Жандармерия вече дири селските крадци

МВР удари и нова група за ало измами
10 фев 2014 15:30,
96
Жандармерия вече дири селските крадци
Снимка: МВР

Екипи на жандармерията влязоха в малките населени места, за да се борят с битовата престъпност.

„Действията на полицията обаче не са заради внесения вот на недоверие към правителството”, съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

Части на жандармерията ще охраняват с местните патрули селата в различните региони. Това се прави, за да бъде намалена битова престъпност, която ескалира в последните месеци. 

„Това не е някаква акция с провеждане на оперативни следствени действия, а ние просто изпращаме повече сили там, където е необходимо”, обясни главният секретар на МВР.

Още по темата
МВР удари и нова група за телефонни измами. Арестувани са 16 души, които са мамили жертвите си по познатия сценарий с пострадал при катастрофа роднина.

„Пресечена е една схема, която оказва доста тревожно въздействие върху измамените лица, остава у тях доста последици и негативни въздействия върху обществото”, коментира още Лазаров. 

В хода на операцията са иззети над 70 телефона и СИМ карти. Механизмът на измамите започва да се променя, като използват нови внушения. От прокуратурата и МВР отчитат, че телефонните измамници са станали големи психолози в опитите си да убедят своите жертви, че трябва да дадат определена сума пари, като плачат по телефона. 

Окръжна прокуратура е получила копие на скандалните записки на Кирил Рашков-Цар Киро, в които са записвани имена на политици и данъчни, както и конкретни суми срещу имената им. 

„Очакваме до 10 дни да получим тефтера и да разследваме информацията в него”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Въпросът къде се намира в момента оригиналното тефтерче остава неясен, защото прокуратурата е изпратила официални запитвания за местонахождението му до всички институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
16
 
! Отговори
Комунист Крадлев преди 10 години
Господа Социалисти,предлагам да поискате под егидата на ООН и НАТо в България да се проведе операция за ликвидиране на битовата престъпност Извикайте Зелените барети ,черните барети ,Въздушнодесантните войски и накрая както Петър Младенов рече навремето "Да дойдат танковете "белким ликвидирате тая форма на престъпност ,Щото и тя е в резултат на ВАШИТЕ действия или бездействия през годините .Не може да вините Герб за всичката помия в България ,А ПЪК ВИЕ ДА СТЕ КАТО девственици,миришите на л...
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бря, тоз народ к'о праи бе-е, само писател, няма ниту идин читател 'рийш
57
1
 
15
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Добре че беше тоя вот на недоверие, че да почнат да правят нещо. Жандармерията трябва да се занимава с нещо, а не само да взимат заплати. Дано наистина помогнат, а не да си правят реклама.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
жандармерията за селските.ами за градските?или да свикваме милицията
55
1
 
16
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Поредната идиотщина,никъде по света жандармерия не се използва за справяне с битовата престъпност!?в МВР са толкова некадърни и безпомощни че правят само глупости!!!
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"А истинските, големи крадци на прехода,кога.....???"Те имат депутатски имунитет.
53
3
 
6
 
! Отговори
бу ха преди 10 години
Когато ББ беше главсек на МВР си мислех,че няма по-*** от него.Ся този доказа,че има.Зетчето на мутрата Камен от БСП е по-*** и от Винету!
52
3
 
8
 
! Отговори
бобо преди 10 години
как ще спадне драстично престъпността сега,абе тея големи циркаджии са!! Хората с право ги псуват!!! Само като видиш какви мешки са,половината не могат да покрият нормативите!!! Полицаи,плюя на такива полицаи!!
51
6
 
6
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
това като джандармерията на Борис Три, кога е гонила шумкарите...
50
2
 
20
 
! Отговори
Пълен та'ак преди 10 години
с тази акция колкото и да е ПР се признава едно: обикновенния полицай отдавна не вдъхва респект сред ромското население. Забележете че идеята им не е да се арестуват и наказват роми, а да се "респектират" за да не крадат. Толкова е нелепо че не е за смях дори.
49
4
 
12
 
! Отговори
бобо преди 10 години
и тея шушляци какво търсят,та всяка баба знае кои са крадците само тея, на Офчо хората незнаят!! Ми то по селата не е като да гледаш фустата на Мая общата на жълтите павета!!!
48
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Трябва във всяко село да има шериф - така ще е по евтино за Полицията дефакто за народа (ние) -при увеличение в дадено село на престъпността се вика жандармерията - и се използват палки -тип "индийска пръчка" бой бой и тумбите роми се разпръскват по дерета и планини - другият вариянт е пакетираме *** в контейнери и ги пращаме при тяхната майка Брюксел- там да ги хранят поят и да им обясняват колко са ценни за европейското общество - НИЕ сме с най много *** по брой на населението!!!
47
3
 
12
 
! Отговори
tuuut преди 10 години
популизъм в чиста форма .... наглостта комунистка е безкрайна
46
0
 
22
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Това се прави, за да бъде намалена битова престъпност, която ескалира в последните месеци. "Да престъпността ескалира в последните месеци... в последните 300 месеца ако трябва да бъдем точни.
45
4
 
14
 
! Отговори
Джи точка преди 10 години
естествено че е ПР акция. Само с едно обаждане местните *** барони могат да "спрат" *** престъпност за 1-2 седмици. Всички са се разбрали преди още жандармчетата да се озоват по селските поляни. Е, ние пак ще им платим командировъчните и бензина. Ама Йовчев няма кой да му иска сметка за това, нали се е "преборил" с битовата престъпност...за 2 дни.Но тази ПР акция хваща дикиш пред матр'яла и те ще си подкрепят Станишката.
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Това се прави, за да бъде намалена битова престъпност, която ескалира в последните месеци."МЕСЕЦИ?
43
2
 
11
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Йовечев, късно е либе за китка!
42
1
 
12
 
! Отговори
xx преди 10 години
Ако вкарат поне един в затвора ще отида и ще се обеся на кестените до парламента.Полиция,прокуратура ,следствие и съд за пет пари работа не вършат.Ако имаше начин от утре всички да са уволнени, обществото ни ще се справи много по-добре без тях.И без друго в частните фирими имо повече от 100 хиляди охранители и добре че са те.
41
1
 
20
 
! Отговори
www преди 10 години
ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ - ОТКРАДНАЛ Е СТОКА ЗА ПО МАЛКО ОТ 300 ЛЕВА И ПАК ГО ПУСКАМЕ НА СВОБОДА...
40
1
 
14
 
! Отговори
той преди 10 години
Полицая на снимката говори с цар Киро:-Братчед, озапти малко хората си, срамота, дават ни по телевизията, виж ме 90 кила съм, не ме карай да гоня *** по шубраците. Кат си тръгнат репортерите, после пак, нал знаиш...ммм разбрахме се нали ;)