източна Европа (ЦРУ), плати на демагозите:- Училище за политика, ръководено от С. Безуханова - 300 000 $- Асен Генов - Фондация "14 януари" - 120 000 $- Фондация "Риск Монитор" с близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев - 350 000 $- Институтът за развитие на публичната среда на А. Цонева - 200 000 $- Центърът за либерални стратегии на И. Кръстев - 137 000 $- Българският "Прозрачност без граници" с Огнян Минчев - над 200 000 $И за по 30 сребърника Талибите са разбе
248
12
 
14
 
! Отговори
до 259 преди 10 години
Този *** Румен221 не е от младежкото БСП, той е от онова БКП в което са останали само посрани и напикани пенсионери, този червен клоун е 54-ти набор и е от Русе, та затова само преписва защото кратунката му е с деменция, не му обръщайте внимание, целият му живот е минал през кавалджийството му към БКП,а сега към БСП, такива са си гнидите те не могат да избягат от същността си.
247
15
 
12
 
! Отговори
И...ЗА КАКВО Я ВИКАТ преди 10 години
...ДА НЕ Е ХАРЕСАЛА НА НЯКОЙ ЧЕРВЕН ДУПАРНИК...??!МАЙ ЩЕ Я РЗСЛЕДВА ...ДОКАТО Я НАПЪХА В ЛЕГЛОТО СИ!!!/стари ченгеджийски тарикатлъци.../
246
15
 
10
 
! Отговори
silence преди 10 години
КОЙ КАКВОТО ПРАВИ,НА СЕБЕ СИ ГО ПРАВИ. Това важи и за нещастниците,пишещи гадости за протестиращите,и за "агент-цията",служеща като репресивен апарат,а не по предназначение,и за по- лицията,която вече си смъкна прикритието,за да няма съмнение,че е милиция. Фактите къществуват такива,каквито са създадени,независимо от интерпретацията им ...
245
16
 
20
 
! Отговори
до аноним 257 преди 10 години
Анонимнико, изкарай си главата от з***дника на оня от Банкя за да проумееш, че деца работа по площадите нямат. Ама надника " с детенце" е двоен все пак. Ти колко взимаш за да ръсиш простотии тука, ***.
244
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя пък *** rumen221 се хванал да преписва Държавен вестник само и само да изкара някой лев :)Абе всичките от МБСП ли сте толкова зле?
243
18
 
32
 
! Отговори
оставка! преди 10 години
Оставка нещастници, Оставка!