Духовници и хиляди миряни се простиха с митрополит Натанаил

Опелото на дядо Натанаил отслужи българският патриарх Неофит
19 ное 2013 15:44, Красимир Ангелов
9
Духовници и хиляди миряни се простиха с митрополит Натанаил
Снимка: БТА

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, архиереи, духовници от цялата страна и хиляди миряни се простиха днес с починалия Неврокопски митрополит Натанаил. Тялото на покойния владика от вчера бе изложено за поклонение в катедралния храм "Успение Богородично".

Днес сутринта бе отслужена заупокойна света литургия в памет на покойния митрополит. Почти всички архиереи от Светия синод участваха в службата, а опелото на дядо Натанаил отслужи българският патриарх Неофит.

"Неврокопският митрополит Натанаил служеше на Бога и на Светата ни църква навсякъде, където беше поставен", каза в словото си патриарх Неофит, цитиран от БТА.

"Той носеше божия кръст с дълго търпение, с дух светий, с вяра и любов, със слово на истината, със сила божия, с оръжията на правдата при укори и похвали. Без да щади себе си, понасяше страдания - духовни и телесни, като добър воин на Христа. Защото знаеше, че страданията на сегашното време са нищо в сравнение с оная слава, която ще се яви",  посочи главата ва Българската православна църква.

Патриархът очерта също неуморния труд на митрополит Натанаил, който по думите му не скъпеше време и сили в трудове за въздигане и укрепване на духовния живот в епархията.

След опелото тялото бе изнесено от катедралния храм и пренесено с шествие до двора на Неврокропската митрополия, където продължи прощаването преди Неврокопския митрополит Натанаил да бъде погребан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
инспектора преди 10 години
1и3 кой ви плаща???АТЕИСТ Е РАВНО МАТЕРИАЛИСТ !!! ЯСНО МИ Е НА КОЙ СЕ ПОКЛАНЯТЕ..........
7
0
 
2
 
! Отговори
ЧОВЕКЪТ преди 10 години
БОГ ДА ПРОСТИ ВЛАДИКАТА! И ЗНАЙТЕ, ЧЕ НЕ СМЕ ВЕЧНИ , А ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ХРИСТИЯНИ ПО ДОБРЕ ДА СИ ЗАПАЗЯТ ИЗВРАТЕНИТЕ АТЕИСТИЧНИ МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ.
6
1
 
3
 
! Отговори
nana преди 10 години
svetla mu pamet
5
3
 
2
 
! Отговори
harbinger преди 10 години
До Един българинЗащо ? Защото не вярваме в Бог, Аллах или там подобните ли ? Сто пъти повече вярвам, че има извънземни, че в Зона 51 има нещо, или в хилядите езотерични теории, отколкото в манипулативно написаните истории, в които вярва голяма част от човечеството.
4
1
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Светла му памет !1 и 3 , не знаете какви глупости говорите !
3
14
 
4
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Твърде много внимание се обръща на тези измамници от т.нар. духовенство. Религиите са чисто и просто едни узаконени и институционализирани СУЕВЕРИЯ. Средство за манипулация и промиване на мозъци. Ако обществото ни беше наистина цивилозовано, отдавна да ги беше инкриминирало. Защото те на практика се занимават с измама. Търговска дейност, експлоатираща хорската глупост и предразсъдъци. Шамански ритуали по ценоразпис. И православието не прави никакво изключение от това. Все същия примитивизъм.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОГДА ГО ПРОСТИ , НА ОНЯ СВЯТ МОЖЕ ДА Е ПОДОБРЕ ,БЕЗ ЗЛОБА И НЕНАВИСТ ,ЛЕКА МУ ПРЪСТ
1
13
 
2
 
! Отговори
harbinger преди 10 години
Да се чете - "хиляди живеят в средните векове". Срамота, в 21 век да се вярва в подобни приказки съшити с бели конци. Че, то в историята на World of Warcraft има повече смисъл.