С размяна на флашки и съмнителни СРС-та тровим обществото си

Цветлин Йовчев осъди подобни методи
Обновена: 2 фев 2014 10:43 | 2 фев 2014 10:32, Петя Славова
76
С размяна на флашки и съмнителни СРС-та тровим обществото си
Снимка: Булфото

Възможно е да се отиде и към варианта, който предложи Росен Плевнелиев да се отворят напълно досиетата на ДС, така че да се четат свободно от гражданите. Това заяви пред БНР Цвтетлин Йовчев.

„В Европа бившите социалистически страни решиха по различен начин този проблем. – обясни той - Включително имаше и такива варианти, в които се действаше още в първите месеци на промяната в посока да се отвори, да се разсекрети всичко и оттам нататък вече обществото да решава и да има своята оценка.

Имаше други страни, които решиха, че тази страница трябва да бъде затворена един път завинаги и повече да не се обръщат към нея. Ние избрахме един модел, който според мен беше такъв, че фактически обществото мъчително, години наред вече само си създава този проблем.

Според министъра на вътрешните работи, въпросът кои досиета са по-страшни – онези на Държавна сигурност или другите, които се родиха в сянката на прехода, има много измерения. „Ако наистина ние създаваме условия, в които могат да се раждат досиета, да се създават досиета, то това е един лош атестат за обществото като цяло.

Ако наистина оставим обществото да се движи по това, че някой някъде създава досиета и тези досиета са в основата и стават двигател на обществени и политически процеси, то това нещо е изключително вредно. И именно, за да се справим с това трябва да имаме върховенство на закона, ясни процедури и правила, които да не позволяват това да се случва.

Йовчев категорично осъди размяната на флашки и вадене на съмнителни СРС-та. „Създаваме сами една гнусна ситуация и обстановка в страната, която не помага на никой. Тровим собственото си общество по този начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
15
 
! Отговори
Поредният преди 10 години
"Ако наистина оставим обществото да се движи по това, че някой някъде създава досиета и тези досиета са в основата и стават двигател на обществени и политически процеси, то това нещо е изключително вредно."Не е проблема в това, че се отварят досиетата, а че се отварят прекалено бавно. Именно заради такива твърдения, че не било правилно да се отварят.