ТВ театър за "честта на журналиста и офицера"

Любо Нейков и Росен Петров за това кой крив, кой прав
Обновена: 11 фев 2014 14:05 | 11 фев 2014 10:24,
190
ТВ театър за "честта на журналиста и офицера"
Снимка: YouTube

Любомир Нейков, продуцентът на "Нека говорят... с Росен Петров", се разграничи от показната по думите му "демонстрация на политическа любов" между Росен Петров и Николай Бареков, която се разигра в неделя вечерта по bTV, и от която се разбра, че водещият слиза от екрана, за да се отдаде на политиката, влизайки в "България без цензура".

"Не знаех за патетичната декларация на Петров, чрез която заради "честта на журналиста и офицера" той става член на партията на Николай Бареков", коментира днес Нейков пред bTV.

Още по темата
По думите му телевизионният театър бил режисиран единствено от водещия, а редакторите не се намесили да спрат предаването, за да не играят ролята на цензор.

В знак на протест обаче те не изписали имената си в края на предаването. След предаването пък Петров "напуснал, без да каже довиждане на екип, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото предаване. Няма довиждане, няма благодаря ви", обясни с нескрита язвителност актьорът.

Той допълни, че Николай Бареков, който гостува за втори път в предаването в кратък срок, е бил поканен от редакторите с цел "борба за рейтинг".

"Не могат ръководството на bTV да поканят който и да е в предаването, особено за външна продукция, каквато е нашата. Никога не се е случвало по този начин", отрече намесата на медията в редакционната политика Любо Нейков.

Сега, според него отговорността за случилото се трябвало да бъде поета лично от Росен Петров, който нарушил журналистическия етичен кодекс.

Междувременно Росен Петров даде първото си интервю като политик в ефира на TV7 и не пропусна да нападне телевизията, в която работеше, както и продуцентите си.

"Ако тази мръсна кампания на bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче", заяви Петров.

Той заяви, че не го е страх от заканите за съд на бившите му работодатели, адвокати са го уверили, че ще спечели подобно дело и у нас, и в Страсбург.

По думите на Петров гостуването на Николай Бареков в "Нека говорят..." е било наложено от ръководството на медията.

"В bTV човек от ранга на Бареков може да гостува само със санкцията на ръководството - предполагам в лицето на Павел Станчев и моите продуценти. Това е шизофрения. Те го канят, мен обвиняват", коментира Росен Петров.

Бившият вече журналист добави, че му е бил оказван натиск да опровергае в ефир слуховете, че членува в "България без цензура".

"Не мисля, че това, което направи Би Ти Ви с мен, е морално и честно след 13 години там. Издават декларации все едно цитират Гьобелс. Не заслужавах такава декларация и от моите продуценти. Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото", допълни още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойе прав е поетът като е казал "Не народ а ***"след като с тая *** Бареков педател който се наведе на ДПС за което Пеевски му направи партия тръгват и патриотични парии като ВМРО.Дали ще има *** които да повярват на Никито-*** и да гласуват за него все едно гласуват за Доган и Пеевски
133
3
 
31
 
! Отговори
дони преди 10 години
така ли започваш политическата си кариера - с помиярско изпълнение спрямо хората,които са те хранили 13 години,и с последвали заплахи и изнудване,че ако продължат да коментират постъпката ти,ще ги нападнеш с компромати..а и да разбирам ли,че си мълчал за престъпления,и сега ги използваш да изнудваш..браво
132
4
 
8
 
! Отговори
fago преди 10 години
До Анонимен 146Синьото шапкарство - също, а и жълтото. За зеленото да не говорим. И тъй нататък.
131
3
 
21
 
! Отговори
диагноза преди 10 години
100 процента от Българските "ПАТРИОТИ" са продажни рубладжии,но те дори не обичат Москва обичат само себе си ,от такива хора отечеството няма никаква нужда,всъщност тези екземпляри са най-вредоносните същества в Родината.
130
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червеното шапкарство няма нищо общо с офицерството
129
2
 
27
 
! Отговори
секо преди 10 години
Като знае много неща ,а ги крие ,значи той е за затвора. И след това признание иска да става министър на вътрешните работи.май ми мирише на автогол
128
14
 
5
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Колко хора ще гласуват за Бареков , моля да се отбележите с + за да видим колко е сериозен проблема с тоя ка****!
127
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мой много добър приятел, завърши академията в Симеоново. Беше назначен в НСБОП...след много щателно разследване, тъй като беше млад и напорист и честен, на канал за наркотици, следите водеха, до много силни хора...когато сподели това със шефа си, 3 дена след това му счупиха 2та крака мутри... емигрира, като мен в Канада, каза няма смисъл...
126
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква офицерска чест, какви 5 лева?Ако е знаел за всичко, което намеква и не е сезирал веднага прокурора, за кава офицерска чест ми говори?!? Въздух под налягане!
125
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредният журналист след Патрашкова,която има информации за нередности,но не ги дава на Прокуратурата-когато му дойдело времето.Само този факт показва в каква свинщина живеем.Ако милееш за прозрачност,честност ще скочиш да се бориш и да гониш до дупка сгафилите.Иначе излиза"Аз на тебе-ти на мене".Росен неведнъж е изтъквал,че е офицер,че милее за българското,защото разбра,че така може да гъделичка самочувствието и носталгията на хората.Щом се съюзява с ченегето Каракачанов-работата е ясна.
124
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Битиви уж беше на Пеевски, сега пък са подгонили Бареков и Росен Петров, не знам кво става но нещо не се връзват нещата с твърденията на Цветанов.
123
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До азКолко ли му е дадено за да мълчи толкова време и това не е ли наказуемо.
122
3
 
26
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Много маймуни се качиха на клона и той ще се прекърше.Тоя бивш милиционер като е знаел за далавери и престъпни действия що е мълчал?Сега плаши гаргите със Съд, Прокурор и Страсбург.Хихикащо шимпанзе с лъснали задни части.ОЗ офицер, ама няма кортик завалията, продаде го за 1 сребърник.
121
5
 
25
 
! Отговори
Ниа Атака преди 10 години
Голям цирк направиха тези двамата. Хубавото е,че им лъснаха мръзните личица..Особено на мнимия националист,на който доста хора вярваха и отделяха време за ефирните му излияния. Росенчо на кой ли не служеше и тук ще залезе славната му кариера както и при Слави,както и в Босфор ТВ. Той е обречен също като лъжливата му партия.
120
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То е ясно, че докато Борисов управляваше си правеше каквото иска. Нима не помните как звънеше в ефир по всики телевизии и се включвашев реално време да мъмри водещите, а те гледаха като *** и не смееха да гъкнат.
119
4
 
31
 
! Отговори
зрител преди 10 години
Росене ,защо до сега мълча защо? Кое ти кара след толкова години да проговориш? Жалък си! Щом си бил толкова непримирим да беше се оттеглил преди. Късно е чадо вече. Защото е ясно какви цели гониш. Парите ,парите и скоро ще се задавиш ,защото от батака влизаш в ***.
118
3
 
32
 
! Отговори
! преди 10 години
Продажния *** ако има данни за нарушения на закона е редно да ги сподели с прокуратурата веднага, а не да изнудва!
117
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По принцип е прав- Босфор тв е най-манипулативната телевизия
116
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един политически труп, ходещ, дишащ, говорещ, ама вече споминал се-нищо, че си вярва, че е жив...
115
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
izbata s malkoto prozor4e e prazna. Rosene, za da ne prili4as na bezruk onanist, otivai i kazvai na Prokurora kvo-sto.Do kato nekazas ste budes taksuvan kato sau4astnik na prestapleniata , urodlivostta i pomiarstvotoi ako si imal честта на журналиста и офицера ste ostanes edna 4estna ofshorna tikva