Серафим и Григорий – двама в битка за митрополит

Избирането ми беше посрещнато с радост в Гоце Делчев
Обновена: 12 яну 2014 13:37 | 12 яну 2014 13:32, Александър Попов
16
Серафим и Григорий – двама в битка за митрополит
Свещеници и миряни в двора на Неврокопската митрополия. Снимка: БТА

Браницкият епископ Григорий и Мелнишкият епископ Серафим са двамата избраници, които ще се борят за Неврокопски митрополит.

Резултатите от днешния епархийски избор бяха съобщени от Видинския митрополит Дометиан.

Още по темата
В митрополията в Гоце Делчев днес гласуваха 30 епархийски избиратели, които трябваше да посочат по двама свои избраници.

Мелнишкият епископ Серафим получи 30 гласа, а Браницкият епископ Григорий остана с 28.

Минути преди обявяването на избора всички миряни бяха допуснати в двора на Митрополията. С бурни възгласи събралото се множество поздрави избора на епархийските избиратели и обяви, че това е един от най-светите дни за Гоце Делчев.

Dnes.bg припомня, че вотът за мястото на покойния дядо Натанаил се проведе, въпреки искането на част от духовниците да бъде отложен. Притесненията им бяха свързани с избора на епархийски избиратели отпреди 6 месеца.

Според духовниците изборът не е бил легитимен и ще повлияе на вотаза митрополит. Преди дни обаче Светият синод обяви, че избирателите са законни.

Финалният избор за Неврокопски митрополит ще направи Светият синод на 19 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
изненада преди 10 години
В ТВ-записа йеромомах Кирил казва: в Троянския манастир от шестима монаси, четирима са с нестандартна ориентация (без да се уточнява ориентацията на игумена) . . .
13
2
 
3
 
! Отговори
запознат преди 10 години
До Сър Пичукобратен. Дядо Григорий е един от малкото монаси в Троянския манастир, кописал.."нарочен"йто не е обратен. Ти на оня мазен гей Кирчо не вярвай, той при Карбовски се кълнеше също , че не е гей...... иначе точно си написал..."нарочен"!!
12
8
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Искам да напомня, че дядо Григорий беше нарочен за хомосексуалист от йеромонах Кирил. Този човек няма място в църквата.
11
1
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Тука има,тука-не.Айде-де,"Фиу"-изтрит е този сайт -да не се обиди онзи "където си държи за гащите да не му падат-Стефанчо)
10
1
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Скандал!!!! Свещеник ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ си купува микробус ...toppresa/.../3843-скандал-свещеник-от-гоце-делчев-си-купува-м...‎27.10.2013 г. - Всичко се отнася до протойерей Стефан Тодоров Александров. ... Кирил и Методий в град Гоце Делчев при църковния магазин, ...
9
1
 
5
 
! Отговори
analiz преди 10 години
От 09.09.1944, та и до ден днешен всички тартори на партии и сдружения (дори и лидера на съюза на глухите за да е предан на Партията с голямо П) се назначават от ДС (която след 1990 г. е частна организация). т.е. ВСИЧКИ ВЪВ ВЛАСТТА СА МАЙМУНИ ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ИЗМИЯТ ЧАРВЕНИТЕ КРЪГОВЕ ОТЗАД . . .
8
1
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
"Tin-tin"(звънеца).Без Сезам отвори"се нахълтаха.Али Баба и-те.Егаси,толкова много рунтави *** на купА на сцената на площада и даже Пееееха,а бабите-слууушаха.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ABVИска се особена грамотност, за да не знаеш кога се слага запетайка, къде седи интервалът спрямо точката, що е обяснително подчинено изречение и т.н.Ама какво ли ти говоря, ти си от школата на отец Простотий, сам си го написал.Затова ще станем мюсюлманска държава, защото неграмотните ни поучават.
6
6
 
5
 
! Отговори
ФСС преди 10 години
Да е честит новия Митрополит и да служи вярно на Господ
5
8
 
6
 
! Отговори
ABV преди 10 години
Тук на духовна тематика не се пише нещо позитивно а само простотий . Как един ненаписа нещо градивно .Куцо сакато и неграмотно пише и си плюва и по този начин опетняваме всичко и вяра и родина .Ако сте в някоя мюсолманска страна ще пишете на 36ти март.
4
5
 
3
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Вървят ли двамца.... на дълаг път...и път да няма... не ще те да се спрат....ще бродят вечни... по таз земля.....вяра кре.енска.... във възхвала на глупостта.
3
4
 
3
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Битка титанична ...за какво по-точно се борят ?
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само едно мога да кажа по темата и то е фраза от Карл Маркс " Религията е опиум за народа"!Толкова за вярата и скапаните й поклонници!
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези свещеници са ярко отражение на всичко в печалната българска действителност- безскрупулни, алчни, развратни, подли, нехуманни, мерзки добрали се до висши духовни постове със същите методи, като народните ни избраници. Много чувошки души са погубили тези лакомници. Ако има Господ трябва да ги накаже, така ще разберем, че библейските поверия са истина. Иначе сме обречени на безверие.. и вечно поклонение пред тези оядени изедници!

Спонсорирани публикации