Планират матури и за 4-годишните

Тестването ще е по езиково развитие на децата в детските градини
18 фев 2014 07:05, Красимир Ангелов
109
Планират матури и за 4-годишните
И най-малките деца скоро може да държат миниматури. Снимка: Булфото, архив

Още на 4 години децата може да държат миниматури от началото на следващата учебна година. Тестването ще е по езиково развитие на малките в детските градини, съобщава "24 часа".

Това предвижда проект на правителството за действие по стратегията за учене през целия живот.

Планът, разработен от Министерството на образованието и науката, трябва да бъде приет от Министерския съвет в началото на следващия месец. Точно веднага след това образователното ведомство ще започне да изработва тестовете по български език за 4, 5- и 6-годишните деца.

За изготвянето на подобни матурите и опитното им въвеждане през октомври, когато започва учебната година на детските градини, са заделени 150 хил. лв., отчитат от изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
21
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Това си е простотия и какво става ако не вземат матурата? Няма да ходят на училище ли? В Европа махат оценките до 4-ти клас тия *** ще ми въвеждат оценки и за детската градина!
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убийци!!!
65
1
 
30
 
! Отговори
Към БСП-ДПС преди 10 години
Любопитен съм как ще тествате 4-годишни *** - децата на вашите избиратели, а?!
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм ЗА, така ДПС то и *** ще се сетят кой е майчиния им език!!!!!! Така и ние помаците ще ви докажем, че сме по-българи от ***, ДС-*** и Серльо украински и ще престанете да ни пращате в Анадола!!!!!
63
0
 
13
 
! Отговори
Joro преди 10 години
Аз предлагам входен изпит веднага след раждането. Всичко некачествено ще бъде спряно в зародиш............................................................
62
0
 
30
 
! Отговори
Бела преди 10 години
Аз предлагам ежегодни психотестове за всички политици. Болните в лудница, а здравите в затвора ! ПРОКЛЕТИ АНТИБЪЛГАРСКИ ПРОДАЖНИЦИ
61
0
 
19
 
! Отговори
Тест за кърмачета преди 10 години
Много сте права 74, тест за кърмачетата, веданга след/при разждането, което не може да суче го връщат......... Те ли са *** или ние че ги търпим...
60
0
 
20
 
! Отговори
Идиоти преди 10 години
След всяка подобна новина си мисля, че "политиците" ни не могат да сътворят по-голяма глупост, а те винаги успяват.Айде нас оставете, свикнали сме да ни тормозите от люлката до .... ама помислете за избирателите си - "ромите". Чисто технически - как, от къде един малък ром 4г ще знае български????
59
0
 
21
 
! Отговори
една майка преди 10 години
пълни откачалки, а за новородените ще има ли бейбиматури?
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А в родилното тестове няма ли да има, бе? Нали се сещате, че 4 годишните хич не ги интересува, ама разни майки и баби ще се побъркат и ще побъркат и децата? Луд умора няма!!!
57
0
 
23
 
! Отговори
d преди 10 години
Аз пък предлагам матура за авторите на тази безумна идея!!!Както са я подкарали,ще подложат на матура и кърмачетата...а после?!Пълен идиотизъм! Оставете децата да си изживеят детството!!!
56
0
 
12
 
! Отговори
MM преди 10 години
Според дефиницията думата матура произлиза от латинското maturitas, в превод зрелост. Затова моля журналистите да описват правилно и по-задълбочено "новината", а не да хвърлят гръмки фрази.
55
0
 
10
 
! Отговори
хахахах преди 10 години
А що не вземат да въведат и тест за постъпване в ясла? Искат да форматират децата с безумщини и лъжи още от детската...
54
2
 
18
 
! Отговори
Y преди 10 години
до X от 53И кому е необходима тази матура, бе отворко? Пък и всички предстоящи останали? На властимащите, да имат основанията да смачакат психиката на децата да ги категоризират, разделят и определят житейския им път още малки, за да могат да ги контролират и управляват през целия им живот.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХАбе *** , научи се първо да пишеш грамотно! Първо нека се обърне внимание на престъпността сред ромите и тогава да се въвеждат матури, защото именно *** са най- долното племе в тази държава
52
0
 
5
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Пожелавам на всички умници пак да гласуват за ДПС-БСП-ДС / обединена партия /. Само по време тяхното управление има ежедневни убийства, кражби и грабежи. При пълното отсъствие на съдебна система т.е. няма никакво правосъдие, защото 90 % от т.н. съд.система са комунисти-социалисти. Иначе икономиката върви по план. Вече имаме заеми за над 4 милиарда лв. , а увеличението па пенсии и заплати ще бъде с 5-6 лв. но един друг път. Хвала на такЪва обединена пария.
51
5
 
3
 
! Отговори
Razlichno mislene преди 10 години
Ot kakav zor turci i *** shte znaiat moia maichin ezik? Ot kakav zor na turcite im dadoha balgarski imena ? Az se kazvam Ivan i neiskam turcina da ima moeto ime. Zashtoto ako dnes toi poluchi moeto ime utre shte ima i moite prava v moiata strana!
50
1
 
24
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Остана само на Гспод да се молим-Боже опази България!Всичката Мара втасала,че ...Кой мозък сътвори последната глупост и каква е точно целта на тази мини матура,ако не я издържи ще го държат в детската градина докато я вземе или още на 4 години ще му лепнат клеймото като жигосано-става или не става детето.По-добре да въведат изпити на учителите в детската година в началото на всяка учебна година,защото е все известно ,че не всяка е там по призвание и умения.От учителите много зависи нали!
49
0
 
17
 
! Отговори
2 преди 10 години
постройте детски градини бе тикви
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам и на тези в министерството на образованието да се направи тест. Дали ще го издържат. Защото тях само парите ги интересува, акъл имат за това как да гушнат паричките, без значение каква простотия ще измислят. Цар Паричко е голяма работа, ей.