Похитителят от Сливен: Затворът озлобява човека!

Ако бях отнел живот, щях да се самоубия, каза Стефан Стефанов
Обновена: 30 яну 2014 14:01 | 30 яну 2014 09:05,
96
Похитителят от Сливен: Затворът озлобява човека!
Стефан Стефанов. Снимка: архив, Булфото

"Ако бях отнел живот, щях да се самоубия. За мен това е по-добре от доживотна присъда или присъда от 25-30 години, която също мога да кажа, че е вид доживотна".

Това призна пред bTV похитителят от Сливен Стефан Стефанов, който почти 3 години вече е в Бургаския затвор, където излежава присъдата си от 14 и половина години затвор.

Още по темата
25 мар 2011 11:05
397
Прокуратурата обаче иска връщане на първоначалното наказание – 16 години и 8 месеца лишаване от свобода.

На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

Днес Стефанов призна, че всеки ден си спомня случката с прострелването на охранителя и взимането на заложници.

"Помня всичко много добре и сигурно никога няма да го забравя. Вече съм престъпник, щом съм направил това престъпление. Около 30 изстрела произведох, за да сплаша идващите полицаи. Аз не съм се целил в хората, но можеше и да има убити, ако ме бяха изненадали – както аз, така и някои от тях", смята похитителят.

По думите му затворът не променя човек, а го смачква психически и физически, озлобява го.

"Не мога да свикна с условията, трудни са. Представете си да сте затворени в една килия 4 квадрата – с месеци и години. Аз няма да се превъзпитам по тоя начин, аз ще се озлобя, особено ако лежиш повече от 5 години. Страх ме е от бъдещето, дали ще мога да издържа, за близките ми", каза още Стефан Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 39Мой човек, много ти е грешна информацията или навярно си гледал нещо друго. Стефан, не е взимал парите, дори позволи на полицаите да влезнат и да ги вземат и се предаде доброволно...
76
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До ВинИли от келяви мъже :) Ако на 26 ме смяташ за стара мома, екстра :)
75
5
 
1
 
! Отговори
BANKERKATA преди 10 години
*** MNOGO ME INTERESUVA KOLKO PATI 6TE GO E====AT TOA V ZATVORA
74
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До ЦветиЛесно е да си смел на думи, Цвети! Само дето и половината от смелчаците на думи, ако ги поставиш в подобни условия няма да оцелеят и ще разберат нагледно колко е несправедлива и неадекватна съдебната ни система!
73
4
 
6
 
! Отговори
Цвети преди 10 години
Стефан допусна грешка,но си плаща и без това висока цена.Като гледам коментарите и ми става ясно,че болшинството сте *** мъжлета,които се чудят къде да се изкажат,че и тях да ги помислят за мъже.Никой не иска Стефан да бъде оправдан,а да получи по адекватна присъда,защото неговата присъда е по-висока от тази на убиец.Защо не се правите на мъже,когато на един сериен убиец от П-к дадоха 20 години,ами сте тръгнали тук да нападате един сгрешил човек?Смели сте защото сте пред компютрите си!!!
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ни занимават с тоя по всички медии? Какво ми плаче? Ами да, затворът не е хотел, не го ли е знаел по-рано? Да е мислил с правилната глава преди да върши глупости. Може би сега трябва да му простим всички дружно и да го помилваме?!
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯПравилно ,ако затворът превъзпитаваше -нямаше да има рецидиви.затова -режете им ръцете-назиданието е най-добрия възпитател.
70
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До stНали се сещаш, че светът не се върти около теб! Аз говоря за масовата действителност! Не за толкова прекрасни хора като теб, които не могат да приемат светът, в който живее като не толкова розово място с всякакви хора!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав си ще озлобееш като те минат 200-300мангали ама това е сексуалният живот кипи...То остана и престъпниците в бално-санаториум да ги пращат ми то с връски ще стане...Сега е тъка Е-бално санаториум с безплатна храна и без право на труд-айлак 30 години.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До параграф 22Жалко!Колко жалко,че си абсолютно прав!
67
0
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
До Мария Госпожа аз мога да живея в демокрация, не нарушавам законите, мирен гражданин съм както тук в Европа така и в Сащ и където и да се намирам в момента казано-Компренде сенюрита.
66
0
 
8
 
! Отговори
st преди 10 години
Затворът не озлобява той те прави ***, но няма как всеки има право на избор насила в затвора или с покана не те канят ела.
65
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯВероятно най-превъзпитателни са законите на Крум! Представете си ги в наше време в една страна, която толкова искаше да влезе в ЕС и е толкова неготова за там.... Дайте да отрежем ръцете на всеки крадец - ще трябва да си направим огромна колекция от крайници, не само на престъпници от затвора, а и на такива дето са навън! Да *** езици на измамниците и да убиваме убийците и тези с опит за убийство! Е за жалост обаче, тогава вероятно ще останем съвсем малко....
64
0
 
11
 
! Отговори
параграф 22 преди 10 години
Когато едно "общество" се е загрижило изключително много, за правата, на всякакви отклонения от нормалността,в името на някаква "хуманност" и хвърля огромни ресурси за това,стига до там,че руши себе си и постепенно се превръща в това,което обгрижва така усилено.Колкото и да ни се вижда чудно,ние,цялото "общество" създаваме своя антипод и постепенно се вливаме в него.Това правим с толериране насажданата ни либерастия и излъчваните от нея "културни" ценности.Затова и престъпниците имат претенции
63
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯПРИЧИНАТА Е ДЕМОКРАЦИЯТА !АКО ГИ БЯХА БИЕЛИ 100% ЩЯХА ДА СЕ ПРЕВЪЗПИТАТНе знам на колко години сте, със сигурност съм доста по-млада от Вас и нямам Вашият опит, но спомнете си историята, кой искаше демокрацията? Да последствията от нея са пагубни, най-малкото, защото българинът не е дорасъл за демокрация! Но младите българи, не са виновни, че някой се е борил тук да има демокрация! Ей на! Да "живее" демокрацията!
62
1
 
9
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До АнонименПрестъпността расте правопропорционално с бедността.Неоспорим факт! Именно от там започва цикълът! Кой е виновен за бедността? За устременото умишлено подтикване на народа към затъпяване и усещане за безизходица? Май на всички отговорът е ясен! Сега се замислете кой по-добре да бъде в затвора?
61
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До ВинСъгласна съм! В горепосочената статия се визираше затворът в Бургас, поради тази причина визирах общежитията от затворен тип, там където излежават присъдите си на строг и общ режим! Съгласна съм, че не може да се сравняват СЦЗ с Казичене да речем. Така, че уточнявам, че визирам закритият тип общежития!
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казват,че в Норвегия затворите били прекрасно място за живеене.То басейни,то фитнес зали и т.н Но видите ли ,нямало затворници.Затворите полупразни.Тъй е другари и другарки.Престъпността расте правопропорционално с бедността.
59
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯДа точно това исках да обясня в предходния си пост, който е под Вашия
58
0
 
0
 
! Отговори
ASI преди 10 години
nemoga da razbera neshtokazvat po TV.che niakoi ako narani ili napadne kradec shte bade vinovenemi nali toia Stefan e kradeca demek obirdjiata,zashto go vkarvat v zatvora?logichno e shtom edin kradec ili obirdjia nemoje da bade napadnat po-vreme na obira po sashtia nachin toi nebi vkaran v zatvoraalooooo DARJAVNi GLAVi,KAJETEKONKRETNO ZA KAKVi HORA VAJi TOVA ????ako beshe gramnal ohranata i oshte niakoi ot bankata NiAMASHE DA LEJiSH TOLKOVA MN.ZA TOVA DRUGiA PAT SVARSHiSi RABOTATA ZDRAVO