Протести има и днес

Този път демонстрантите не блокираха движението
25 яну 2014 21:16, Петя Славова
87
Протести има и днес
Новите окупатори на СУ. Към техните искания се присъединиха и днешните протестиращи. Снимка: Булфото

Протест срещу правителството се провежда в столицата, предаде Агенция „Фокус”. Протестиращите се събраха пред сградата на Министерския съвет, но не блокираха движението през кръстовището на пл. "Независимост".

Още по темата

Традиционно недоволните граждани се отправиха на шествие към Народното събрание и продължиха през градинката към сградата на Софийския университет. Пред университета протестирате срещу кабинета „Орешарски” подкрепиха студентите, окупирали сградата на Ректората, защото исканията им съвпадат.

Както Dnes.bg писа, новите окупатори на Алма Матер не са част от "Ранобудните студенти". Техните искания бяха видяни като "шантаж" от ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев, чиято оставка демонстрантите поискаха.

Днешната акция бе кръстена от Сергей Станишев "окупация срещу знанието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
36
 
! Отговори
Хитреци преди 10 години
Гледам в Украйна: на снега в студа, на примитивно огнище се топлят протестиращите.А нашите: На топличко, хранят ги, поят ги.ХИТРИ ХИТРЕЦИ.
35
5
 
35
 
! Отговори
тиквун преди 10 години
Това са платените ГЕЙбераси, на заплата при МУТРАТА
34
20
 
4
 
! Отговори
hmm преди 10 години
Kato ne iskate BSP, DPS i Ataka na vlast, glasuvaite za GERB. Zashto ne glasuvahte za GERB? Sega shteshe da e drugo... To pak shte e. Ima vreme.
33
7
 
25
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМ ТРАЯТ ТОЛКОВА ДЪЛГО НОМЕРАТА ЩЕ ИЗЧАКАТ СТУДЕНТИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА УЧАТ И ВЗЕМАТ ИЗПИТИ И СИ ПЛАЩАТ, ДА СЕ ДИГНАТ И ТЕ, КАТО СЕ ЯДОСАТ ... 5-6 БАРЕТКИ, ЩЕ ГИ НАТОВАРЯТ НАЙ-ДЕМОНСТРАТИВНО НА ДЖИПКИТЕ И ... КЕРВАНА СИ ВЪРВИ - КУЧЕТЕ СИ ЛАЕ - НО КЕРВАНА СИ ВЪРВИ ..........................
32
4
 
27
 
! Отговори
в дира преди 10 години
АНКЕТАПодкрепяте ли втората окупация на СУ?39.28% - Да60.72% - Не
31
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас, видях му профила на тоя. Какво е това? Травестит ли е, педофил ли е, гей ли е...От къде се пръкна тоя?????
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинската борба е между опорните точки и калинчоците. Понеже център нападателя на калинчоците е контузен, десния бег си има ядове със съдията, а вратарката бе отсвирена с червен картон, то може да се предположи, че са загубили срещата и следващите 45 години пак ще са комунистически!Ура другари!
29
5
 
6
 
! Отговори
от преди 10 години
Много опорни точки тук!
28
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дааа, най-накрая протестите показаха истинското си лице( на снимката), то изобщо не е красиво и интелигентно, но пък може да вика силно и е угодно на демоНОкрацията!
27
5
 
32
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
EПА КАК, ЧЕ БЛОКИРАТ 5 ДУШИ ДВИЖЕНИЕТО!!!
26
4
 
31
 
! Отговори
Evil one преди 10 години
До студентТози с очилата може да го намериш в гепи ме сайта, не мога да го публикувам по обясними причини тук. Профила му е boy_4_boy. Който може, да го намери и да си направи изводите кой и защо иска да се окупира Алма Матер. Снимките му са меко казано шокиращи. За тези, които не могат да го видят : брутален г'й (от парадиращите и показните), снимал се е и пред огледалото с изрязано червено бельо с акцент на чатала и плочките... Отврат !
25
6
 
30
 
! Отговори
f преди 10 години
това не са протестиращи, тези са импотентни *** които ги мързи да учат и срещу някои и друг лев вдигат врява за да се отклонява вниманието от наистина важни за държавата проблеми, а истинските протестиращи са сарматите в украйна хората се вдигнаха и за има няма месец ще постигнат това за което се биха *** те имат сърца ,а не като у нас ,то не беха мирни протести, то на кафета, книги дремеха и четоха и какво след 7 месеца едно голямо нищо а защо защото всичко са платени фалш затова
24
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това идиотче с очилцата ми мяза на Дянков като студент
23
6
 
30
 
! Отговори
От най-якото село преди 10 години
Голям толеранс в тая София бе, ами то там може да си правиш каквото искаш. Значи и аз ми скимва ,напиваме се 5,6 аверчета ,удряме веригата на някое училище и изкарваме една зима в пиячка и известност по медиите.Море ако са тука при нас тия шушляци направо им строшавам кокалите, сам ще се оправя с тия овчари.
22
4
 
19
 
! Отговори
Димата преди 10 години
Ох как ще им ходи на тия земанета едно ТВУ , такива *** едно време самото общество ги изхвърляше и свършваха в затвора!
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Za kakvo praznuvali ??
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя с очилата днес го гледах няколко пъти, гледах му движенията,мимиките на лицето...ами мога да кажа ,че на това момче му хлопат дъските ама яко!
19
16
 
7
 
! Отговори
Кариериста Санишко преди 10 години
Така ще каже Станишев ами като нему отърва точно срещу Евроизборите да падне от власт ,какво друго да каже.Ще търпи като вол само и само да дочака изборите да се оправи с поста който си е наумил да получи в Европарламента и после пей сърце ако искате *** и затъвайте в мизерия нали той ще е добре ,все пак ще взема еврозаплата за която никой не може и да си помечтае.
18
2
 
18
 
! Отговори
British преди 10 години
Neka protestirat shtom ot tova im stava.!.
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
окупация срещу "знанието", а не срещу истинското знание