Протести има и днес

Този път демонстрантите не блокираха движението
25 яну 2014 21:16, Петя Славова
87
Протести има и днес
Новите окупатори на СУ. Към техните искания се присъединиха и днешните протестиращи. Снимка: Булфото

Протест срещу правителството се провежда в столицата, предаде Агенция „Фокус”. Протестиращите се събраха пред сградата на Министерския съвет, но не блокираха движението през кръстовището на пл. "Независимост".

Още по темата

Традиционно недоволните граждани се отправиха на шествие към Народното събрание и продължиха през градинката към сградата на Софийския университет. Пред университета протестирате срещу кабинета „Орешарски” подкрепиха студентите, окупирали сградата на Ректората, защото исканията им съвпадат.

Както Dnes.bg писа, новите окупатори на Алма Матер не са част от "Ранобудните студенти". Техните искания бяха видяни като "шантаж" от ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев, чиято оставка демонстрантите поискаха.

Днешната акция бе кръстена от Сергей Станишев "окупация срещу знанието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Последните издънки на мутрафонията .... приключва се вече с тази комедия.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сме търпели разни *** да създават напрежение и стрес сред хората.Децата искат да учат,ние отделяме от залъка си за да ги издържаме,а те окупация.Безделници на които не им се учи,не са подготвени за изпитите и се чудят с каква глупост да станат известни.Ако професора няма кураж да се обърне за помощ към полицията да си дава оставката.Ако не *** да бъдат изгонени още утре,за да не стресират другите деца,които са там да учат.Да не тръгваме ние от провинцията.Май много търпим.
54
0
 
5
 
! Отговори
Stefko 88 преди 10 години
Останах с впечатлението, че някой плаща яко, обещава нещо, защото не може да искаш да окупираш обществена сграда в знак на протест, да привличаш внимание, без да знаеш защо. Защо като ги питат какво искате ? Отговарят оставка. Ок, оставка да е ама какво предлагате? Отговор няма. Тия са платени или искат да саботират сесията , няма друго обяснение. Също искам са и мързеливи търтеи!
53
0
 
4
 
! Отговори
Stefko 88 преди 10 години
Ако е вярно ,че тия са се повели по акъла на тоя очилат травестит, то значи протестите са пълен провал. Един познат в началото на студентската окупация, миналата година, ми поясняваше, колко важно било това и колко "голема работа" е окупацията на СУ. Огледах го, послушах го, па му рекох, да прекрати монолозите си, един вид ме понаболва к*ра за студентите и окупацията им. На въпроса каква алтернатива предлагат ,че са прибегнали до крути мерки, смислен и подреден отговор не получих.----->
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 59"Добре де какво искат нищо не разбирамЗащо не кажат какво искат за какво протестират "Искат да протестират .
51
3
 
12
 
! Отговори
народна любофф!! преди 10 години
Като гледам оценките на мненията, явно тея "окупатори" се ползват от огромна народна любофф!!!
50
3
 
11
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Пред ректора, Иван Илчев, има два пътя: или да си подаде оставката под натиска на протестиращите или да си подаде оставката, като резултат от неспособността му да се справи със ситуацията и да премахне окупацията. Има и трети вариянт, на здравите топки, да потърси помощ от полицията и да изхвърли политизираните *** от АЛМАМАТЕР!!!НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КОЛКО РОДИТЕЛИ, КЪСАЩИ ОТ ЗАЛЪКА СИ ЗА ИЗДРЪЖКА НА СТУДЕНТ, СКЪРЦАТ СЪС ЗЪБИ И ИСКАТ ДА ДОКОПАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!
49
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самото съществуване на тия пияни дрогирани долнопробни *** е срам за България
48
3
 
9
 
! Отговори
jojo преди 10 години
po-tup narod ot nashiq - nqma.........
47
5
 
28
 
! Отговори
VDCH преди 10 години
Има един начин да се прочисти университета и той е благоевградския. Там полицията спря достъпа и пускаше само навън. Надали тези 10 или 30 студенти имат провизии за повече от 2 дни.
46
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скапаните алкохолизирани *** водещи се студентчета пак ли наизлязаха след поредният си махмурлук?
45
4
 
28
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Е, сега вече прекалиха. За каква студентска окупация може да се говори, след като от една шепа "окупатори" половината не са студенти. Явно някой им плаща за да саботират учебния процес. Затова ректора да потърси помощ от държавата или главния прокурор и министъра на вътрешните работи да не се държат като мекотело, ами да се самосезират и да си свършат работата, като наредят тези идиотчета да бъдат изритани от университета.
44
3
 
28
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Малеееее, и аз го видях тоя с очилата в" гепи ме"!!! По червени прашки и на една снимка е с начервисани устни, ууууужас!!!
43
1
 
4
 
! Отговори
van преди 10 години
Христос. КОЙТО ОБИКНЕ ЖИВОТА, ЩЕ ГО ЗАГУБИ.
42
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А в цялата дивотия , не ми стана ясно кой ще им плати сметката за тока в СУ .Поне да не харчат Ревльовци !
41
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едва се оправяме с парите, но искаме дъщеря ни да завърши успешно. Момичето работи в петък, събота и неделя за да си помогне финансово, а тия платени *** ще ми се правят на "демократи". Всички родители трябва да отидат и не да ги подкрепят, а да ги изхвърлят като парцали в снега.
40
6
 
34
 
! Отговори
гей-багерист преди 10 години
Освен, че разреши гей парадите в София, Тикваг(та явно е разрешил и гей окупациите на учебни заведения. Пример - тоя от снимката и неговите"креативни" снимки по дамско бельо. Отврат за едни, радост за окото и някой лев за "другите"
39
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и тоя дето се снима по жартиери и прашка ли ще ми казва оставка? Има ли "редовни" момчета в СУ? Второто издание на протеста е обратни и травестити май!
38
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Куку и Пипе ! Тоя *** снощи по новините направо беше "реклама" за нивото на протестиращите.
37
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия на снимката са чисти гербераси