Днес празнуват бащите, изненадайте ги с подарък

Отбелязваме Деня на бащата
Обновена: 30 дек 2013 11:22 | 26 дек 2013 09:46, Александър Попов
9
Днес празнуват бащите, изненадайте ги с подарък
Снимка: Булфото, архив

В разгара на коледните празници повод да почерпят имат и българските бащи. Днес отбелязваме Деня на бащата, като е прието да получават подаръци от най-близките си.

Денят на бащата се празнува в различните страни по различен начин и на различни дати. Българските бащи  празнуват и на 16 юни.

В последните години широка популярност добива американският вариант, който е тържествено отбелязан за първи път във Вашингтон през 1909 година. Но едва през 1972 година президентът Ричард Никсън го обявява за официален празник.

Православната църква на този ден чества паметта на свети праведни Йосиф Обручник на Светата Дева и паметта на цар Давид като славен родоначалник на Исус Христос и на Иаков, брат Божий, пръв християнски епископ на Ерусалим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Денят на бащата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като се огледа около себе си човек и види колко мъже не се грижат въобще за създадените от тях деца, този празник стои много комичен. Разбира се, че има и истински бащи но те са пренебрежително малка бройка в нашата страна.
7
0
 
0
 
! Отговори
. преди 10 години
До номер 5 - два пъти бащата:Вероятно имаш предвид друсаното хипи, което е ,,направило,, Аксел Роуз?:))))
6
2
 
16
 
! Отговори
9 преди 10 години
Живи и здрави да сте татковци,аз съм ( за) този празник нека и в България се разбере,че татковците също допринасят много за това,едно семейство да бъде здраво и децата да бъдат щастливи.
5
1
 
21
 
! Отговори
два пъти -"баща преди 10 години
Американските БАЩИ може й да празнуват, защото са признати за родители, но българсите мъже не са БАЩИ, а - само ОСЕМЕНИТЕЛИ! Справка, решенията на БГ - съдилищата, за родителскита права на бащите, у ***!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес празнуват американските бащи.
3
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 10 години
Честит празник.
2
1
 
13
 
! Отговори
ss преди 10 години
Чукча писател, чукча не читател....
1
1
 
30
 
! Отговори
Светослав преди 10 години
А Александър Попов чете ли си статиите преди да ги публикува...? И повтарянето на един абзац два пъти за Copy/Paste ли свидетелства или нещо друго...? Какъвто и да е случаят е меко казано непрофесионално!