Жандармерия вече дири селските крадци

МВР удари и нова група за ало измами
10 фев 2014 15:30,
96
Жандармерия вече дири селските крадци
Снимка: МВР

Екипи на жандармерията влязоха в малките населени места, за да се борят с битовата престъпност.

„Действията на полицията обаче не са заради внесения вот на недоверие към правителството”, съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

Части на жандармерията ще охраняват с местните патрули селата в различните региони. Това се прави, за да бъде намалена битова престъпност, която ескалира в последните месеци. 

„Това не е някаква акция с провеждане на оперативни следствени действия, а ние просто изпращаме повече сили там, където е необходимо”, обясни главният секретар на МВР.

Още по темата
МВР удари и нова група за телефонни измами. Арестувани са 16 души, които са мамили жертвите си по познатия сценарий с пострадал при катастрофа роднина.

„Пресечена е една схема, която оказва доста тревожно въздействие върху измамените лица, остава у тях доста последици и негативни въздействия върху обществото”, коментира още Лазаров. 

В хода на операцията са иззети над 70 телефона и СИМ карти. Механизмът на измамите започва да се променя, като използват нови внушения. От прокуратурата и МВР отчитат, че телефонните измамници са станали големи психолози в опитите си да убедят своите жертви, че трябва да дадат определена сума пари, като плачат по телефона. 

Окръжна прокуратура е получила копие на скандалните записки на Кирил Рашков-Цар Киро, в които са записвани имена на политици и данъчни, както и конкретни суми срещу имената им. 

„Очакваме до 10 дни да получим тефтера и да разследваме информацията в него”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Въпросът къде се намира в момента оригиналното тефтерче остава неясен, защото прокуратурата е изпратила официални запитвания за местонахождението му до всички институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
20
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Направо да пращат армията. Да изравняват катуните със земята.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо ви ка'ам 'начи таа битовата престъпност е у киреча, фанали са 'рийш иманяри с инструменти 'рийш, колко нещу моат да оберат от пенционерите 'райш, т сичките имат идни работи по-стари от 50 години 'рийш, напрао нямам думи 'рийш, ей тъй шъ спичелим изборите 'рийш, той другара Станишков ве голема работа 'рийш
37
2
 
9
 
! Отговори
шериф преди 10 години
Нали сме дивия изток, шерифите се появиха-индианците се скриха хахах
36
2
 
10
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Жандармерията да отиде в Енерго Про и подобните им!
35
1
 
11
 
! Отговори
ку преди 10 години
с всички тия изцепки това Станишев мобилизира електората си. Хич не е *** човека. Знае точно какво да прави. А ония умните да седят у дома и да "протестират", като не гласуват. А бабите пак ще изберат младежа Станишев :)))))
34
1
 
23
 
! Отговори
баба Вуна ятачката преди 10 години
тази снимка предизвиква умилението на плакат от времето на студената война. Служител на реда "бди" за спокойствието на обикновенния човек. Дори една сълза ми се отрони и потече по напуканата буза...
33
1
 
23
 
! Отговори
р преди 10 години
вместо да пускате жандармерия, раздайте по една пушка на дядовците и променете малко закона. И нещата ще се наредят. Като си отмине маркетинговата акция, *** пак ще полазят селата.Баси толкоз ли *** народ остана в тази БГ, за да им се вързва на популизма.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А в село Мечка пратиха ли жандармерия, или шоуто е за софийските села?
31
3
 
27
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Действията на полицията обаче не са заради внесения вот на недоверие към правителствотоХаха, и аз така си мислех ! А между другото, защо не съобщят колко екипа на телевизии и други медии ги придружават в тази акция, която в същността си е полезна, но се извършва по един циркаджийски начин ?!
30
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато ченгетата стоят и нищо не правят ревете, когато тръгнат да патрулират пак ревете.
29
0
 
10
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 10 години
Разпасаха се мнго вечно социалн слабите братчеди... Млако охра на сега да натрупат хората,ч е не смогват... после ще дойде жетвата...
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До varg: Много на дребно мислиш.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това мероприятие се нарича брифинг сред електората на БСП.На него ще се запознаят двете страни обиращия млад меринджей маннггал и червената бабичка вярваща до гроб в идеите на партията БСП.Целта е бабичкат да дава парите на меринджея без насилие и по този начин се намалява престъпноста.Все пак парите си остават в електората на БСП.Напомням, че северозападна България е изцяло с червен електорат.
26
1
 
17
 
! Отговори
Ура преди 10 години
Първите резултати са налице! Намерени са 2 кокошки и една овца! За сега мълчат и не отговарат на въпроса "кой ги е откраднал", но жандармерията работи по тях!
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев отде го измисли това колко ли са ви разходите за един ден
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понякога е необходимо само присъствие за да намалеят престъпленията. Ако операцията даде добри резултати, тогава жандармерията всеки ден трябва да патрулира в рисковите райони.
23
3
 
14
 
! Отговори
WTF ?! преди 10 години
чист популизъм стил "путин". все по-трудно е за нормалния човек да проумее действителността в тази държава. може би ако имахме армия щяха да изпратят нея.п.с. защо "жандармерия" е написано на френски ? шумкарите още ли ги свива под лъжичката като видят тази дума ?
22
8
 
2
 
! Отговори
varg преди 10 години
До xМоже би ти си от тези бандити също.Не се надявай,че няма да се почука и на твоята врата.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами като отиваш да хващаш крадец недей разгласява на цяла България те са чули и сега няма да смеят да пипнат докато сте там или вие ще сте постоянно там ?тия полицай временно ли са там или ще ги карате на работа всеки ден от София
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно колко *** крадец трябва да си, при положение, че цяла България избухна с новината, че МВР ще ходи по селата...а ти да продължиш да крадеш.Ами, ще се успокоиш за месец-два...ще си останеш вкъщи...жандармерията ще отчете веднага спад с 50% на кражбите. Ще се прибере по градовете, а *** отново ще плъзнат по къщите.Кой прави подобни акции и ги пуска през всички медии??? Кой, кой, кой ***?Ами, направете акциите за 2месеца, хванете повечето ***, а след това се похвале