Жандармерия вече дири селските крадци

МВР удари и нова група за ало измами
10 фев 2014 15:30,
96
Жандармерия вече дири селските крадци
Снимка: МВР

Екипи на жандармерията влязоха в малките населени места, за да се борят с битовата престъпност.

„Действията на полицията обаче не са заради внесения вот на недоверие към правителството”, съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

Части на жандармерията ще охраняват с местните патрули селата в различните региони. Това се прави, за да бъде намалена битова престъпност, която ескалира в последните месеци. 

„Това не е някаква акция с провеждане на оперативни следствени действия, а ние просто изпращаме повече сили там, където е необходимо”, обясни главният секретар на МВР.

Още по темата
МВР удари и нова група за телефонни измами. Арестувани са 16 души, които са мамили жертвите си по познатия сценарий с пострадал при катастрофа роднина.

„Пресечена е една схема, която оказва доста тревожно въздействие върху измамените лица, остава у тях доста последици и негативни въздействия върху обществото”, коментира още Лазаров. 

В хода на операцията са иззети над 70 телефона и СИМ карти. Механизмът на измамите започва да се променя, като използват нови внушения. От прокуратурата и МВР отчитат, че телефонните измамници са станали големи психолози в опитите си да убедят своите жертви, че трябва да дадат определена сума пари, като плачат по телефона. 

Окръжна прокуратура е получила копие на скандалните записки на Кирил Рашков-Цар Киро, в които са записвани имена на политици и данъчни, както и конкретни суми срещу имената им. 

„Очакваме до 10 дни да получим тефтера и да разследваме информацията в него”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Въпросът къде се намира в момента оригиналното тефтерче остава неясен, защото прокуратурата е изпратила официални запитвания за местонахождението му до всички институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Очакваме до 10 дни да получим тефтера" - С гълъб да го бяха пратили по-бързо щеше да пристигне.Важно е да скрием нашите хора от тефтерчето.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само жандармерията, изкарайте армията.
17
0
 
18
 
! Отговори
varg преди 10 години
Отдавна трябваше това да стане.
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕТИХТЕ СЕ КОГА ДА ТРЪГНЕТЕ ЕЕЕЕЕЕЙЙЙАма вече е късно. Отдавна съм си резервирал билета за Канада...***!
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пръснаха електората така добре си работеха *** вечер и нощем
14
1
 
25
 
! Отговори
x преди 10 години
И какъв е смисъла като няма закон за тези дребни кражби,нооо за тези хорица са огромни кражби. Поредната тъпотия в тази държава. Ще хванат няколко *** ,след което ще ги пуснат и същата песен на нов глас ще е . Само където ще хвръкнат няколко милиона в тази акция безсмислена..
13
6
 
28
 
! Отговори
UK преди 10 години
Популизма им няма край!!!
12
1
 
22
 
! Отговори
eeha преди 10 години
чудя се дали това е поредната опорна точка или ще има най-после трайни мерки, практики и осъдени?!
11
4
 
30
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Проверете и на Позитано 20
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев надмина Цветанов по издънките и по ПР акциите бая скъпо ще ни излязат тези комндировки и глупости
9
5
 
26
 
! Отговори
123 преди 10 години
Йоче, хубава ПР акция батко. Какво става обаче с големите крадци-апаратчици, като очилатия ти шеф, или оня фъфльо сараиски? Тях някои ще ги прибере ли? Някога?
8
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, все едно полицията не са в комбина с ***. Считайте, че престъпността само ще се увеличи. Ама така е винаги с БКП.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще се режат ръце, ще се бесят... Как, като покровителите им са ченгета?
6
0
 
35
 
! Отговори
от Народа преди 10 години
Няма кво да ги дири.Знаят се,хващат се и бой докато мърдат !!!
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това добре, но вместо да наказват *** само с един тупаник, най-добре е да ги вкарват за по няколко години в затвора, а още по-добре в трудови лагери, за да си изработят кражбите и да им дойде малко акъл в главата. Със схемата ние ги хващаме, те ги пускат нищо няма да постигнем. Браво за телефонните измамници. Надявам се да излезе нещо от цялата работа, защото това са най-гнусните твари. Трябва да се режат ръце или да се бесят мръсните гадини.
4
1
 
41
 
! Отговори
val4o преди 10 години
Селските крадци ги знаят всички. Въпроса е в това че никой нищо не им прави.И сега какво ще им направят? пак същото
3
4
 
40
 
! Отговори
Пара в свирката преди 10 години
Пълен цир и прах в очите на хората!Тази акция ще трае (за пред обществото) максимум месец. След това кражбите и убийствата ще се възобновят.
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това положение е от повече от 10г.Трябваше да се направят около 50 репортажа и да се излъчат по медиите, за да се размърда *** МВР.Отделен е въпроса, до колко ще са ефективни мерките им.
1
4
 
27
 
! Отговори
бай Х преди 10 години
аТАКА! Сега като вкарат тоя-оня за по 24 часа в хареста и край с битовата престъпност!!! На Бай Манхал и през ум няма да му мине повече да пребива старите баби за последните им 20 лева и две кокошки. Машалла!