В неделя избират двамата кандидати за Неврокопски митрополит

От листата за избора са извадени епископите Борис и Игнатий
Обновена: 9 яну 2014 09:36 | 9 яну 2014 09:36,
7
В неделя избират двамата кандидати за Неврокопски митрополит
Снимка: архив, Булфото

На 12 януари в Гоце Делчев ще се проведе епархийският избор на двамата кандидати за Неврокопски митрополит, съобщиха от митрополията, където продължава подготовката за избора.

Още по темата
Оттам припомниха, че датата бе определена от Светия синод на извънредно заседание, на което бе определена и датата, на която да се проведе каноничният синодален избор на нов Неврокопски митрополит - 19 януари.

Тогава митрополитите одобриха и листата с имената на епископите, измежду които епархийските избиратели на Неврокопска епархия ще излъчат двамата кандидати за Неврокопския митрополитски престол.

Това са Крупнишкият епископ Инокентий, Месемврийският епископ Иаков, Тивериополският епископ Тихон, Стобийският епископ Наум, Величкият епископ Сионий, Драговитийският епископ Даниил, Траянополският епископ Киприан, Браницкият епископ Григорий, Главиницкият епископ Йоан, Мелнишкият епископ Серафим. От листата са извадени Агатоникийският епископ Борис и Проватският епископ Игнатий.

Припомняме, че след смъртта на митрополит Натанаил епархията временно се управлява от Видинския владика Дометиан.

В неделния избор имат право да участват 30 епархийски избиратели - по шест (трима духовници и трима миряни) от всяка от петте духовни околии на Неврокопската епархия.

Гласоподаването е тайно, с бюлетина, в която са включени имената на лицата от избирателната листа. Изборът се извършва чрез заграждане на две от имената.

За избрани се обявяват двамата кандидати, получили гласовете на повече от половината от присъстващите избиратели.

Светият Синод след одобрението на епархийския избор с мнозинство повече от половината от членовете си избира канонически за митрополит на овдовялата или овакантена епархия един от двамата избрани кандидати.

В устава са посочени и възможностите за обжалване и касиране на избора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
анализ преди 10 години
От 09.09.1944, та и до ден днешен всички тартори на партии и сдружения (дори и лидера на съюза на глухите за да е предан на Партията с голямо П) се назначават от ДС (която след 1990 г. е частна организация). ВСИЧКИ ВЪВ ВЛАСТТА СА МАЙМУНИ ЗАЩОТО ИМАТ ЧАРВЕНИ *** . . .
5
2
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Чуйте сатанински слуги-попове!Все повече ще ви се иска,заблудените вярващи да защитават каузата ви,която е пагубна,иска ви се всякакъв вид безредици и проблеми,за да се справите със "ситуацията",но едно не разбрахте.Че Господ е рекъл: ще потъмнее сатанинското ви царство.Ще наблягате все-повече на това,че заблудените са на прав път,чрез ласкаене на "егото им" и чрез ревността на същото.
4
2
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: sinod***abv.bgОтносно: до православното капище "синод": Не се блъскайте ,в колона по един, с маршова стъпка и "там".Дата: Четвъртък, 2014, Януари 9 13:26:40 ЕЕТНе можете да се аргументирате с Божието слово(Книгата),но с лукавите си попщини.Желателно е да си седите мирно на запарените дърти миризливи ***,да не заблуждавате вече народите чрез сатанинствата си и по възможност да се приведете в подобаващ приличен вид-посещение на бръснарница,фриз.салон или берберница.Може и при Стилист Капанов.
3
2
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Тука има,тука нема! Дървена дъсчица-иконка,която всъщност прави Цудеса-Преджобвайки бабетата,идолче-кръстче,кандилце,попски мрънкания(попопеения)-покана на бабичките не за танц ,но за "кой колко даде",при възможност на "по-голяма вяра" и цялата пенсийка.. И бради и аплодисменти от лобисти и медийни Отразявания.Тук дали има или няма,ама Сопа има !
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да дава Господ да стане като във Варна! За срам и позор и на кариеристи и на хулители!
1
3
 
1
 
! Отговори
op преди 10 години
v nedelq izbirat Ki4ka ili baba GUUUUUUSI ayyyyyyyyyyyyyy

Спонсорирани публикации